?>

“Sosyal güvenlik bilinci oluşturulacak”

Özel Haber - 4 yıl önce

16-22 Mayıs 2021 tarihleri arasında kutlanılan “Sosyal Güvenlik Haftası” etkinlikleri bu yıl pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi. SGK Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun, “Pandemi nedeniyle toplantı, bilgilendirme faaliyetleri gibi toplu programlardan kaçınılmış ve sınırlı sayıda ziyaretler gerçekleştirilmiştir” dedi.

“SİGORTALI BİLİNCİNİ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, kurumsal yapıyı güçlendirmek,  sosyal güvenlik kavramının tüm bireylerimiz tarafından bilinmesini sağlamak istiyoruz” şeklinde konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun, “Vatandaşlarımızı yeni yasalar ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, sigortalı istihdamını teşvik etmek ve toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak ve mevzuat doğrultusunda vatandaşlarımızı kaynağından ve doğru bilgilendirmek amacıyla Kurumumuzun kuruluş kanunun kabul edildiği 16.05.2006 tarihini içine alan hafta,  her yıl “Sosyal Güvenlik Haftası’’ olarak kutlanmaktadır. SSK, BAĞ-KUR ve EMEKLİ SANDIĞI’nın SGK çatısı altında birleşmesinin 15. yılını kutladığımız ’’Sosyal Güvenlik Haftası’’ 16-22 Mayıs 2021 tarihleri arasında kutlanmaktadır” diye konuştu.

KUTLAMALAR PANDEMİ KURALLARI ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞTİ

“Pandemi nedeniyle toplantı, bilgilendirme faaliyetleri gibi toplu programlardan kaçınılmış ve sınırlı sayıda ziyaretler gerçekleştirilmiştir” diye konuşan SGK’lı yöneticiler kutlamalara ilişkin şu açıklamalarda bulundular;“Valimiz Davut Gül, il müdürlüğümüzü ziyaret etti, il müdürümüz Mehmet Uzun’dan kurumumuzun iş ve işlemleri konusunda bilgi aldı ve Sosyal Güvenlik Haftamızı kutladı. İlimizde bulunan sivil toplum kuruluşları ziyaret edilerek hafta etkinlikleri kapsamında görüş alışverişinde bulunuldu. Başkanlığımızca gönderilen afiş örneğinin elektronik bilboardlarda hafta boyunca gösterimi sağlandı. Şehitliğimiz ziyaret edildi. Başkanlığımızca hazırlanan ve son beş yılda yasal yükümlülükleri aksatmadan yerine getiren 20 ve üzerinde sigortalı çalıştıran işverenlerimize teşekkür belgelerinin dağıtımı yapıldı. Herkesin görebileceği büyüklükte branda afiş hazırlanarak İl Müdürlüğümüz binasına asıldı. İl Müdürümüz Mehmet Uzun, Ziyaret ettiği sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile teşekkür belgesi verilen işverenlerle yaptığı görüş alış verişinde; İl Müdürlüğü olarak, sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin, adil, kolay erişilebilir, aktüeryal ve malî açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sisteminin gereği olarak vatandaşlarımıza kaliteli ve çözüm odaklı hizmet vermek olduğunu belirtti.”

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantepli abdallar parti kurdu

2021-05-16 10:01 - Mobil

İSLAHİYE BELEDİYESİ İCRALIK OLDU!

2021-05-18 11:04 - Özel Haber

Gaziantep FK'da Erol Bulut dönemi

2021-05-21 04:04 - Spor

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI MUTSUZ!

2021-05-17 11:06 - Özel Haber

Gaziantep FK'da 10 futbolcunun sözleşmesi sona erdi

2021-05-17 11:03 - Spor

HKÜ’den “Yenilenebilir enerjide yeni konuşmalar” konferansı

2021-05-21 09:15 - Gündem

Gaziantep FK'nın 2020-2021 karnesi

2021-05-16 09:58 - Mobil

Törenlerde protokol krizi!

2021-05-19 05:35 - Mobil

Zincirleme trafik kazası

2021-05-20 06:11 - Gündem

35 çeşit boyoz üretiyor

2021-05-21 07:54 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kayıp Vekil Bulundu! Kendi Fabrikasında Kriz Çözüyor!

18:35 - Özel Haber

Hemşeri Dernekleri ve Muhtarlar Aynı Sofrada Buluştu

20:14 - Özel Haber

Gaziantep’te Yeşeren Umutlar, Yetimlerle Dayanışma Sofrasında Buluştu

19:41 - Özel Haber

MAHBUBA Çay ve AGAH Baharat Sessizliğini Koruyor!

12:16 - Özel Haber

KATODER’den Sevgi Evlerine Gönülleri Isıtan İftar!

12:07 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep’te 360 Kişiye Ceza Uygulandı!

22:57 - Asayiş

Kayıp Vekil Bulundu! Kendi Fabrikasında Kriz Çözüyor!

18:35 - Özel Haber

Bayramınız ŞÖLEN Olsun

08:15 - Gündem

Gaziantep Vekili O Gece Neredeydi?

21:38 - Gündem

Hemşeri Dernekleri ve Muhtarlar Aynı Sofrada Buluştu

20:14 - Özel Haber