USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Büyük Projenin Yabancı Dil Ayıbı

Büyük Projenin Yabancı Dil Ayıbı
01-12-2016 09:50
Gaziantep

Geçtiğimiz haftasonu duyurusu yapılan ve 8 dilde yapıldığı açıklanan zeugma.org.tr sitesi ile ilgili ciddi hatalar olduğu tespit edildi.

Sitenin 8 dilde yapıldığı özellikle vurgulanırken sitede yabancı dil seçeneklerine tıklandığında ziyaretçilerin Google Translate servisinin site çeviri kısmına link ile gönderildiği görülüyor. Normal şartlarda bile bu tarzdaki çeviri servisleri ancak %30 başarı oranı ile çeviri yapabiliyorken aslında Gaziantep'in tanıtımı için yabancı dil kısımları çok daha önemli olmasına rağmen neden böyle bir yöntemin tercih edildiği merak konusu oldu.

Sitenin mobil versiyonunda yabancı dil seçeneklerinin hiç görünmemesi de dikkat çeken farklı bir ayrıntı oldu.

Genel anlamda bakıldığında Gaziantep ve Zeugma'nın tanıtımına çok fayda sağlayacak bir proje olmasına rağmen sitede bu kadar çok hata bulunması ciddi bir eleştiri konusu oldu.

Zeugma mozaiklerinden en bilineni olan Çingene Kız Mozaiği'nin adı bile yine Gaziantep Sanayi Odası tarafından önceki yıllarda yapılan zeugmaweb.com sitesinde THE GYPSY GIRL olarak kullanılmışken yeni yapılan sitede Google Translate tarafından ne anlama geldiği anlaşılamayan "CHRIGORAN MOZABILANCE" olarak çevrilmiş.

Ayrıca basın bülteninde üzerinde durulan bir diğer konu olan sanal gezinti kısmı için daha önce çalışma yapmış olan tr360.com isimli internet sitesine yönlendirilmiş durumda. Bu içerikleri sitenin içerisinde kullanmak yerine neden farklı bir siteye link verildiği anlaşılamadı.

Tüm bunların ötesinde sitenin yapımında hazır olarak satışı yapılan bir internet sitesi teması kullanılmış olmasıda ayrıca dikkat çekiyor.

Sitenin Türkçe kısmında da bariz yazım hataları dikkat çekiyor. Tespit edilen bu hataların bir kısmını aşağıda ekran görüntüleri ile açıklıyoruz.

 

Sitenin hem Türkçe hem yabancı dil sayfalarında bariz yazım hataları mevcut

Mobil sitede yabancı dil seçenekleri çıkmıyor ve sitenin ana menüsüne tıklamak istediğinizde GSO'nın sitesine yönleniyorsunuz.

Sitenin en görünür yeri olan banner alanında Türkçe kısımda "KÖKLÜ BİR TARİH" sloganı ingilizce kısımda yine Google Translate tarafından hatalı birşekilde "A DARK HISTORY" yani KARANLIK TARİH olarak çevrilmiş.

Zeugmanın en bilinen mozaiği olan Çingene Kız adı bile yanlış çevrilmiş

17 dolara satın alınabilen bu temanın ekran görüntüsü ve demosu ise aşağıdaki adresten görülebilir. Hatta bazı alt sayfalarda temada bulunan orjinal resimlerin bile Zeugma sitesinde halen durduğu ve  kaldırılmadığı görünüyor.


https://themeforest.net/item/starry-creative-easy-responsive-html5-template/9525252?s_rank=2

Kaynak: mygaziantep

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler