?>

ŞEHİR HASTANESİ PROJESİNDE ORTAK AKIL HAREKETE GEÇMELİ

Gaziantep Şehir Hastanesi Projesinde henüz sona gelinemedi. Koronavirüsle mücadele sürecinde projenin bir an önce tamamlanması kent kadar bölge illeri içinde oldukça önemli görülüyor.

Özel Haber - 4 yıl önce

Yapımı 2020 yılında tamamlanması planlanan Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatı henüz bitmedi. Koronavirüs sürecinde kentin sağlık alt yapısı açısından oldukça önemli olan projenin bir an önce tamamlanabilmesi için Gaziantep’te Ortak Aklın bir an önce harekete geçmesi istendi. Gaziantep Valisi Davut Gül başta olmak üzere Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile STK temsilcilerinin projenin tamamlanabilmesi için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunmaları isteniyor.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE SAĞLIK ALTYAPISI ÖNEMLİ!

Koronavirüsle mücadele sürecinde sağlık alanında Gaziantep önemli bir sınav verdi. Şu ana kadar pandemi sürecinde kentte sağlık alanında önemli bir sıkıntı yaşanmadı. Fakat temeli uzun bir süre önce atılan Gaziantep Şehir Hastanesi henüz tamamlanmış değil. Yaklaşık 638 bin metrekare kapalı alana sahip olacak komplekste, hasta mahremiyetinin ön planda tutulduğu, yüksek konfora sahip, içinde tuvalet ve banyosu bulunan 826 tek kişilik, 363 çift kişilik oda bulunacak. Ayrıca hastanede 62 ameliyathane, 277 yataklı yoğun bakım ünitesi, 30 yataklı diyaliz merkezi, 501 poliklinik yer alacak ve 4 bin 245 araçlık otopark yapılacak.

GAZİANTEPLİLER PROJENİN BİR AN ÖNCE TAMAMLANMASINI BEKLİYOR

Sağlık alanında üst üste açılan özel ve kamu hastaneleri ile ülke genelinde sağlık alanında söz sahibi olmak isteyen Gaziantep’te Şehir Hastanesi Projesinin halen tamamlanamaması karşısında kentin ortak aklının harekete geçmesi gerekiyor. Depreme dayanıksız olduğuna dair hakkında rapor düzenlenen Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin geleceği Şehir Hastanesi Projesinin tamamlanmasına bağlı. Diğer yandan 25 Aralık Devlet Hastanesiyle ilgili ortaya konacak olan tavırda Şehir Hastanesinin tamamlanmasının ardından netleşmiş olacak. Bu nedenle projenin bir an önce tamamlanması gerekiyor. Kent yöneticilerinin projenin tamamlanması noktasında bakanlıklar düzeyinde görüşmelerini sürdürdükleri fakat bir ilerleme sağlanamadığı ise iddialar arasında yer alıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

“BANKALARIN E-HACİZ UYGULAMASI YASAYA AYKIRI!”

2020-10-19 07:08 - Mobil

ŞEHİR HASTANESİ PROJESİNDE ORTAK AKIL HAREKETE GEÇMELİ

2020-10-19 10:17 - Özel Haber

Gaziantep FK galibiyete hasret

2020-10-14 07:25 - Spor

‘SPOR KENTİ GAZİANTEP’ İÇİN 3 TESİS DAHA HİZMETTE

2020-10-14 08:23 - Mobil

GAZİANTEP’E YENİ BİR BİLİM MERKEZİ KAZANDIRILIYOR

2020-10-18 08:14 - Mobil

“HES” KODU UYGULAMASINDA SON GÜN!

2020-10-16 09:47 - Özel Haber

Genç yaşta kaymakam oldu

2020-10-15 06:52 - Gündem

Servis araçları denetlendi

2020-10-15 08:54 - Özel Haber

10 NUMARA KENTSEL DÖNÜŞÜM

2020-10-16 09:48 - Özel Haber

UYUŞTURUCU TERÖRÜNE GEÇİT YOK

2020-10-13 04:32 - Mobil

İlgili Haberler

Kayıp Vekil Bulundu! Kendi Fabrikasında Kriz Çözüyor!

18:35 - Özel Haber

Hemşeri Dernekleri ve Muhtarlar Aynı Sofrada Buluştu

20:14 - Özel Haber

Gaziantep’te Yeşeren Umutlar, Yetimlerle Dayanışma Sofrasında Buluştu

19:41 - Özel Haber

MAHBUBA Çay ve AGAH Baharat Sessizliğini Koruyor!

12:16 - Özel Haber

KATODER’den Sevgi Evlerine Gönülleri Isıtan İftar!

12:07 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep’te 360 Kişiye Ceza Uygulandı!

22:57 - Asayiş

Kayıp Vekil Bulundu! Kendi Fabrikasında Kriz Çözüyor!

18:35 - Özel Haber

Bayramınız ŞÖLEN Olsun

08:15 - Gündem

Gaziantep Vekili O Gece Neredeydi?

21:38 - Gündem

Hemşeri Dernekleri ve Muhtarlar Aynı Sofrada Buluştu

20:14 - Özel Haber