Bey Mahallesi Muhtar Adayı İsa Gülşen projelerinin tanıtımı ve Bey Mahallesinin sorunlarını konuşmak için gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu..
Sizi tanıyabilir miyiz?
M.Rüştü Özel Meslek Lisesi mezunuyum.Gaziantep Üniversitesi ve sonrasında Büyükşehir Belediyesinde uzun bir dönem çalışıp emekli oldum.Şu anda Çınarlı Taksi durağında işletmecilik ve Gaziantep Gülşen Turizm şirketi yönetim kurulu başkanlığı yapmaktayım.
Neden muhtarlık adaylığına talip oldunuz?
Mahalle sakinlerimizden, çözüm bekleyen sorunların çözümü için, şahsıma gelen yoğun teklifle ve mevcut muhtarımızın da çalışmamasından dolayı,Bey Mahallesi muhtar adaylığı başvurusunda bulundum.Çünkü mahallemizde ciddi anlamda hizmet sorunları yaşanmakta ve birilerinin elini taşın altına koyması gerekiyor.
Bey Mahallesinin ne gibi hizmet sorunları var?
-Öncelikle temizlik sorunumuz var.Çöpler düzenli toplanmıyor.Ağaç budanması gibi hizmetler de dahi bir ilgi göremiyoruz.-Bölgemizde taziye evimiz yok.Evler de küçük olduğu için insanlarımız dar sokak aralarında sıkıntı yaşamaktalar.- Diğer mahallelerdeki gibi bizde semt pazarları istiyoruz.-Muhtarlığa gönderilen resmi evraklar vatandaşa iletilmiyor. Bu nedenle ciddi mağduriyet yaşayanlar oluyor.Vatandaş derdini muhtara anlatsa bile çözüm üretilmiyor. Evraklar ofislerde bekletiliyor.-Yeni yapılan köprünün altında aydınlatma sorunu yaşanıyor. Bölge halkı oradan geçmeye korkuyor.- Eski TEDAŞ binası ve çevresindeki metruk binalarda madde bağımlıları yöre halkını tedirgin etmekte.Ve aydınlatma olmadığı içinde ıssız olan köprü altı bunların yoğun bulunduğu yerler.Ateş yakıp çevreye huzursuzluk,korku veriyorlar.Ve buraları mesken edinmişler.-Bir diğer önemli sorun da yeni köprünün aşağıya inilebilinmesi için merdivenleri yok. Gerekli girişimlerin biran önce yapılıp bu sorununda çözülmesi gerekiyor.İnsanlar ciddi anlamda sıkıntı çekiyorlar.Siz nasıl çözüm önerileri sunuyorsunuz?
*TEDAŞ’ la irtibata geçilerek yanmayan sokak lambaları,yeni yapılan köprü altının aydınlatılması gibi aydınlatma sorunlarının biran için acil çözümü için girişimler yapacağız.*Mahallemizin en eski parklarından Çınarlı Park’ta aileler eskiden olduğu gibi gidip oturamıyorlar.Güvenlik sorunu var.Çünkü parkımızda madde bağımlıları yuvalanmışlar ve park pislik içinde.Mahalle halkı bunları oradan çıkarmaya çalışsalar da baş edemiyorlar.İlk yapacağımız işlerin başında buralardaki sorunların hızlıca çözülmesi gelmekte.
Bey Mahallesinde kültürel dönüşümler, bakım çalışmaları yapıldığında bu sorunlar da çözümlenmedi mi?
Sadece ön taraflar görsellik adına düzenlenip,iç bölgeler atıl bırakıldı.Ana caddelerde makyajlar yapıldı.Kanserli hastaya,güzelleştirmek için makyaj yapmaya benzer bu.TEDAŞ ve GASKİ’ nin olduğu bölgelerinde biran önce temizlenip kentsel dönüşümle yenilenmelidir.Hatta o bölge de çokta güzel taziye evi yapılabilir.“Mahallemizin sakini değil,sahibi olalım..”
Okul ihtiyacı var mı?
Sadece Akyol ilköğretim okulumuz var.Oda bölgede tek olduğu için insanlar bütçelerini zorlayarak servis parası vererek çocuklarını göndermek zorunda kalıyorlar.Yukarı bölgede de yapılsa çok iyi olacak.Halkımızdan daha iyi hizmet tapabilecek kişileri seçerek işi ehline vermeleri konusunda hassas davranmalarını bekliyoruz.Mevcut muhtarımız ne yazık ki hiç çalışmıyor,hizmet vermiyor.Artık bununda değişmesi gerekir.Muhtar vatandaşın beklentilerine karşılık verebilmeli.Resmi evrakları ofislerde bekletmeyip,adrese teslim edebilmeli.Çünkü bu kendisinin görevi.Vatandaş muhtarını aradığı her zaman bulabilmeli.24 saat telefonu açık ve numarası herkeste de olmalı.
Muhtaç aileler neye göre belirlenmeli?
Ne yazık ki gerçek ihtiyaç sahipleri hizmetlerden faydalanamıyorlar. Çünkü bazı muhtarlar bunu suistimal edip kendi yakınlarına, akrabalarına veriyorlar. Yazıktır, günahtır. Özellikle bunları muhtarın iyi belirleyip yardım yapan kuruluşa bildirmesi ve onlarında araştırıp onaylaması ile verilmesi gerekmektedir.HABER//MERVE TANRIÖVER