Kent merkezinde yer alan resmi kurumların şehir dışına taşınma planına ilişkin olarak açıklamada bulunan Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, , “Mevcut bulunduğumuz bina tapu kaydında iş merkezi olarak geçiyor. Binamızda bizim dışımızda resmi kurum olarak sadece Kalkınma Ajansı yer alıyor. Resmi kurumların şehir dışına taşınması projesinde şayet bizim de kurumlar olarak taşınmamız gerekiyorsa, mevcut binamızın kamulaştırılması gerekir” diye konuştu.
“STAD ALANI İÇİN DAVA SÜRECİ ZAMAN AŞIMINA UĞRADI”Vakıflar Haftası kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde basın toplantısı düzenleyen Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, mevcut hizmet binasının diğer resmi kurumlar gibi şehir dışına taşınması planı çerçevesinde kendilerinin ancak bir kamulaştırma önerisi ile taşınma işlemine evet diyeceklerini kaydetti. Kamil Ocak Stadının taşınmasıyla birlikte yerine yapılacak olan projeye itiraz etmek istediklerini fakat bunu zaman aşımı nedeniyle yapamadıklarını anlatan İsa Güven, “Kamil Ocak Stadının yeri vakıf malı iken spor alanları olarak zamanında tahsis edildi. Şimdi spor alanı yerine farklı projeler yapılmak isteniyor. Biz kurum olarak bu projelere itiraz etmek istedik ama aradan geçen 20 yıl nedeniyle açacağımız davaların zaman aşımına uğradığını öğrendik. Bu nedenle stat yeriyle ilgili itiraz hakkımız yok oldu” diye konuştu.
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE BU KONUDA UZLAŞAMIYORUZ”Gaziantep ve Kilis illerinde Vakıflar adına kayıtlı bin 200 gayrimenkulün bulunduğuna dikkat çeken Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, ortalama 15-20 milyon metrekare arazilerinin yer aldığını anlattı. Güven, “Biz ilk göreve geldiğimizde vakıfların yıllık geliri 500 bin lira civarındaydı. Bugün bu gelirimiz 10 milyon liraya ulaştı. Yerel yönetimlerle bize kayıtlı taşınmazlar arasında bir tek Büyükşehir Belediyesi ile Atatürk Kızılay Kan Merkezi Viyadük Köprünün altında yer alan bir lokal alanı konusunda sorun yaşıyoruz. Bin 200 metrekare alan Vakıflara ait olmasına rağmen bu alanlara Büyükşehir Belediyesi tarafından değişik projeler yapılmış. Bu alanların kamulaştırma bedellerinin müdürlüğümüze ödenmesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer yandan ilçe belediyelerimizle kendi alanlarımıza yönelik bir sorun ve sıkıntı yaşamıyoruz” şeklinde konuştu.
HAFTA BOYUNCA DEĞİŞİK ETKİNLİKLERE İMZA ATILACAKGaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, 9-15 Mayıs Vakıflar Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirterek, “Genel müdürlüğümüz bu yıl ‘Vakfı Haftası’ etkinliklerinde Vakıf ve Sivil Toplum temasını belirlemiştir” dedi. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde Yarışmalar, sergiler, sempozyumlar gibi etkinlikler düzenlenen haftada, vakıf bilincinin gelişimine katkı sağlanmasının hedeflendiğini ifade eden Güven, şöyle konuştu:"Bölge müdürlüğümüz sorumluluk alanında bulunan Gaziantep ve Kilis illerimizde 2006-2016 yılları arasında vakıf eserlerimizin yaşatılması ve korunarak geleceğe kazandırılması amacıyla toplam 170 proje ile cami, han, hamam ve bedestenler onarılmıştır. İş merkezi yatırımlarıyla birlikte toplamda 54 milyon 803 bin 667 lira harcanmıştır. Hali hazırda 8 milyon 153 bin 462 lira ödenek ile 9 projemiz de devam etmektedir. 10 yıl öncesinde vakıflara ait akarlardan elde edilen gelir 500 bin lirayken bu gelir bu gün 10 kat artarak 10 milyon liraya çıkmıştır. Vakıfların geliri; öğrenci burslarına, muhtaç aile, ve yetim çocuklara her ay düzenli olarak maaş ile kuru gıda yardımına ve vakıf eserlerinin onarımına ayrılmaktadır.” Güven basın toplantısının ardından, bu yıl ki Vakıf Haftası etkinlikleri kapsamında kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.