Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), öğrencilerinin gelişimi ve hayat boyu eğitimlerinin devam edebilmesi için çeşitli ufuklar açmaya devam ediyor. Öğrencilerinin gelişimi için bir çok anlaşma ve değişim programlarına imza atan HKÜ, bahar döneminde Erasmus+ programı kapsamında, 17 öğrencisini Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gönderiyor.
‘Hayat boyu öğrenme’ felsefesiyle araştıran, sorgulayan, hukuka ve demokratik değerlere bağlı, dünyanın rekabetçi piyasalarında yer alacak, yenilikçi, vizyon sahibi mezunlar vermeyi amaçlayan HKÜ, düzenlediği farklı programlarla da öğrencilerine sosyal ve kültürel değişim fırsatları sunuyor.
18 Avrupa Ülkesi ile 101 Anlaşma
Farklılıkları zenginlik olarak kabul eden, araştıran, sorgulayan, hukuka ve demokratik değerlere bağlı, dünyanın rekabetçi piyasalarında yer alacak mezunlar vermeyi amaçlayan HKÜ, üretilen bilimsel bilginin toplumla paylaşılması, tartışılması ve sorunların çözümü için tüm olanaklarını seferber ediyor. HKÜ bu anlayışla Avrupa’nın ve Dünya’nın çeşitli ülkeleriyle Erasmus ve Erasmus dışı anlaşmaya imza attı. Bu bağlamda HKÜ; 18 Avrupa ülkesi ile 101 anlaşma ve 12 Erasmus dışı anlaşma ile çalışmalarını her geçen gün artırarak devam ettiriyor.
HKÜ, bahar döneminde Erasmus+ programı kapsamında 17 öğrencisinin; 3’ünü İtalya, 8’i Polonya, 1’i Almanya, 3’ü Romanya, 1’i Slovenya ve 1’i Portekiz’e bir dönemlik eğitim almak için gönderiyor. Sadece eğitim ile sınırlı olmayan programda, öğrenciler staj da yapabiliyor. Değişim programları sayesinde öğrencilere, kendilerini geliştirme, yeni bilgi ve kültürler öğrenme imkanları sunuluyor.
Erasmus Nedir, Kapsamı Nelerdir?
Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programı. Erasmus, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip, hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağladığı bir program olarak çeşitli imkanlar sunuyor. Bunun yanı sıra yükseköğretim sistemini iş dünyasının gereksinimlerine uygun olarak geliştirmek ve üniversite mezunlarının iş dünyasında istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla yükseköğretim kurumları ile çalışma çevreleri arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin arttırılmasını da teşvik ediyor.
Erasmus + Programı, eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik Avrupa 2020 Stratejisi hedeflerine uygun olarak, farklı sektörler arasında işbirliği yapmayı teşvik eden bir program olarak uygulanıyor. Program, yüksek öğretim alanına özel olarak, yüksek öğretimde kaliteyi artırmayı, yüksek öğretim kurumlarının birbirini iş dünyası ile işlevi güçlendirmeyi amaçlıyor. Erasmus + Erasmus faaliyetlerinin hedef kitlesi; yükseköğretime taraf olan kurum ve kuruluşlar ile bu kurumların çalışanlarıyla öğrencilerini kapsıyor.