Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ankara’da AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu’na konuşmacı olarak katıldı.
Şahin, oturum başkanlığını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yaptığı sempozyumda, yerel yönetimler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Teknolojiyi kulllanıp, akıllı şehir olarak, interaktif bir model oluşturulması gerektiğini vurgulayan Şahin, “O yüzden 153 hattı bizim için çok önemliydi ve şu anda günde 2 bine yakın talep alıyoruz ve bunların yüzde 95’inin karşılandığı bir modeli hayata geçirdik” dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları proje ve çalışmaları anlatan Şahin, belediye bünyesinde kurulan Halkla İlişkiler Daire Başkanlığının çok önemli çalışmalar yaptığını belirterek, “Halkla paydaşlar arasında güven çok önemli. Bu güvenin mutlaka sağlamamız gerekiyor” diye konuştu. Başkan veya liderin iletişim kanallarını açık tutması gerektiğinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, halkla iletişimin en önemli alan olduğuna vurgu yaptı.
Kurum içi iletişiminde önemli olduğuna işaret eden Şahin, bütün ekibin aynı “söylem ve eylem” birliğine dönüştürülmesi gerektiğini aktardı.Kriz yönetiminin de önemli olduğunu ifade eden Şahin, Gaziantep’in ensar muhacir ilişkisi içerisinde 350 bin Suriyeliye ev sahipliği yaptığını hatırlattı.Seçimlerde muhalefetin beslendiği ana damarın Suriyeli göçmenler olduğunu kaydeden Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:“Özellikle Türkiye’nin dış politikasından kaynaklı sorunlar üzerine dönüşen bir kriz yönetimini yerel yönetici olarak yönetmek zorundaydık. Bunu yönetirken de onlara hep çözüm odaklı söyledik. Kiralar yükseldi ama bu işi kim çözecek? AK Parti, ‘50 bin konutla yeni bir şehir kuruyoruz’ dedik. Ve şu anda bu şehri kurmaya başladık. Yani o güven dediğim şey var ya.. Tamam sorun var ama kim çözecek kardeşim, bunu birlikte çözeceğiz. Anlatarak, ikna ederek ve karşılıklı o gönül bağını mutlaka koyarak kriz yönetimini çözmemiz gerekiyor.”
“AİDİYET DUYGUSU ÇOK ÖNEMLİ”Gaziantep’in kozmopolit bir şehir olduğunu ve göç aldığını aktaran Şahin, sanayi şehri Gaziantep’in yıllardır göç alma sorunuyla karşı karşıya kaldığını bildirdi.Birlikte yaşama kültürünün şehirde oluştuğunu anlatan Şahin, şunları kaydetti:“Bizim kültürlerarası diyalogu sağlamamız ve aslında bugün Çözüm Süreci dediğimiz, Demokratik Açılım dediğimiz konulardaki en büyük panzehiri şehirdeki bu birlikte yaşama kültüründe olduğunu görüyoruz. Güneydoğu’daki bu terörle mücadele süreci hızlı bir şekilde tamamladığında da yine bizim en önemli yapmamız gereken şey; bunun bir zenginlik olduğunu, mutlaka birlikte yaşamamız gerektiğini anlatmamız gerekiyor. Şehir bunu kendi içinde çözmüş bir şehir. Nereden gelirse gelsin ben Gaziantepliyim, ben Gaziantep’te ekmeğimi, aşımı kazanıyorum, Gaziantep’te yaşıyorum aidiyet duygusunun oluşması gerekiyor. Bu şehirde, bu ülkede yaşamaktan mutluyum. Annem, babam kim olursa olsun, nerede doğarsam doğayım mutluyu mu bizim halkımıza vermemiz gerekiyor ki insan mutluluğu zaten bütün yöneticilerin varmaya çalıştığı en önemli temel hedeflerden bir tanesi.”Kentlerin birbiriyle yarıştığını ve dünyadaki kentlerle eşit şekilde yarışmak istediklerini ifade eden Şahin, bu noktada markalaşmanın çok önemli olduğuna işaret etti.Korkakların zafer anıtı dikemeyeceğini belirten Şahin, korkmadan yollarına devam edeceklerini vurguladı.