Uyguladığı çevreci projelerle adından sıkça bahsettiren Şehitkamil Belediyesi, açtığı tanıtım standında da çevreci duruşundan ödün vermedi. Şehitkamil Belediyesi tarafından açılan stantta kullanılan maketler, yüzde 100 geri dönüştürülebilir kağıt bazlı teknoloji kullanılarak üretildi.
Havayı, suyu, toprağı korumak adına uygulanan ve Türkiye’deki diğer belediyelere örnek teşkil eden MÖP Geri Kazanım Projesi ile tonlarca katı atığı dönüştürerek her yıl yüzbinlerce ağacı kesilmekten kurtaran Şehitkamil Belediyesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir ilçe bırakma adına çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarını ve projelerini tanıtma amacıyla AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı’nda stant açan Şehitkamil Belediyesi, yine farkını ortaya koydu. Standın özelliklerine ilişkin bilgi veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, tanıtım amaçlı kullanılan maketlerin yüzde 100 geri dönüştürülebilir olduğunu söyledi.
Başkan Fadıloğlu, “Açtığımız stantta teknolojinin son nimetlerinden olan 3 boyutlu yazıcılarla üretilen topografik harita ve şehir planını kullandık. Gerçek haritalar üzerinden ve uydu görüntüleri kullanılarak şekillendirilen topografik harita ve şehir planı, büyük ilgi çekti. Sıradan 3 boyutlu baskı teknolojilerinde genelde doğaya zarar veren plastik maddeler kullanırken, biz; yüzde 100 geri dönüştürülebilir kağıt bazlı bir teknoloji kullandık” dedi.
Maketlerin ve standın teknik özellikleriyle ilgili bilgilendirmede bulunan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, şunları kaydetti:“Çalışmalarımızın hem görsel hem de teknik açıdan kontrollerini, güncel teknolojileri kullanarak daha detaylı ve zaman tasarrufu sağlayacak şekilde uzun bir süredir yapıyorduk. Standımızda yer alan birçok görselde İnsansız Hava Araçları (İHA) aracılığıyla imalat kontrolleri sırasında çektiğimiz fotoğraflar bulunmaktadır. Gaziantep için önemli bir yerleşim alanı olan İbrahimli bölgesinin 2013 yılındaki durumunu gösteren ilk maketimizde 2013 tarihli uydu ve uçuş fotoğrafları bölgenin o tarihte yapılmış topografik haritasıyla birleştirilerek 3 boyutlu olarak modellendi. İkinci maketimizde ise insansız hava araçlarının harita sektöründeki kullanım alanı olan fotogrametri yöntemiyle ölçtüğümüz bölgenin güncel arazi yapısını ve görüntülerini, planlamasını yaptığımız yol projeleriyle birleştirerek gelecekte olmasını düşündüğümüz şehir siluetini yansıtmaya çalıştık. Maket tasarımı sırasında 5 farklı bilgisayar programında; bölgenin İHA ile çekilmiş görüntüleri, sayısal imar planı, sayısal yükseklik modelleri, 3 boyutlu bina modellemeleri ve peyzaj çalışmaları tek modelde birleştirildi.”
Doğanın kendileri açısından çok büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Fadıloğlu, “Doğa dostu belediye anlayışımız içinde maket tasarımı ve üretimi sırasında standart, doğaya zarar veren 3 boyutlu baskı tekniklerinden kaçınmaya çalıştık. Bizim kullandığımız yeni teknolojide ise hepimizin ofiste kullandığı geri dönüştürülebilir kağıtlar kullanılıyor. Bu sayede hem gerçek renklerinde bir maket oluşturuldu hem de artık malzemelerin geri dönüştürülebilmesi sağlandı. Kullandığımız 3 boyutlu yazıcı teknolojisi hem doğa dostu geri dönüştürülebilir malzeme hem de maddi olarak diğer teknolojilere göre ciddi avantaj sağladı” ifadelerini kullandı.