?>

Topçuoğlu'ndan yatırım çağrısı

Yaşam - 6 yıl önce

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Topçuoğlu, savunma sanayisinin millileştirilmesinin Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, savunma sanayine yatırım yapacak girişimcilere her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

YATIRIM İÇİN EN İDEAL OSB

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin savunma sanayisine yönelik yatırımlar açısından en ideal yer olduğunu belirten Mustafa Topçuoğlu, “Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi altyapısı tamamlandığı için yatırımcıya yeni maliyetler getirmiyor. Limana ve demir-çelik işletmelerine yakın bir konumdayız. Diğer taraftan Gaziantep’te uzun yıllardan bu yana faaliyet gösteren güçlü bir metal-makine sektörü var. Hatta savunma sanayine yönelik üretim yapan işletmelerimiz var. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi olarak da, savunma sanayine yatırım yapacak firmalara gerekli desteği vermeye hazırız. Gerekirse yatırımla ilgili binaları OSB olarak biz inşa eder ve yatırımcıya kiraya verebiliriz” diye konuştu.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Gaziantep’in savunma sanayinin ihtiyaçlarını karşılama konusunda geçmişe dayanan bir hedefinin olduğunu hatırlatan Başkan Topçuoğlu, şöyle devam etti: “Sanayi alanındaki sürdürülebilirliğin artırılmasında yeni yatırımların önemi büyüktür. Artık birbiriyle rekabet edecek değil, teknoloji ağırlıklı ve birbirini tamamlayan sektörlere yatırım yapılmalı. Gaziantep sanayisinin önemli hedeflerinden birisi de, savunma sanayine yöneliktir. OSB olarak savunma sanayisine yer ayırdık. Savunma sanayimizin dışa bağımlılığının azaltılarak millileştirilmesine katkı sağlamak istiyoruz. Savunma sanayine yatırım yapmak isteyen yatırımcıları Türkiye’nin en ideal organize sanayi bölgesine bekliyoruz. Yeter ki yatırım yapsınlar, kendilerine her türlü desteğe hazırız.”

SANAYİ ENVANTERİNE İHTİYAÇ VAR

Türkiye’deki sanayi potansiyelinin ortaya çıkarılması için sanayi envanterinin hazırlanması gerektiğini ifade eden OSB Başkanı Topçuoğlu, atıl kapasitenin önüne geçilerek, ülke kaynaklarının doğru yatırımlara aktarılmasını istedi. Topçuoğlu, “Öncelikle bir sanayi envanterinin çıkarılmasına ihtiyaç var. Hazırlanacak envanter ile sanayi potansiyelimiz ortaya konulmalı. Hangi sektörde ne kadar kapasitemiz var, ne kadarını kullanıyoruz bunlar tespit edilmeli. Bazı sektörlerde atıl kapasite yüzde 40’lara kadar çıkıyor. Bu sektörlere bir takım teşviklerin verilmesi bir tarafa, yeni yatırımların yapılmasına sınırlama getirilmeli. İzin verilmemeli. Çünkü ülke olarak kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanmak zorundayız” şeklinde açıklamada bulundu.

EN KÖTÜSÜ GERİDE KALDI

Ekonomide yaşanan sıkıntılara da değinen Mustafa Topçuoğlu, “En kötüsü geride kaldı” dedi. Topçuoğlu, ekonominin geleceği ile ilgili olarak da şunları söyledi:  “2018 Yılının ikinci yarısından itibaren ülkemiz ekonomisine yönelik saldırılar yaşadık. Ülkemiz bu saldırıları büyük bir kararlılıkla püskürtmeyi başardı. Yaşadığımız ekonomik sıkıntıların büyük bölümü geride kaldı. 2019’un modernizasyon ve yatırım yılı olacağına inanıyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

GAZİANTEP'TE ‘ARABULUCU’ BAŞARISI

2019-01-02 08:46 - Röportajlar

“ASIL HEDEF; HAYATTA BAŞARILI OLMAK”

2019-01-07 10:54 - Röportajlar

İHRACATTA TARİHİ REKOR

2019-01-04 10:06 - Mobil

Adil Sani Konukoğlu: “Türk futbolunun tek kurtuluşu altyapıya önem vermek”

2019-01-07 04:07 - Güncel

İyi Parti’de Mıhçıoğlu aday olacak mı?

2019-01-08 09:49 - Özel Haber

Hazırlıksız yakalandık

2019-01-09 02:47 - Spor

Mezarlıklarda sorun kalmadı

2019-01-03 09:52 - Özel Haber

İttifakın adayı Öztekin mi?

2019-01-06 09:14 - Özel Haber

Mücahit Albayrak, Gazişehir Gaziantep'te

2019-01-08 09:25 - Spor

Hokeyin Şampiyonları Vali Gül’ü ziyaret etti

2019-01-08 10:05 - Spor

İlgili Haberler

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Sökücü Ailesinin Acı Kaybı

01:32 - Yaşam

Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Hülya Kılıç’ın Acı Kaybı!

12:19 - Yaşam

Necat Özgül’ün Vefatı Sonrası Ailesinden Teşekkür Mesajı

13:58 - Yaşam

Fayat Bay’ın Acı Günü

01:09 - Yaşam

Günün Manşetleri

Reis Reisoğlu Ankara'dan Yalnız Gelmedi!

17:38 - Özel Haber

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Konuşacak! Siyasi Pistte Sert İniş Bekleniyor

17:11 - Özel Haber

CHP'li Avukatlar Adliyede Yumruk Yumruğa!

13:50 - Özel Haber

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım'dan Sert Tepki "İstifa Etmeyeceğim, Namussuzluk Yaparsan İstifa Edersin!"

13:19 - Özel Haber

CHP Şehitkamil'de İpler Koptu! Gözler Bugünkü Açıklamada!

09:21 - Özel Haber