?>

“Tekstil merkezi”

Mobil - 9 yıl önce

Ünaldı Mahallesi’nin Başpınar Sanayi Bölgesi kurulmadan önce Ünaldı Bölgesi’nin tekstil noktasında bir merkez olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Nurettin Nane, “Ünaldı Mahallesi tekstil konusunda önemini koruyor” dedi.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Ünaldı Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Nurettin Nane’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hâkimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı:  Ünaldı    Mahallenin İlçesi: Şahinbey/GaziantepPosta Kodu: 27400Mahallenin nüfusu:  10 bin    Mahallenin seçmeni: 2 bin 460Mahalle ve cadde sayısı:  45 sokak, 8 cadde ve 1 bulvar   Mahallenin muhtarı:  Nurettin Nane

Ünaldı Mahallesi’nin 60 yıllık bir mahalle olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Nurettin Nane, “Ünaldı ismi geçmiş yıllarda Üçoklar, Serinevler, Barak, Yeşilkent, Perilikaya gibi geniş bir alana veriliyordu. İlerleyen yıllarda Ünaldı Mahallesi bölünerek, Yeşilkent, Üçoklar, Bozoklar, Barak, Perlikaya ve Serinevler mahalleleri kuruldu. Eski bir mahalle olduğu için mahallede gecekondu ve plansız yapılaşma görülüyor. Mahallemizin nüfusu 10 bin, seçmen sayısı ise 2 bin 460’tır. Mahallemizde Türk nüfusunun yanında 400 hanede 4 bin kadar Suriyeli Mülteci ikamet ediyor. Ünaldı Mahallesi’nde 45 sokak, 8 cadde ve 1 bulvar yer alıyor. Komşu mahallelerimiz Bozoklar, Üçoklar, Barış, Alibaba, Kocaoğlan ve Ulucanlar mahalleleri bulunuyor” diye konuştu.

“EV EV İŞYERLERİNDE SU BASKINLARI YAŞANIYOR”

Alt yapıya ilişkin bilgiler veren Nane, “Alt yapı noktasında mahallemizde önemli ölçüde sıkıntı yaşanıyor. Özellikle mahallemizde kanalizasyon ve yağmurlama kanalı noktasında sorunlarımız var. Mahalle muhtarı seçildiğim ilk dönemden bu yana mahalle alt yapısında bulunan eski ve verimsiz alt yapının düzenlemesi konusunda çalışmalar yapıyorum. Eski taş kanalizasyonlarında çökmeler meydana geliyordu. Yağmur suyu tahliyesi için gerekli olan mazgallar yollarda bulunmadığı için yağmur suları kanalizasyonlara karışarak evlerde ve işyerlerinde su baskınlarına neden oluyordu. GASKİ’ye mahallemizdeki alt yapı sorunlarına ilişkin dilekçeler verdik, mahallemizdeki birçok noktanın sıkıntısı giderildi ancak mahallemiz açısından yeterli değil” diye konuştu.

“ELEKTRİK HATLARI CAN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATIYOR”

TEDAŞ ile ilgili yaşanan sorunları anlatan Nane, “Mahallemiz ile ilgili olarak 2010 yılında elektrik hatlarının yer altına alınması konusunda karar alındı. Daha sonra TEDAŞ’ın özelleştirilmesiyle birlikte karar uygulanamadı. Gerekçe olarak Kentsel Dönüşüm kararı olan mahallelerde yer altına alma işleminin yapıldığı alanlarda büyük masraflar yapıldığı ve dönüşüm sonrası yeniden çalışma yapıldığı ifade edildi. Bende bu kararın doğru olduğunu düşünüyorum, Kentsel Dönüşüm sonrasında yeniden işlem yapılmaması için elektrik hatlarının kentsel dönüşüm sonrasında yeraltına alınması gerektiğini düşünüyorum. Ancak mahallemizde evlere çok yakın geçen ve tehlike arz eden elektrik hatları bulunuyor. Evlerin balkon ve pencerelerinin önünden geçen hatlar çocukların güvenliğini tehlikeye artıyor. Bunun yanında mahallemizde aydınlatma noktasında sorunlar yaşanıyor. Sürekli olarak trafolardaki şalterler atıyor. Şalterler güçlendirilmesi gerekiyor. Aydınlatma sorunları mahallemizde hat safhada yaşanıyor. Sorunların çözümünde anında müdahale edilmiyor. Bir sorunu çözdürmemiz 1 ayımızı alıyor. Öte yandan elektrikli soba ile ısınan vatandaşlar kış ayında soğukta elektriksiz kalıyor” şeklinde konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM KARARINI DESTEKLİYORUM”

Eski yerleşim alanlarında Kentsel Dönüşüm çalışmaları yapılması gerektiğini söyleyen Nane, “Kentsel Dönüşüm özellikle imarsız ve plansız bir şekilde ortaya çıkan kırsal mahallelerin yeni bir görünüme kavuşabilmeleri için bir fırsat oluyor. Mahalle sakinleri Ünaldı Mahallesi’nin Kentsel Dönüşüm alanı olmasından dolayı farklı düşüncelere sahipler. Bir kısmı evlerinin kamulaştırılmasından gelecek olan paranın ev sahibi olmaları için yeterli olmayacağını düşünüyor. Ev alamayacağını düşünen vatandaşlar, evlerinin kamulaştırılmasını istemiyorlar. Diğer yandan bazı vatandaşlar ise ferah ve daha güzel bir ortamın oluşabilmesi için Kentsel Dönüşüm çalışması yapılmasını istiyorlar. Bugün plansız yapı nedeniyle mahallemizde park alanı, okul alanı yok. Kentsel Dönüşüm ile birlikte eksiksiz ve modern bir mahalleye dönüşebilir. Bu yönden kentsel dönüşüm kararını destekliyorum” dedi.

