?>

VATANDAŞIN GÜNAHI NE?

Manşet - 8 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile “Kart27” firması arasında yaşanan sorunlar nedeniyle geçtiğimiz Cuma gününden bu yana toplu ulaşımda kart okuma sistemi kapalı tutuluyor. Yeni sisteme geçişi hızlandıran Büyükşehir Belediyesi her ne kadar bu sistemin eskisine oranla daha modern olduğunu dile getirse de sistem tartışmasının mağduru mübarek Ramazan ayında vatandaş oldu. Gazianteplileri isyan ettiren sistem değişikliğinin Ramazan ayı sonunda neden yapılmadığı kafalarda soru işaretlerine yol açtı.

SİSTEMİN KAPATILMASINA KARŞI ÖNLEM ALINMADI!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, toplu ulaşım araçlarında kart okuma sisteminin kapatılmasının ardından yazılı bir açıklama yapmış ve yeni sisteme geçileceğinden dolayı bu sıkıntının yaşandığına dikkat çekmişti. Fakat geçtiğimiz Cuma günü akşam iftar saatine dakikalar kalasıyla toplu ulaşım araçlarında kart okuma sisteminin kapatılmasıyla birlikte on binlerce vatandaş evine geç saatlerde ulaşabilmişti. Kart okuma sisteminin kapatılmasının Ramazan ayına denk getirilmesi karşısında bu duruma hazırlıksız yakalanan Büyükşehir Belediyesi yönetimine büyük öfke duyuluyor. Sistemin kapatılma ihtimaline karşı önlem almayan belediye yönetimi yeni kartlı sistemin hayata geçebilmesi için aralıksız şekilde çalışıyor. Cuma gününden bu yana 500’den fazla otobüse ceza yazıldı.

BELEDİYE İLE FİRMA ARASINDA NELER YAŞANIYOR?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile “Kart 27” sisteminin sahibi olan firma arasında son aylarda değişik sorunların yaşandığı iddia ediliyor. Ocak ayında indirimli ve ücretsiz biniş kartlarının tamamını 10 lira karşılığında yenileyen yetkililer, yeni sisteme geçilme sürecinde de mevcut kartları ücretsiz olarak değiştirme kararı aldı. Uzun süredir kullanımda bulunan Kart 27 sisteminin bir anda kapatılmasının firma ile Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan sorunlardan kaynaklı olduğu öne sürülüyor. Halen kapalı olan kart okuma sistemi karşısında ise otobüs sürücüleri vatandaşlardan tam biniş ücreti olarak 2 lira 50 kuruş almaya devam ediyor. Diğer yandan halen yaşanan bu sorunu daha önceden göremeyerek tedbir alamayan Büyükşehir Belediyesi yönetimi, toplu ulaşım araçlarında denetimleri artırma kararı aldı.

Haftanın Öne Çıkanları

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİLER!

2017-06-05 08:45 - Güncel

Rusya: "ABD uçağı hava sahamıza girdi"

2017-06-06 11:08 - Dünya

Vladimir Putin “Trump’ı yargılamayacağım çünkü kararı veren Obama’ydı”

2017-06-02 12:04 - Dünya

196 günlük inanılmaz uzay turunu bitirdi

2017-06-02 13:08 - Dünya

Mısır Libya’yı bombaladı

2017-06-02 06:58 - Dünya

BU NASIL YIKIM?

2017-05-31 10:11 - Güncel

VATANDAŞIN GÜNAHI NE?

2017-06-06 11:16 - Manşet

Bülent Öztürk, "HEDEFİMİZE FAZLASIYLA ULAŞACAĞIZ"

2017-06-06 09:52 - Güncel

Konukoğlu “SANKO’nun aile yemeğinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum”

2017-06-02 10:23 - Mobil

Şahinbey Oto Galericiler Sitesi’nde çalışmalar son aşamaya geldi

2017-06-05 08:05 - Mobil

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Gaziantep’te 360 Kişiye Ceza Uygulandı!

22:57 - Asayiş

Kayıp Vekil Bulundu! Kendi Fabrikasında Kriz Çözüyor!

18:35 - Özel Haber

Bayramınız ŞÖLEN Olsun

08:15 - Gündem

Gaziantep Vekili O Gece Neredeydi?

21:38 - Gündem

Hemşeri Dernekleri ve Muhtarlar Aynı Sofrada Buluştu

20:14 - Özel Haber