Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesinde onkoloji hastası çocuklar yıllardır çocuk onkoloğunun olmamasından dolayı tedavilerini başka illerde sürdürmek zorunda kalıyorlardı. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, bu önemli sorunun çözümünde önemli rol oynadı. Çocuk Onkoloğu Ayşe Ceyda Gören Onkoloji Hastanesi’nde göreve başladı. Hakimiyet Gazetesi’nin yıllardır dile getirdiği bu önemli sorunun çözüme kavuşmasıyla birlikte onkoloji hastası çocuklar ile ailelerinin yüzleri güldü.
MÜJDEYİ GAÜN REKTÖRÜ PROF. DR. ALİ GÜR VERDİ
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi’ne düzenlediği ziyarette yıllardır hastanede olmayan çocuk onkoloğunun göreve başladığını dile getirdi. Çocuk Onkoloğu Ayşe Ceyda Gören’in bir süre önce göreve başladığını kaydeden Prof. Dr. Ali Gür, “Çocuk onkoloğumuzunda göreve başlamasıyla birlikle hastanemizde tedavi gören çocuklarımızın takipleri daha güzel yapılacak” dedi. Onkoloji Hastanesi’nde çocuk onkoloğunun göreve başlamasıyla birlikte daha önce tedavileri için il dışına gitmek zorunda olan yüzlerce hasta çocuk ile ailelerinin yüzleri gülmüş oldu.
ONKOLOJİ HASTANESİ’NE ÇOCUK ONKOLOĞU NEDEN ATANAMIYORDU?
Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak atama yapılamamasını şu sözlerle dile getirmişti;
“Onkoloji Hastanesi’ne uzman hekim bulunabilmesi için tercih edilecek hekimlerin bilimsel zeminlere dayalı yayınlarının olması şart koşuluyor” şeklinde konuşarak, “Üniversitelerin kendilerine göre bürokrasisi var. Diğer devlet kurumlarından ve özel kuruluşlardan farklı bir yapıya sahipler. Belirli yeterlilikler sağlanması gerekiyor. Hocaların kendi alanlarında bilimsel çalışmalar yapması ve bunun bilimsel çevreler tarafından beğenilmesi gerekiyor. Ancak bu şartlarda üniversitede öğretim üyesi oluyor. Bunun yapılması noktasında rektörlük hızlı davranmıyor. Gaziantep’te ve Türkiye genelinde onkologlar bulunuyor. Aranılsa bulunur. Gaziantep’te çok sayıda yeni sağlık tesisi bulunuyor. Fakat Onkoloji Hastanesi bu sağlık kuruluşlarının dışında özel bir yere sahip. Burada tedavilerini sürdüren özellikle çocuklarımızın önemli bölümü çocuk onkoloğunun olmaması nedeniyle tedavilerinin bir bölümünü ise başka illerde sürdürmek zorunda kalıyor. Bizler bu çocuklarımızın tedavilerini yaşadıkları kentte sürdürmelerini istiyoruz. Bu nedenle kent olarak ortak akıl çerçevesinde yaşanan bu önemli sorunun üstesinden gelmek zorundayız.”AYSU YIKMIŞ**