*“Bu bölge yerli turizme kentimizin yüzünü ağartacak bir bölgedir, Tarihi Sabun Hanı da yakında hizmete açılacak.”
Şehrimizin en eski yerleşim birimlerinden biri olan Tişlaki Mahallesinin 6 dönemdir yani yaklaşık 30 yıldır muhtarlığını yapan Mehmet Nuri Dinler, mahallesindeki en büyük sorunun trafik sorunu olduğunu ve yıllardır bir türlü çözülemediğini söyledi.
DUBALAR SÖKÜLÜYOR
Belediyelerin yol kenarlarına park yapılmasını önlemek ve trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla, yolu çift şeride çevirme amaçlı duba döşediklerini ancak özellikle yola park eden araz sahiplerinin işgüzarlık ederek dubaları söküp tekrar eski haline çevirdiklerini belirten Dinler, “Belediyelere bu konuyu iletiyoruz, gelip duba döşüyorlar hatta trafik ekiplerini yollayıp araçları çektiriyorlar ama bu iki gün bile sürmüyor. Üçüncü gün her şey eski düzene yeniden dönüyor” dedi TARİHİ SABUN HANI FAALİYETE GEÇECEK Bölgenin 2017 yılında kentsel dönüşümden çıkarıldığını ve belediyelerce sağlıklılaştırma yoluna gidileceğini belirten Dinler, halen hiçbir girişimin bulunmadığını belirtti.Dinler, “Buralar Gaziantep’in yerli turizmde yüzünü ağartacak yerlerdir. Civarda tarihi konaklar ve hanlar var. Bunların birçoğu faaliyete geçirildi. Sadece tarihi Sabun Hanı kaldı. Onun için de han sahipleriyle görüştük, küçük bir anlaşmazlık var, onu da aşıp Tarihi Sabun Hanını turizme kazandıracağız.” dedi.
8 SURİYELİ OY KULLANACAK
Mahallesinde yerli halkın azaldığını da ekleyen Dinler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mahallemin 800 civarı seçmeni var. Önceden bu rakam 2500’e dayanıyordu. Yerli halk buraları terk etti. Şimdi harabe evlere kadar dolu, oralarda da Suriyeli insanlar ikamet ediyor. Hatta bunlardan 8 tanesi Türk vatandaşı olmuş ve bu seçimde oy kullanacak.” Dedi.