Şehitkamil Belediyesi projeleri ile çığır açtı

Mobil - 8 yıl önce

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, göreve geldikleri günden bu yana her yaştan vatandaşa uygun çok önemli projeler hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Fadıloğlu, “Bugüne kadar uyguladığımız projelerle toplumun her ferdini mutlu etmek için çaba gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz” dedi.

!#**v176&pl=true**#!

PROJELERLE SAĞLANAN HİZMETLER YÜZBİNLERİ MUTLU ETTİ

Hayata geçirdiği sosyal projelerle insan hayatına doğrudan ya da dolaylı olarak temas eden Şehitkamil Belediyesi, 2016 yılında da her yaştan vatandaşın yüzünü güldüren hizmetler sundu. Şehitkamil Belediyesine bağlı sosyal tesislerde 2016 yılında 61 bin vatandaş yaklaşık 40 farklı branşta eğitim aldı. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan 116 sosyal tesis içerisinde yer alan 97 taziye evi, 39 aile merkezi, 22 okuma salonu, 22 spor merkezi, satranç merkezi, Gıda Bankası, Yetim Koordinasyon Merkezi, Vefa Hizmeti Merkezi, Merhaba Bebek Dağıtım Merkezi, Çadır Hizmetleri Dağıtım Merkezi, aşevleri, çorba evleri ile vatandaşlara taziyeden yardıma, sanattan spora ve eğitime kadar bir çok alanda hizmet veriliyor. Toplumdaki her yaş gurubunu mutlu etmek için gayret ettiklerini vurgulayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, uyguladıkları projelerde özellikle toplumdaki dezavantajlı kişilere umut olmayı hedeflediklerini aktardı. Uygulanan projelerle ilgili çok olumlu geri dönüşler aldıklarını kaydeden Başkan Fadıloğlu, bu durumun kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini ifade etti.

İLK HİZMET ‘MERHABA BEBEK’ OLUYOR

Başkan Rıdvan Fadıloğlu, ‘Merhaba Bebek’ projesiyle ilçe sınırları içinde bebek sahibi olan ailelerin en mutlu gününde yanlarında olduklarını belirtti. Merhaba Bebek projesi kapsamında bebek sahibi olan aileleri evlerinde ziyaret ettiklerini kaydeden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, yeni doğan bebeklerin çeşitli ihtiyaçlarını temin edip ailelere hediye paketi olarak sunduklarını dile getirdi. 2016 yılı içerisinde 15 bin 500 bebeğe ‘merhaba’ dediklerini kaydeden Başkan Fadıloğlu, ‘Merhaba Bebek’ projesi ile bugüne kadar toplam yaklaşık 42 bin bebek ziyaret edildiği bilgisini paylaştı. 

YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARA ‘MERHAMET ELİ’ UZATIYORUZ

Hayata geçirdikleri ‘Merhamet Eli’ projesi kapsamında yetim ve öksüz çocukların hayata umutla bakmalarını hedeflediklerine değinen Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Merhamet Eli projesi ile yetim ve öksüz çocuklu aileler önce tespit ediliyor, daha sonra yapılması gereken çalışmalar sırasıyla yapılıyor. Yetim ve öksüz çocuklara özel ilgi göstererek, onların geleceğe daha umutla ve güvenle bakmalarına imkan sağlıyoruz. Çocuklarımıza yönelik; eğitim, gıda, giyim gibi yardımların yanı sıra sosyal-kültürel etkinliklerle onların sosyal hayata daha kolay adapte olmaları sağlanıyor. Proje kapsamında 2016 yılı içerisinde 815 ailenin 2 bin 30 yetim ya da öksüz çocuğuna ulaştık” şeklinde konuştu.

YAŞLILARIMIZI ‘VEFA’ İLE MUTLU EDİYORUZ

Başkan Rıdvan Fadıloğlu; yaşlı, hasta ve yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına ‘Vefa Hizmeti’ projesini başlattıklarını söyledi. Başkan Fadıloğlu, yaşlı ve bakıma muhtaç ailelere; evde genel temizlik, kuaför, berber, hastane ulaşım, su, elektrik arıza, çilingir ve pratik ev düzeni hizmetleri gibi birçok alanda yardım edildiği bilgisini verdi. Başkan Fadıloğlu, ‘Vefa Hizmeti’ projesi kapsamında 2016’da 2 bin 914 kişiye toplamda da 8 bin 77 kişiye hizmet verdiklerini aktardı.

