USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

Binevler’in kanayan yarası: "Tedaş"

Binevler’in kanayan yarası:
16-09-2015 13:02
Gaziantep

Binevler Mahallesi’nin Gaziantep’in ilk modern mahallelerinden biri olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Ali Köse, Tedaş ile ilgili sıkıntılar gazetemize anlattı. Bazı sokaklarda bulunan aydınlatma sistemlerinin çalışmadığını ifade eden Köse, “Tedaş’a şikayette bulunmamıza rağmen aydınlatma sistemlerimiz yapılmadı. Binevler Mahallesi’nde Tedaş kanayan yara haline geldi” diye konuştu.

Gaziantep Hâkimiyet okurları ve Binevler Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Ali Köse’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Binevler

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27060

Mahallenin nüfusu: 15 bin

Mahallenin seçmeni: 8 bin 800

Mahalle ve cadde sayısı: 56 Sokak, 3 Cadde ve 2 Bulvar

Mahallenin muhtarı: Ali Köse

Binevler Mahallesi’nin Gaziantep’in ilk modern yerleşim merkezlerinden bir olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Ali Köse, “Binevler Mahallesi Gaziantep’teki ilk imarlı bölge olarak biliniyor. 1970 yılında ilk binalar yapılmaya başlandı. 1980’li yıllarda ise yoğun bir göç alarak dönemin en güzel mahallelerinden biri olmuştur. Mahallemiz günümüzde de Gaziantepli vatandaşlar tarafından tercih ediliyor” şeklinde konuştu.

BATALHÖYÜK BÖLGESİ’NDEN AYRILDI

Mahallenin daha önce Batalhöyük Bölgesine bağlı olduğunu ifade eden Köse, “Batalhöyük Bölgesi’nin bölünmesiyle Binevler ve Fidanlık mahalleleri kurulmuş oldu. Şuanda resmi rakamlara göre Binevler Mahallesi’nin nüfusu 15 bin, seçmen sayısı ise 8 bin 800 seçmeni bulunuyor. Mahallede 56 sokak, 3 cadde ve 2 bulvar bulunuyor. Caddeler Şehit Emre Bakırcı, 60 nolu, 14 nolu caddeler ile birlikte Üniversite Bulvarı ve Abdulkadir Aksu Bulvarı yer alıyor. Komşu mahallelerimiz ise Konak, Fidanlık ve 23 Nisan mahalleleridir” dedi.

“İNSANIN OLDUĞU YERDE SORUN BİTMEZ”

Alt yapı sorunlarına değinen Köse, “Mahallemizde alt yapı sorunlarımız yok denecek kadar az bulunuyor. Ancak ben hemen her platformda şunu söylemişimdir: İnsanların olduğu yerde sorunlar bitmez. Belediyelerimize gerekli bilgileri verdiğimizde anında sorunlarımız gideriliyor. Bu yönden belediye ekiplerini kutluyorum. Zaten bir muhtar olarak mahallemizin en iyi hizmeti alması için canla başla çalışıyorum” şeklinde konuştu.

“AYDINLATMA SİSTEMLERİ ÇALIŞMIYOR”

Binevler Mahallesi’nde Tedaş ile ilgili sıkıntılar yaşandığını ifade eden Köse, “Binevler Mahallesi’nin kanayan yarası Tedaş’tır. Tedaş’ın özelleştirilmesinden önce mahallemiz çok iyi hizmet alıyordu. Her ay Tedaş ekipleri mahalleye gelerek elektrik hatlarını ve aydınlatma sistemlerini kontrol ediyordu. Mahalledeki sorunlarımızı anlattığımız zaman kısa sürede çözüme kavuşturuluyordu. Özelleştirmenin ardından ise şikayetlerimizi iletebileceğimiz bir muhatap bulamıyoruz. Bu konuda Gaziantep Valiliğine, Büyükşehir Belediyesine ve milletvekillerimize konuyla ilgili şikayette bulunmamıza rağmen bir çözüm elde edemedik. En son Türkiye Muhtarlar Federasyonu’nun girişimi ile Tedaş ile bir toplantı yaptık maalesef bundan da bir sonuç alamadık. Vatandaşlar konuyla ilgili şikayette bulunuyorlar. Aydınlatma sisteminin çalışmadığı bazı mahallelerde, vatandaşların arabalarının gasp edildiğine dair duyumlar alıyoruz. Hırsızlık ve gasp olaylarında artışlar yaşandı. Emniyet birimlerimize konuyla ilgili bilgiler verdik. Binevler Mahallesi olarak tek sorunumuz Tedaş” diye konuştu.

