Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti olarak eser siyaseti yaptıklarını, diğer partilerin ise istismar siyaseti yaptığını öne sürdü. Bakan Şimşek, meclise gönderdikleri 2016 bütçesinde en fazla payı 107 milyar lira ile eğitime ayırdıklarını ifade ederken, Türkiye'de toplanan verginin yüzde 24'ünü de yine eğitime aktardıklarını söyledi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, birinci sıra milletvekili adayı olduğu Gaziantep'te, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bakan Şimşek, beraberinde AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile kentin Şahintepe Mahallesi'nde yapılacak sosyal tesisin temel atma törenine katıldı. İçerisinde yüzme havuzu da bulunan sosyal tesisin temel atma töreninde kalabalığa hitap eden Bakan Şimşek, kendilerinin eserleriyle halka hizmet ettiğini vurguladı. AK Parti olarak her zaman insan merkezli düşündüklerini ifade eden Şimşek, "AK Parti eser siyaseti yapıyor, başkaları da istismar siyaseti yapıyor. Projesi, vizyonu olmayanlar, ülke için programı olmayanlar olsa olsa istismar siyaseti yaparlar. Biz ülkeyi inşa etme çabasındayken başkaları sadece bozma çabası içerisindeler" dedi.
Eğitime çok önem verdiklerini ve hem bütçeden hem de vergiden ayrılan payın bunun en bariz göstergesi olduğunu kaydeden Bakan Şimşek, "Dün sabah Ankara'daydım, 2016 bütçesini meclise gönderdik. O bütçede en büyük pay nereye gidiyor; eğitime gidiyor. Yani bütçenin 107 milyar lirası eğitime gidiyor. Bu oran 2002'de 11 milyar liraydı. Şimdi 11 nere, 107 nere. Türkiye'de toplanan her 100 liralık verginin yani hazine, maliye olarak milletten topladığımız 100 lira verginin 24 lirasını eğitime harcıyoruz. Bu gelirin 21 lirasını sağlığa, 21 lirasını sosyal güvenliğe yani emekliye destek olarak veriyoruz. Geriye kalan büyük kısmı da yatırım ve çiftçimize destek vs. Eskiden böyle miydi? Bakın 10 yıl bir ülkenin tarihinde çok kısa süredir ama 13 yıl önce 2002 yılında bu ülke milletten topladığı verginin yüzde 86'sını faize ödüyordu. Millete yatırım yapacak, belediyelere kaynak aktaracak, hatta işçisinin, memurunun maaşını ödeyecek kapasitesi kalmamıştı" diye konuştu.
AK PARTİ KARŞITLIĞINDA BİRLEŞTİLER
13 yıl önceki siyasi anlayışın bugün AK Parti karşıtlığında bir araya geldiğini belirterek muhalefeti eleştiren Bakan Şimşek şöyle devam etti:
"Şimdi aynı karakter, aktörler hepsi AK Parti karşıtlığında birleşmiş. Bu memleketin sorunları var ama çözüm önerileri üzerinden bir siyasi propaganda güdülmüyor. Bakın biz çok somut şeyler söylüyoruz, 'birinci önceliğimiz eğitim' diyoruz, 'ikinci önceliğimiz sağlık' diyoruz, 'üçüncü önceliğimiz sosyal güvenlik' diyoruz. Çünkü bizim önceliğimiz sizlersiniz, siyasetimizin merkezinde insan var. Haziran ayında yapılan seçimler maalesef tek başına hiçbir partiyi iktidara getirmedi. Biz samimi şekilde bütün partilerle görüşüp, 'gelin beraber elinizi taşın altına koyun, sorunları birlikte çözelim' dedik. Fakat seçim sonuçları açıklanmadan bir tane muhalefet partisi lideri çıktı kendisini ana muhalefet ilan etti. Her şeye 'hayır' diyor. Hükümet kurma, geçici hükümet kurma, kuracağımız hükümete destek verme, seçim hükümeti kurma tekliflerimize 'hayır' dedi. İyi de o zaman niye siyaset yarışındasınız? Niye siyaset yapıyorsunuz? Muhalefette kalmak için siyaset yapılır mı? Maalesef hayırcı bir zihniyetle bu ülkenin önünün açılmasına bir katkı verilmedi. Aynı gece bir başka muhalefet lideri çıktı yüzde 60'lık bloktan bahsetti. AK Parti karşıtlığında birleşmek kolayda, memleket sorununu çözmek için elini taşın altına koymak belli ki kolay değilmiş. Yapamadılar, bir araya gelemediler. Zaten bir araya gelseler her biri başka tarafa çekecekti muhtemelen. Bir başkası ise 'sırtımızı terör örgütlerine dayıyoruz' dedi."
ŞİMDİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ANLADIĞI DİLDEN KONUŞUYORUZ
Seçim arifesinde olduklarını ve memleketin sorunlarını çözmek için reformlar yaptıklarını dile getiren Bakan Şimşek, böylelikle terör örgütünün çağrılarına rağmen Türkiye'nin daha da güçlü hale geldiğini vurgulayarak şunları dedi:
"Seçim arifesindeyiz. Bazı eksiklerimiz olabilir. Bu memleketin henüz çözülmemiş sorunları var fakat bu sorunları çözmek için reform, programı ve irademiz var. Reform yaptık; kardeşlerimizin ana sütü gibi helal olan ana dillerindeki yasakları kaldırdık. Kötü mü yaptık? Bakın şimdi terör örgütünün bütün çağrılarına rağmen Türkiye daha güçlü. Dolayısıyla MHP'nin istismarı boşunadır. Bu ülkede çözüm süreci doğruydu. Çözüm sürecinde irademizi güçlü olarak devam ediyor ama terör örgütünün anladığı dilden şimdi konuşuyoruz. Asla terör örgütüne müsamaha olmayacak. Hiçbir demokraside, hiçbir medeni ülkede eli silahlı eşkıyaya yer olmaz. Silahlar sadece devlette olur, o da vatandaşın huzuru ve güvenliği için olur. Türkiye en zor dönemden geçiyor. Terörle mücadelede en yoğun dönemi yaşıyoruz ama milliyetçi geçinen bir lider bize destek vermiyor. Yani elini taşın altına koyup hükümet kurulmasına katkı vermiyor. Böyle milliyetçilik olur mu?"
Şimşek konuşmasının ardından beraberindekiler ile butona basarak sosyal tesisin temelini attı.