?>

SANKO öğrencileri projelerini tanıttı

Yaşam - 6 yıl önce

SANKO Okulları öğrencileri, TÜBİTAK tarafından düzenlenen TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri araştırma projeleri final yarışması”nda ‘Türk Dili ve Edebiyatı’ dalında Türkiye üçüncülüğü, ‘Yazılım’da ise teşvik ödülü aldığı projelerini tanıttı.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında düzenlenen TÜBİTAK tarafından düzenlenen “TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri araştırma projeleri final yarışması”na Türkiye genelinde toplam 16 bin 679 proje başvurusu yapıldı. SANKO Okulları öğrencilerinden Ece Sergen ve Elif Sergen, ‘Türk Dili ve Edebiyatı’ dalında öğretmenleri Hayat Demirel rehberliğinde hazırladıkları “Edebiyat Engel Tanımaz” adlı projesi Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. Teoman Efe Kuday ve Ayberk Kaan Güneş ise öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde “Yazılım” dalında hazırladıkları “Görüntü işleme teknolojisi kullanılarak hasat yapan otonom ve yarı otonom robot” projesi teşvik ödülünü almaya hak kazandı.

“18 bin proje içinde ilk 3 bizi çok memnun etti”

18 bin proje içerisinden ilk üçe girmenin kendilerini çok memnun ettiğini belirten SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, “Liseler arası TÜBİTAK yarışmaları zorlu bir süreç bu sene çeşitli branşlarda 18 bin proje yarıştı. Önce ilinizde siz bu projenizi TÜBİTAK ve Milli eğitime iletiyorsunuz, orada seçildikten sonra bölge turnuvasına gidiyor. Bu sene Adana’da yapıldı. Burada seçilen projeniz Ankara’ya Türkiye finallerine gidiyor. Biz bu süreçte 24 projeyle başladık. Ardından bölgeye 7 proje ile gittik, 4 projemizle Ankara’daki finallere gittik. Bu gün burada öğrencilerimizin sizlere tanıtacağı projeler ise, 3. Ve mansiyon ödülü alan projelerimizdir. Dolayısıyla yaklaşık 18 bin projeden ilk üçe giren projeler içinde olmamız bizleri çok memnun etti” dedi.

Gaziantep'te Edebiyat dalında dereceye giren ilk Proje

Gaziantep'te Edebiyat dalında Türkiye’de dereceye giren ilk Projenin kendilerine ait olduğunu ifade eden Ece Sergen ve Elif Sergen, “Türkiye’de görme engellileri özellikle sözel derslerde bulunan materyaller çok az o yüzden bizde onlara böyle bir materyal geliştirerek öğrenmelerinde daha iyi bir süreç sağlamak istedik. Öncelikle projemizdeki düğmeler sayesinde bir konuyu dinleyebilir ve materyallerle de pekiştirebiliyor. Örneğin kitabeleri biz görüyoruz ama onlar göremediği için onlara kitabe yaparak dokunmalarını ve zihinlerinde canlandırmalarını sağladık. Edebiyat dalında bin 457 proje içerisinde Türkiye üçüncüsü olduk. Edebiyat dalında Gaziantep'te Türkiye derecesine giren ilk proje bizim oldu" diye konuştu.

"Yazılım" dalında hazırladıkları “Görüntü İşleme Teknolojisi Kullanılarak Hasat Yapan Otonom ve Yarı Otonom Robot” projesi teşvik ödülünü almaya hak kazanan Teoman Efe Kuday ve Ayberk Kaan Güneş ise, projeleri hakkında açıklamalarda bulunarak uygulamalı sunum yaptı.

Haftanın Öne Çıkanları

SANKO Park 10’uncu yılını kutluyor

2019-04-18 11:19 - Yaşam

BÜYÜKŞEHİR’DE ‘ŞAHİN’ EKİP KİMLERDEN OLUŞACAK?

2019-04-15 10:47 - Özel Haber

Gaziantep’te yakacağı biten vatandaşlar torba torba kömür alıyor

2019-04-16 12:01 - Özel Haber

Berk protokolden sorumlu olacak

2019-04-16 11:59 - Özel Haber

GAZİANTEP’ TEN AYŞE TAŞ GEÇTİ DOSTLARLA İLK BAHAR KONSERİ

2019-04-15 08:44 - Özel Haber

Özdağlı’nın acı günü

2019-04-15 10:46 - Yaşam

BÜYÜK BİR KUMPAS MI?

2019-04-18 10:01 - Özel Haber

Gaziantep Lisesi’nde coşku yaşanacak

2019-04-18 08:16 - Özel Haber

HALEP PASAJININ YIKIMINA BAŞLANILDI

2019-04-17 11:19 - Özel Haber

ADI ÇIKMAZ!

2019-04-14 08:58 - Özel Haber

İlgili Haberler

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Sökücü Ailesinin Acı Kaybı

01:32 - Yaşam

Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Hülya Kılıç’ın Acı Kaybı!

12:19 - Yaşam

Necat Özgül’ün Vefatı Sonrası Ailesinden Teşekkür Mesajı

13:58 - Yaşam

Fayat Bay’ın Acı Günü

01:09 - Yaşam

Günün Manşetleri

Şehitkamil Meclisinde Gergin Anlar

16:43 - Gündem

Gaziantep, Avrupa'nın Zirvesine Yerleşti!

19:31 - Gündem

Reis Reisoğlu Ankara'dan Yalnız Gelmedi!

17:38 - Özel Haber

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Konuşacak! Siyasi Pistte Sert İniş Bekleniyor

17:11 - Özel Haber

CHP'li Avukatlar Adliyede Yumruk Yumruğa!

13:50 - Özel Haber