EĞİTİMİN NİTELİĞİNE KATKI SUNUYORUZ

Eğitim alanında gerçekleştirdiği proje ve yatırımlarla büyük başarılara imza atan Şehitkamil Belediyesi, verdiği ücretsiz hizmetlerle öğrencilerin en büyük destekçisi olmayı sürdürüyor. Amaçlarının eğitimin niteliğine katkı sunmak olduğuna işaret eden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren gençlik ve okuma merkezlerinden 2016 yılı içerisinde toplam 10 bin 224 öğrenci faydalandı. Şehitkamil Belediyesi’nin eğitim alanındaki imkanlarından son 5 yıl içinde 57 bin 15 öğrenci yararlandı. Sosyal tesislerimizde yer alan 70 anasınıfı şubesinde toplam bin 450 öğrenci okul öncesi eğitim görüyor. Gaziantep Üniversitesi ile işbirliği içerisinde sosyal tesislerimizde açık öğretim kursları düzenliyoruz. Aynı zamanda gençlere ve yetişkinlere yönelik okuma-yazma kursları gerçekleştiriyoruz” açıklamasını yaptı.

AİLE MERKEZLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Şehitkamil Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu aile merkezleriyle ilçe halkının sosyal ve kültürel yaşantısına önemli katkılar sunuyor. Sağlanan hizmetlere ilişkin açıklama yapan Başkan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı aile merkezlerinde; Kuran-ı Kerim, Arapça, açık öğretim, iğne oyası, makine nakışı, anasınıfı, giyim, mefruşat, aile eğitimi, okuma-yazma, kuaförlük, yaşlı bakımı, hasta kabul, 4-6 yaş çocuk eğitimi, altın tel, miyoki takı, sabun, 3 boyutlu resim, pasta, alüminyum folyo kursları açtık. Aile merkezlerinde aynı zamanda aile danışmanlığı ve seminerleri periyodik olarak düzenlendi. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren aile merkezlerinden 2016 yılı içerisinde toplam 22 bin 52 kişi yarar gördü” diye konuştu.

ATIKLARDAKİ DÖNÜŞÜM HARİKA OLUYOR

Başkan Rıdvan Fadıloğlu, MÖP Geri Kazanım Projesi ile büyük bir başarının altına imza attıklarını vurguladı. MÖP tesisi ile 2016 yılında toplam 5 bin 234 ton katı atık dönüştürüldüğünü ve 88 bin 813 ağacı kesilmekten kurtardıklarına dikkat çeken Fadıloğlu, “Havayı, suyu ve toprağı koruma adına uygulanan MÖP Geri Kazanım Projesi, 5 bin metrekare alan üzerine kurulu tesiste hizmet veriyor. Kurulan tesis çok yönlü faydalar sağladı. MÖP tesisi, sürdürülebilir tasarrufta da önemli bir misyon üstlendi. MÖP tesisinde dönüştürülen atıklardan; kalem, kalemtıraş, cetvel, silgi, defter, poşet gibi ürünler üretildi ve vatandaşımıza dağıtıldı. MÖP projesi ile bağlantılı hayata geçirdiğimiz ‘Yeşeren Kalemler’ projesiyle de çocuklarımızı bilinçlendirmeyi hedeflerken Türkiye’deki birçok kuruma örnek olduk ” açıklamasında bulundu.

ŞEHİTKAMİL’DEKİ YEŞİL MİRAS BÜYÜYOR

Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, gelecek nesillere yeşil bir doğa bırakmak adına gerçekleştirdikleri çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Başkan Fadıloğlu, hayata geçirilen ‘Bi Dünya Yeşil’ projesi kapsamında Mart ve Kasım ayında gerçekleştirilen fidan dikiminin her yıl düzenli olarak yapıldığını ifade etti. Fadıloğlu, “Geleceğin teminatı olan çocuklara yeşil alanlar hazırlıyoruz. 2010 yılının Mart ayında hayata geçirilen ve 2016 yılının Kasım ayına kadar 13. etabı tamamlanarak, yaklaşık 743 bin 480 metrekare alan üzerine toplam 96 bin 109 adet fidanı toprakla buluşturduk. 6 yıl içerisinde büyüyen fidanlar ağaç haline dönüştü” değerlendirmesinde bulundu.

