Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, uzaktan eğitim sürecinde öğrenci ve velilerin yapması gerekenleri anlattı. Tepe açıklamasında, “Uzaktan eğitim sürecinde sadece akademik başarıya odaklanarak çocuğun yaşadığı duygu durumları görmezden gelinirse istenilen başarı da elde edilememiş olur. Bu süreçte sıkıntıları en az seviyeye indirebilmek adına; ebeveynler çocukları için günlük plan hazırlayarak (yatma kalkma saatleri- kitap okuma-oyun-eğlence vb.) bunun takipçisi olabilirler, birlikte daha kaliteli ve verimli zaman geçirebilirler” diye konuştu.
“SADECE AKADEMİK BAŞARIYA ODAKLANMAMALI”
“Çocukların da ebeveynlerin de ilk kez yaşadığı bir süreç olan ‘uzaktan eğitim’ döneminin en verimli şekilde devam edebilmesi için çocuklar kadar anne babaların da dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Eğitim ortamının evlere taşınmasıyla birlikte anne-babaların çocuklarla geçirdikleri süre arttı. Aradaki iletişimin olumsuz etkilenmemesi adına ebeveyn olarak sınırların baştan çizilmesi ve kullanılan dilin doğru seçilmesi çok önemli” diye konuşan Gaziantep Milli Eğitim İl Müdürü Yasin Tepe, “Herkes için farklı bir dönem olmakla birlikte bazen biz yetişkinlerin bile kaygılandığı ve bu kaygıların çocuklara yansıdığı unutulmamalı. Uzaktan eğitim sürecinde sadece akademik başarıya odaklanarak çocuğun yaşadığı duygu durumları görmezden gelinirse istenilen başarı da elde edilememiş olur. Bu süreçte sıkıntıları en az seviyeye indirebilmek adına; ebeveynler çocukları için günlük plan hazırlayarak (yatma kalkma saatleri- kitap okuma-oyun-eğlence vb.) bunun takipçisi olabilirler, birlikte daha kaliteli ve verimli zaman geçirebilirler. Yüksek ders başarısı beklentisi; hem aile, hem de çocuğu yıpratacağı için kendi akran gruplarının da benzer durumları yaşadığı düşünülüp beklentiyi ona göre ayarlamak çocuğu güvende hissettiren bir tutum olacaktır. Bu sürecin geçici olduğunu, çocukların en değerli hazinemiz olduğunu unutmamak gerekiyor” dedi.
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;
“Uzaktan eğitimle ilgili yaşanan en büyük sıkıntı, öğrencilerimizin okul ortamından ayrı kalmasıydı. Fakat tüm dünyanın yaşadığı bu değişimden okullarımızın etkilenmemesi kaçınılmazdı. Eğitimin tüm paydaşlarıyla çocuklarımızın sağlığı, huzuru, mutluluğu ve başarısı için birbirimize kenetlenmemiz gereken bir dönem yaşadık. Bu kenetlenmenin sonucu olarak ilimizdeki birçok soruna hızla çözüm bulduk. Okullarımız uzaktan eğitime başladığımız 23 Mart 2020'den bugüne EBA ve alternatif uygulamalarla canlı sınıf uygulamasında aktif şekilde rol aldı. Okullar EBA üzerinden yapılan derslerle alternatif uygulamalarla yapılan dersleri farklı zaman dilimlerinde tanımladı. Her bir öğrencimize ulaşmak için okullarımızla, öğretmenlerimizle seferber olduk. Öncelikli ihtiyaç öğrencilerin canlı derslerine kolaylıkla ulaşabilmesiydi. Bakanlığımız tarafından yürütülen çalışmalarla hijyen kurallarına titizlikle dikkat edilen 260 adet EBA Destek Noktasını öğrencilerimiz için hazırladık. Kırsal alandaki çocukların uzaktan eğitime erişmesi için 2 mobil destek noktası ile uzaktan eğitim hizmeti vermeye devam ediyoruz. Oluşan tablet ihtiyacı için Bakanlığımız öncülüğünde Valiliğimiz koordinesinde başlatılan kampanyayla birçok öğrencimize tabletlerini ulaştırdık. Ayrıca tüm okullarımız her an yüz yüze eğitime hazır olmak için Okulum Temiz belgesi alarak sağlıklı ortam koşullarını sağladı.”