Vatandaşların kitaplardan bilgi almak yerine akıllı cihazlardan bilgi almayı tercih ettiğini belirten Mehmet Keskinkılıç, “İnsanlarda maalesef okuma kültürü giderek azalıyor” diye konuştu.
Vatandaşların artık kitap okumak yerine teknolojik cihazlardan okuma yapmayı tercih ettiklerini ifade eden Sahaf Mehmet Keskinkılıç, günümüzde insanların kitap okuma kültüründen uzaklaştığını belirtti. Teknolojik cihazların yaygın olmadığı dönemlerde insanların kitap okuma alışkanlıklarının daha iyi durumda olduğunu söyleyen Keskinkılıç, “Günümüzde insanlar çaba harcamadan kısa yoldan bilgi edinmeye çalışıyorlar. Hazır tüketim araçları insanların giderek, okuma alışkanlıklarını kaybetmesine neden oluyor. Teknolojik cihazların yaygınlaşmasının insanları olumsuz etkilediğini düşünüyorum. İnsanlar daha fazla kitap okuyarak kültürlerini arttırmalı” diye konuştu.
“EL YAZMASI ESERLERİN YERİNİ MATBAADA BASILAN ESERLER ALDI”Sahaflık mesleğinin unutulmaya yüz tuttuğunu ifade eden Keskinkılıç, “El yazması eserlerin yerini matbaalarda basılan eserler aldı. Eskiden el yazması eserler yoğun olarak sahaflardan satın alınırdı. Şimdilerde ise ne sahaflar ne de vatandaşlar bu el yazması eserlere ulaşamıyorlar. Meraklı insanlar bulabildikleri ufak tefek el yazması eserleri koleksiyon yapıyorlar. Eskisi gibi el yazması eserler bulunmadığın için insanlar artık sahaflara basılı eserlerin ilk baskılarını aramak için geliyorlar. El yazması eserlerin bitmesiyle sahaflık mesleği sona erdi” dedi.
“MESLEK ZAMANA YENİLDİ”Gaziantep’te sahafların eskiden olduğu gibi iş yapamadıklarını vurgulayan Keskinkılıç, “İnsanlar çok fazla kitap satın almıyorlar. Ve sahaf deyince insanların aklına eski ders kitabı satan kitapçılar geliyor. Mesleğin ve kitapların değeri, bu şekilde küçümseniyor. Sahaflara artık bir kitabın eski baskısının olup olmadığı soruluyor. Mesleğimiz maalesef zamana yenildi” şeklinde konuştu.