BAYAT EKMEKLER HAYVANLAR İÇİN TOPLANIYOR

Başkan Rıdvan Fadıloğlu, uyguladıkları ‘Bayat Ekmek Toplama’ projesiyle ekmeklerin çöpe gitmesini engellediklerini, topladıkları ekmekleri, sokak hayvanlarına yem olarak dağıttıklarını vurguladı. Başkan Fadıloğlu, proje kapsamında apartmanların önüne koydukları bayat ekmek kutuları sayesinde toplanan ekmeklerin özellikle yaz ve kış aylarının olumsuz hava şartlarında yiyecek sıkıntısı çeken hayvanların beslenmesinde kullanıldığını dile getirdi. Kapsamlı bir proje uyguladıklarına dikkat çeken Rıdvan Fadıloğlu, 2016 yılı içerisinde yaklaşık 420 ton bayat ekmek topladıkları bilgisini aktardı.

GIDA BANKASI

Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi olarak dar gelirli ailelerin yanında olmak ve ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak amacıyla Gıda Bankası’nı oluşturduklarını söyledi. Sistemli çalışması ve güvenilir veri tabanıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım ettiklerini paylaşan Başkan Fadıloğlu, “Gıda Bankası’ndan; tekerlekli sandalye, beyaz eşya, mobilya, yakacak, halı, gıda, kıyafet, ayakkabı, temizlik malzemesi gibi yardımlar alan dar gelirli ailelerin yüzü gülüyor. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gıda Bankası’ndan 2016 yılı içinde toplam 8 bin 672 aile yardım aldı” ifadelerini kullandı.

!#**h11719**#!!#**h11715**#!!#**h11713**#!!#**h11707**#!!#**h11722**#!#**h11728**#!

 

Haftanın Öne Çıkanları

Twitter'dan kaçan kaçana

2016-12-21 09:57 - Teknoloji

O sinyaller uzaylılardan mı geliyor?

2016-12-27 06:02 - Teknoloji

Facebook insanları mutsuz mu ediyor?

2016-12-25 09:28 - Genel

Karşınızda Mardinli Marilyn Monroe

2016-12-25 09:23 - Video Haber

Gaziantep Hayvanat bahçesi de kar altında kaldı

2016-12-23 09:24 - Yaşam

Gaziantep'te 4 çocuklu aile ev kirasını ödeyemeyince sokağa atıldı

2016-12-23 09:12 - Video Haber

Şehitkamil Belediyesi'nden KÖYKENT PROJESİ

2016-12-26 07:17 - Güncel

Aralarında Gaziantep imamı da var!

2016-12-20 13:36 - Mobil

Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, "İSTİFA EDERİM"

2016-12-20 12:43 - Video Haber

Gaziantep'te okullar kaç gün tatil ?

2016-12-21 12:03 - Mobil

İlgili Haberler

Gaziantep'te taksimetreye zam!

04:55 - Mobil

"Zor durumdayız"

11:50 - Mobil

Başkan Kurt, “13 Ocak’taki BİK kararları basın sektörü için çok önemli olacak”

10:22 - Mobil

OSB'de feci kaza

10:08 - Mobil

Kamil Ocak adı yaşatılacak

07:16 - Mobil

Günün Manşetleri

Fatma Şahin BM’de Sessizliği Bozdu

10:56 - Özel Haber

GİKAD, AWOLE ile Kadın Girişimciler İçin Yeni Ufuklar Açıyor

14:10 - Özel Haber

Oğuzeli Belediyesi, İmarsız İnşaatı Mühürledi

17:36 - Gündem

Trafikte Kural İhlali Yapan 126 Motosiklet Sürücüsüne Ağır Ceza

17:10 - Asayiş

Mesleki Yeterlilikte Gaziantep’in Rolü Güçleniyor

16:48 - Ekonomi