“DAR GELİRLİ VATANDAŞ EVİNE DOĞAL GAZ ALAMIYOR”

Ünaldı Mahallesi’nde dar gelirli ailelerin ikamet ettiğini belirten Nane, “Mahallemizde ikamet eden insanlar kömür sobası ve elektrikli sobalar yardımı ile ısınma ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Mahalle genelinde doğal gaz bulunmasına rağmen aileler doğal gaz kullanmıyorlar. Bunun nedeni dar gelirli ailelerin doğal gaz faturalarını ve tesisatını karşılayacak ekonomik güçlerinin olmamasından kaynaklanıyor. Birçok mahalle sakini Sosyal Yardımlaşma Vakfının vermiş olduğu kömür yardımları ile ısınma ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Doğal gaz hattı alabilecek güçleri bulunmuyor” şeklinde konuştu.

“ÜNALDI MAHALLESİ’NDE OKUL PROBLEMİ VAR”

Ünaldı Mahallesi’ndeki sosyal donatı alanlarına ilişkin bilgiler veren Nane, “Mahallemiz sınırları içersinde sağlık ocağı ve sosyal tesis bulunuyor. Ancak okul ve taziye evi noktasında eksiklikler var. Okullardaki öğrencilerimiz 60 kişilik sınıflarda eğitim alıyorlar. Aileler mahalleye uzak okullara çocuklarını göndermek istemiyorlar. Servise ayıracak bütçeleri olmadığı için aileler çocuklarını okullara kendileri götürüp getiriyorlar. Mahalledeki çocukların bir kısmı Ahmet Çelebi İlkokuluna bir kısmı ise Kazım Karabekir İlkokuluna gitmek durumunda kalıyor. Taşımacı eğitim aileler açısından sorunlara neden oluyor. Bu noktada ilk muhtar olduğum dönemde mahallemize bir okul yapılması isteğinde bulundum. Mahallemize bir okul yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“TEKSTİLİN KALBİ MAHALLE”

Başpınar Bölgesi kurulmadan önce Ünaldı Mahallesi’nin tekstilin kalbi olduğunu söyleyen Nane, “Mahallemiz Tekstil Merkezi olma noktasında önemli bir yer olarak biliniyor. Ancak Başpınar Bölgesi’nin kurulmasıyla birlikte mahallemizdeki tekstil fabrikaları, Başpınar Bölgesi’ne taşındılar. Şuanda mahallemizde tekstil atölyeleri, mobilyacılar mahallemizde faaliyet gösteriyorlar” şeklinde konuştu.

“HIRSIZLIK OLAYLARI ARTIYOR”

Asayiş olaylarına ilişkin sorunları anlatan Nane, “Mahallemizde meydana gelen aydınlatma sorunları nedeniyle mahallemizde hırsızlık olayları meydana geliyor. Ev ve iş yerlerinde hırsızlık olayları meydana geliyor.  Sürekli yaşanan hırsızlık olaylarından mahalle sakinleri rahatsız oluyorlar” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Başvuru başladı!

2016-01-10 11:45 - Manşet

“Tekstil merkezi”

2016-01-11 14:48 - Mobil

Tuvale uzanan sihirli parmaklar

2016-01-06 10:34 - Mobil

Büyüyen ve gelişen marka; ANTEPSAN

2016-01-10 08:32 - Yaşam

Ali Şahin’e yeni görev

2016-01-09 07:09 - Gündem

Özgüler ailesinin acı günü

2016-01-07 13:23 - Mobil

Gözyaşları arasında uğurlandı

2016-01-08 09:42 - Mobil

Ucuz ayakkabı mesleği bitirdi

2016-01-11 13:28 - Mobil

Kadoil'in Genel Müdürlüğü'ne Çağdaş Demirağ atandı

2016-01-05 10:47 - Gündem

Dünyada sayılı, Türkiye'de 'ilk' cam müzesi

2016-01-11 10:13 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep'te taksimetreye zam!

04:55 - Mobil

"Zor durumdayız"

11:50 - Mobil

Başkan Kurt, “13 Ocak’taki BİK kararları basın sektörü için çok önemli olacak”

10:22 - Mobil

OSB'de feci kaza

10:08 - Mobil

Kamil Ocak adı yaşatılacak

07:16 - Mobil

Günün Manşetleri

Emniyetten Huzur Operasyonu

16:01 - Yaşam

"Açlık Sınırı 19.830 TL, Maaşlar 12.500 TL!"

14:46 - Ekonomi

Eğitim İçin El Ele: Şahinbey Lions’un Alışveriş Şenliği Başladı

09:35 - Özel Haber

Hakimiyet Gazetesi, Yeniden Refah Kadın Kollarını Ağırladı

08:58 - Özel Haber

Nar Çiçekleri Derneği İlk Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

15:04 - Özel Haber