Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, Vergi Usul ve Kanunlarındaki son değişiklikler hakkında MÜSİAD üyelerine sunumu yaptı.
MÜSİAD Gaziantep Şubesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin ve MÜSİAD üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, ekonominin 24 çeyrektir pozitif büyümeye devam ettiğini belirterek, “2015 yılı üçüncü çeyrekte yüzde 4'lük bir büyüme gerçekleşti. 7 Haziran seçimlerinden sonra ki siyasi belirsizlik ve artan güvenlik endişelerinin yanında küresel risklerinde hat safhaya ulaşmasına rağmen Türkiye ekonomisi beklenenin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi. Cari açık düşmeye devam ediyor. Bunda petrol fiyatındaki düşüş önemli rol oynamaktadır. 2015 enflasyonu son olarak 7,90 olarak bekleniyordu, ancak 8,81 olarak gerçekleşti. 2016 yılı enflasyon beklentisi, 5,5 ila 7,5 arasında bir rakamdır" dedi.
MÜSİAD ÜYELERE 2016 DAN ÜMİTLİ
Enflasyonun düşürülmesi için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Çelenk " 2016 yılında yatırımlar artacak mı? sorusuna üyelerimizin yüzde 52’si artacak diye cevap verirken, yüzde 18’i azalacağını belirtmiştir. Üyelerimizin 2016 yılının 2015 yılına göre daha iyi geçeceğini ön görüyor. Anket sonuçlarında görüldüğü gibi MÜSİAD üyeleri 2016’ya olumlu bakıyor. Tüm iş dünyasına çağrı yapıyoruz. Gelin yüzde 64 ile yetinmeyelim olumlu algıyı yüzde yüze çıkararak ve başarıyı yakalamak için hep birlikte daha fazla çalışalım” diye konuştu.
KONUK SEKTÖRÜNDE KDV ORANI YÜZDE 1
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, ise Vergi Usul kanunlarındaki son değişiklikler hakkında üyelere bilgi vererek, "Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı olarak bizler, Yeminli Mali Müşavirler Odası, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Sanayi Odası, Ticaret Odası, MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarına yakın olmak istiyoruz. Bizler, yaptıklarımız ve yapacaklarımızı sizlerle paylaşmak, sizlerin değerli fikirlerinden yararlanmak istiyoruz. Gaziantep Vergi Dairesi olarak en fazla vergiyi en az rahatsızlıkla almayı kendimize ilke edindik. Bizler 2012 yılına kadar konut sektöründe KDV oranı deyince 150 metre karenin altındaki konutlarda yüzde 1, bunun üzerinde olanlara yüzde 18 KDV oranını bildik. Ama 2012 yılının sonunda Bakanlar Kurulu yeni bir kararname yayımladı. Bakanlar Kurulu metrekare birim değerlerini dikkate alarak, arsanın ya da gayrimenkulün bulunduğu alanı dikkate alarak yeni bir belirleme yaptı. Bu belirlemede 01.01.2013 ten itibaren yürürlüğe girdi. Şuan konut sektöründe KDV oranı yüzde 18 değil sadece yüzde 1 dir. Şuan özellikle Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde 150 metrekarenin altında da olsa yüzde 1, yüzde 8, ve yüzde 18’lik bir KDV var” şeklinde konuştu.