?>

STOKÇULAR YANDI!

Koronavirüse karşı ekonomik önlemler içeren kanun teklifi yasalaştı. TBMM'de kabul edilen yeni düzenlemeyle birlikte üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler bir mal veya hizmetin satış fiyatında fahiş artış yapamayacak.

Özel Haber - 5 yıl önce

Yeni düzenlemeyle birlikte koronavirüs salgınına yönelik tedbirler kapsamında fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara yönelik verilen para cezaları artırıldı. TBMM’de kabul edilen yeni düzenleme yaşama geçirilirken bundan sonra fahiş fiyat ve stokçuluk yapan işletmelere verilen para cezaları olağanüstü şekilde artırılmış oldu.

10 BİN LİRALIK CEZA 100 BİN LİRAYA ÇIKARILDI

Teklife eklenen bir başka maddeyle de fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanların cezalan artırıldı. Buna göre, fahiş fiyat artışı yapanlara verilen 10 bin TL'lik ceza sınırı 100 bin TL'ye kadar çıkarıldı. Stokçuluk yapanlara verilen 50 bin TL'lik ceza sının ise 500 bin TL'ye çıkarıldı. Bu para cezalarım uygulama yetkisi Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na ait olacak. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarına yönelik düzenlemeler yapmak gerektiğinde denetim ve incelemelerde bulunarak idari para cezası uygulamak ve her türlü tedbiri almak amacıyla Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu oluşturulacak.

DENETLEME KURULU 13 KURUM TEMSİLCİSİNDEN OLUŞACAK

Kurul, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü, Adalet Bakanlığı, Hazine Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından görevlendirilen birer Genel Müdür, İlgili İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı, TOBB ve TESK'ten birer üye, üretici ve tüketici örgütleri ile perakende sektörünü temsilen birer üye olmak üzere 13 kişiden oluşacak.

Haftanın Öne Çıkanları

SANKO Holding “Yarın Olacak” filmi ile “biz de buradayız” diyor

2020-04-17 06:23 - Video Haber

Gaziantep’te yoğun caddeler ve mesire alanları boş kaldı

2020-04-19 07:16 - Mobil

İŞTE GAZİANTEP'TE VAKA SAYISI

2020-04-17 13:07 - Özel Haber

“Değil fıstık ağacına , dalına bile kimse dokunamaz”

2020-04-19 11:44 - Güncel

Bekirmustafaoğlu sevenlerini üzdü

2020-04-13 03:52 - Yaşam

Gaziantep’te hasta sayısı 97

2020-04-12 12:23 - Özel Haber

GAZİANTEP'TE 27 İŞÇİ KARANTİNAYA ALINDI!

2020-04-16 10:32 - Mobil

Araban’dan büyük destek

2020-04-16 05:44 - Yaşam

GSO'dan birlik ve beraberlik vurgusu

2020-04-15 20:18 - Ekonomi

SONDAKİKA. O YASAK 15 GÜN DAHA UZATILDI

2020-04-18 12:57 - Mobil

İlgili Haberler

Kayıp Vekil Bulundu! Kendi Fabrikasında Kriz Çözüyor!

18:35 - Özel Haber

Hemşeri Dernekleri ve Muhtarlar Aynı Sofrada Buluştu

20:14 - Özel Haber

Gaziantep’te Yeşeren Umutlar, Yetimlerle Dayanışma Sofrasında Buluştu

19:41 - Özel Haber

MAHBUBA Çay ve AGAH Baharat Sessizliğini Koruyor!

12:16 - Özel Haber

KATODER’den Sevgi Evlerine Gönülleri Isıtan İftar!

12:07 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep’te 360 Kişiye Ceza Uygulandı!

22:57 - Asayiş

Kayıp Vekil Bulundu! Kendi Fabrikasında Kriz Çözüyor!

18:35 - Özel Haber

Bayramınız ŞÖLEN Olsun

08:15 - Gündem

Gaziantep Vekili O Gece Neredeydi?

21:38 - Gündem

Hemşeri Dernekleri ve Muhtarlar Aynı Sofrada Buluştu

20:14 - Özel Haber