Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Kuzey Şehir Projesi büyük ilgi görüyor. Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, “Bu proje alkışlanır” dedi. Proje alanını gezen Gül’e Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile diğer milletvekilleri eşlik etti.
“ÖNEMLİ BİR ŞEHİRCİLİK PROJESİ”
Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül’ün yanı sıra Gaziantep Milletvekilleri Canan Candemir ile Nejat Koçer Kuzey Şehir projesinde incelemelerde bulundular. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu proje alanında ki incelemelerde Abdülhamit Gül’e eşlik ettiler. Kuzey Şehir Projesinin Gaziantep adına oldukça önemli bir proje olduğunun altını çizen Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, “Bu proje alkışlanacak bir çalışma. Bu projede emeği bulunan herkese teşekkürlerimiz sunuyorum. 50 bin konutun yer alacağı bu proje sayesinde kent genelinde konut sorununun önemli oranda sonlandırılacağını düşünüyorum. Belediye başkanlarımızın yoğun gayret ve çabaları sayesinde hazırlanan bu proje Türkiye’ye örnek olacak bir projedir” diye konuştu.
8,5 MİLYON METREKARE ÜZERİNE KURULACAK
Yaklaşık 8,5 milyon metrekare alanda 300 bin nüfuslu yerleşim alanı yapılması düşünülen “Kuzey Şehir”de birçok binanın temeli atıldı, yol yapımı çalışmaları da başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 50 bin konut “Kuzey Şehir” projesi için Büyükşehir Belediyesi imar planına göre esas kurum görüşlerini alarak, hali hazır ve jeolojik etüt haritalarını hazırladı. “Aktif katılım” prensibiyle uygulama kararı alınan projeyi “Arama Konferansları” ile Gaziantep’in tüm yerel temsilci ve kanaat önderleriyle paylaşan Büyükşehir Belediyesi, burada; şehirlerin geleceğine dönük süreçleri yerel aktörlerin söz hakkını ve görüşlerini yansıtacak bir ortak akılla şekillendirme çabası içinde olduğunu gösterdi. Plan, sürecini yerel aktörlerle şekillendirecek olan çalışma, paydaş analizi, derinlemesine mülakatlar, arama konferansları ve çalıştay olmak üzere 4 aşamada kurguladı.