?>

Tekstil ihracatçıları 2017'den umutlu

Ekonomi - 8 yıl önce

GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesi'nden geçen yıl 2 milyar 581 milyon 973 bin dolarlık tekstil ve hammaddeleri ihracatı gerçekleştirildi.

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, sektördeki gelişmeleri, geçen yılın ihracatı ve bu yıl izlenmesi gereken yolları değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda, tekstil ve hammaddeleri sektöründeki gelişmeler, ihracat ve yeni pazar alanlarıyla sektörün daha da gelişmesine, sorunların çözümüne önemli katkılar sağlayacak unsurlar masaya yatırıldı. GATHİB Başkanı Sami Konukoğlu, tekstilin bölge ihracatında önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Gelecek yıllarda daha fazla tekstil ve hammaddeleri ihracatı yapabilmek için yenilenmenin şart olduğunu vurgulayan Konukoğlu, Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.

Sektörün geçen seneki ihracatına da değinen Konukoğlu, 2016 yılında tekstil ve hammaddeleri ihracatını 2 milyar 581 milyon 973 bin dolarla kapattıklarını kaydetti. Bölgede üretilen pamuk-akrilik-polipropilen ve diğer suni-sentetik ipliklerin yanında dokuma-örme-dokunmamış kumaşların ve bu ürünlerden mamul eşyanın sektör ihracatında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Konukoğlu, geleneksel tekstil ürünlerinin yanında katma değeri yüksek teknik tekstil ürünleri ihracatının da gelişme seyrinde olmasının sevindirici olduğuna dikkat çekti.

Avrupa Birliği ve Ortadoğu ülkelerinin tekstil ve hammaddeleri ihracatında önde gelen pazarlar olduğuna işaret eden Konukoğlu, “Pazar çeşitliliğini önemsiyoruz, bunun için de yeni pazarlara yöneliyoruz. Bu yılsonunda tekstil ve hammaddeleri ihracatının daha iyi yerele geleceğine inanıyoruz" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail uçakları Suriye’yi vurdu

2017-01-13 05:35 - Dünya

Baba Bush hastaneye kaldırıldı

2017-01-18 06:07 - Genel

Kanalıcı Camii restore edilecek

2017-01-17 10:55 - Güncel

Yatak odasında kendini astı!

2017-01-18 04:42 - Güncel

Miraç Halı Domotex'te gördüğü ilgiden memnun

2017-01-14 08:15 - Genel

Gaziantep Arena'daki ilk maçı 7 bin seyirci izledi

2017-01-15 12:45 - Güncel

AK Parti Gaziantep Milletvekilleri birlikte oy kullandılar

2017-01-16 12:31 - Gündem

Tahmazoğlu’na seslendi : “MAHALLEMİZİN TARİHİ DOKUSU BOZULMASIN”

2017-01-16 13:17 - Gündem

UR-GE destekli 12 Gaziantepli halı firması Domotex’te

2017-01-16 05:43 - Mobil

"Kültür ve turizmin başkenti Gaziantep"

2017-01-18 10:35 - Güncel

İlgili Haberler

Bankalar Eski Dolarları Reddetti, Döviz Bürolarında Fırsatçılık Başladı!

21:02 - Ekonomi

İhracatın Yıldızları Parladı: 2023’ün Şampiyonları Ödüllerini Aldı

03:39 - Ekonomi

GTB, Gıda Sektörü İçin Uluslararası Rekabetçiliği Artıracak 3. UR-GE Projesini Hayata Geçiriyor

15:22 - Ekonomi

"Açlık Sınırı 19.830 TL, Maaşlar 12.500 TL!"

14:46 - Ekonomi

Enerji Sektörü GTO’da Buluşuyor!

00:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

CHP Şehitkamil Meclisi'ni Boykot Etti! Katılan İhraç Edilecek!

13:29 - Gündem

Uyuşturucu Tacirlerinin Kabusu PETRA Görev Başında!

21:01 - Asayiş

Mahbuba'dan Göz Boyayan Reklamlar, Cevaplanmayan Sorular!

20:51 - Özel Haber

CHP’nin Sessiz Fırtınası Reis Geliyor(!)

14:21 - Gündem

CHP’deki Tartışmalı İsim Şimdi Genel Merkez Peşinde!

23:17 - Özel Haber