?>

ANTEP KOLAY KAZANILMADI

ANTEP KOLAY KAZANILMADI

Gündem - 3 ay önce

Tarih severler için önemli bir etkinlik  gerçekleştirildi. Antep Harbi’nin kahramanlık hikayeleri, belgeler ışığında yeniden canlandı.

Op. Dr. Samet Bayrak’ın konuşmacı olarak katılacağı “Belgelerle Antep Harbi” konferansı, Şehitkamil Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Op. Dr. Samet Bayrak, Antep Harbi’ne dair belgeleri ve bu kahramanlık destanının bilinmeyen yönlerini katılımcılarla paylaşacak. Gaziantep’in tarihine ışık tutacak bu anlamlı etkinlik, tarihseverler tarafından ilgi ile karşılandı.“Tarihi öğrenmek ve bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin görevi,” diyen Dr. Bayrak, tarih severlerle bir araya geldi.

Fransız ordusunun bu şehri almak için 11 ay bütün gücü ile saldırdığını belirten Dr. Bayrak, “Antep Savunması, bu eşsiz kahramanlığı ile hem kendini kurtardı, hem de Güneydoğu Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarmakla kalmadı, Batı Anadolu’da cereyan eden Sakarya ve Dumlupınar Savaşlarına da umut ışığı oldu” ifadesinde bulundu.

Dr. Bayrak, “Kurtuluş ve gaziliğe giden yolda koca bir tarih kitabını dolduracak kadar acı, hüzün veren ancak şeref, gurur ve onur destanımızdır. Antep Harbi unutulmamalı, bilinip bellenmeli, kuşaklar birbirine aktarıp belleklerde canlı tutulmalı. Günümüz olayları ile birlikte değerlendirip yol göstericimiz olmalıdır” şeklinde konuştu.

“MİNNET VE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”

“Bize bugünleri armağan eden geçmişlerimize sonsuza dek minnet ve şükran borçluyuz” diye konuşan Dr. Bayrak, “Bu borcu unutanlar hem nankör, hem de dünü, bugünü ve yarını göremeyen manevi körlerdir. Hiç kimse bu borcu unutamaz. Çünkü vatan borcudur, namus borcudur, vicdan borcudur. Ne zaman aşımına uğrar, ne ödenir, ne biter, sonsuza dek sürer. Bu nedenledir ki 25 Aralık Kurtuluş, 8 Şubat Gazilik günleri bizi her zaman vicdan muhasebesine sevk eder” ifadesinde bulundu.

Dr. Bayrak, “İşte amansız ve çetin mücadele sonunda hak ettiğimiz gazilik unvanının onurunu, gururunu yaşamak ve yaşatmak, ecdadımıza yakışır bir şekilde sürdürür. Nesilden nesle aktararak anlatmak hem hakkımız, hem de ödevimiz ve görevimizdir” diye konuştu.

Şehitkamil kent konseyi başkanı İrfan Demirci, Dr.Samet Bayrak’a değerli sunumları için teşekkür ederek plaket takdim etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Sanko Holding

2024-12-24 21:53 - Genel

Bilken Yumurta’nın Sosyal Sorumluluk Adımı

2024-12-23 11:21 - Yaşam

Başkan Yardımcısı Mehmet Haz’dan GBB Konut Açıklaması

2024-12-23 14:03 - Özel Haber

Abdülkadir Katmerci: “Lokantacı Esnafı %9’luk KDV Farkıyla Mağdur Ediliyor”

2024-12-27 11:47 - Özel Haber

EMRE APARTMANI DAVASINDA TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

2024-12-26 14:08 - Gündem

Gaziantep Büyükşehir’den Alzheimer’a Devrim Niteliğinde Çözüm!

2024-12-28 14:21 - Yaşam

İşçi Tarafı Olmadan Alınan Karar: Asgari Ücret %30 Arttı

2024-12-24 21:14 - Gündem

"Türkiye, AKP ve CHP Arasında Sıkıştı"

2024-12-28 15:22 - Özel Haber

Rektör Demir’den Ezber Bozan Vizyon “Sadece Sayı Değil, Kalite Önemli!”

2024-12-24 19:20 - Özel Haber

Doğanın Zarafetiyle Sanatın Buluşması: Ayşe Demet Akınal’dan İhtişamlı Sergi!

2024-12-26 12:35 - Özel Haber

İlgili Haberler

11 Kitaplık Yolculuğun Başkahramanı Ali Atalar Okurlarıyla Buluşuyor

07:57 - Gündem

Şehitkamil Meclisinde Gergin Anlar

16:43 - Gündem

Gaziantep, Avrupa'nın Zirvesine Yerleşti!

19:31 - Gündem

Umut Yılmaz’dan Zehir Zemberek Veda!

09:04 - Gündem

Şehitkamil Belediye Meclisi toplantı yeter sayısına ulaştı

17:45 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP İl Başkanı Reis Piste Sert İniş Yaptı!

11:45 - Özel Haber

11 Kitaplık Yolculuğun Başkahramanı Ali Atalar Okurlarıyla Buluşuyor

07:57 - Gündem

Şehitkamil Meclisinde Gergin Anlar

16:43 - Gündem

Gaziantep, Avrupa'nın Zirvesine Yerleşti!

19:31 - Gündem

Reis Reisoğlu Ankara'dan Yalnız Gelmedi!

17:38 - Özel Haber