“BELEDİYELERİMİZLE BİRLİKTE ÇALIŞARAK BİNEVLER MAHALLESİ’NE MODERN BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRDIK”

2009 yılında mahalle muhtarı olarak seçildiğini ifade eden Köse, “İlk göreve geldiğim zaman Binevler Mahallesi modern bir köy görünümündeydi. Belediyelerimizle istişare ederek mahallemiz için önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bİnevler Mahallesi’ni yaşanabilir ve çağdaş bir mahalle haline getirdik. En büyük eksiklerimizden olan atıl durumda bulunan parklarımızı faaliyete geçirdik. Sosyal Tesis ile ilgili sorunlarımızı ortadan kaldırdık. Mahalle sakinlerimiz, Sosyal Tesis’te yapılan çalışmalardan büyük memnuniyet duyuyorlar. Mahallemizde Taziye evi, sağlık ocağımız bulunuyor. Mahallede Pazar yerimiz olmadığı için vatandaşlar 23 Nisan Mahallesi’nde bulunan Pazar yerine gidiyorlar” diye konuştu.

“MAHALLEYE BİR ORTAOKUL YAPILMASI İÇİN SÖZ ALDIK”

Şuanda bir tek eksiğimiz mahalleye bir ortaokul yapılması konusunda yaşanıyor. Gaziantep eski Valisi Erdal Ata ile bu konuda istişarelerde bulunmuştuk. Buraya en kısa zamanda ortaokul yapılması konusunda söz almıştık. Sayın Ali Yerlikaya ile bu konuda görüşme talebinde bulunduk. Bunun dışında mahalledeki okullaşma oranının yeterli olmadığını düşünüyorum. Mahallemizde bir tane okulumuz var, bu okulda mahalledeki çocuklarımızın eğitimi için yeterli olmuyor. Bahattin Kayalı İlkokulu mahallemizde yer alıyor. Bu okulumuz çok eski ve köhneleşmiş bir okul olduğu için çabalarımızla okul binası yeniden yaptırıldı. Eski görüntüsünden kurtularak modern bir görünüme kavuştu” şeklinde konuştu.

“EĞİTİM KURUMLARININ SAYISINI ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Mahalle sakinlerinin eğitime büyük önem verdiğini belirten Köse, “Mahalle sakinlerimiz eğitime ne kadar önem veriyorsa bende aynı şekilde eğitimi önemsiyorum. Eğitimsiz bir toplum ilerleyemez, cehaletten kurutulmak için eğitime önem vermeliyiz. Mahalle sakinlerimizin bu konudaki hassasiyetleri neticesinde mahallemizdeki eğitim kurumlarının sayısını arttırmak için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

“HIRSIZLIK VE GASP OLAYLARI ARTIYOR”

Asayiş olaylarına ilişkin bilgiler veren Köse, “Mahallemiz büyük oranda asayiş olayları yönünden sorunsuz bir mahalledir. Ancak aydınlatma sistemlerinin çalışmadığı bazı sokaklarda istenmeyen bazı olaylar meydana geliyor. Araç hırsızlıkları, evlere yapılan hırsızlıklar ve gasp olayları mahallemizde artış göstermeye başladı. Doktor Ersin Arslan Parkı mahallemizin en büyük parkıdır. Çevre mahallelere de hizmet veren parkımıza ne yazık ki son dönemlerde uyuşturucu madde kullanan bazı kimseler geliyorlardı. Emniyet birimleri ile birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda bu kişilerin bir kısmının mahalleye gelmesini engelledik, bir kısmını ise rehabilitasyon merkezlerinde tedavi olmaları için çalışmalar yaptık” şeklinde konuştu.

“EKONOMİK DURUMU İYİ OLAN MÜLTECİLER

MAHALLEMİZDE İKAMET EDİYORLAR”

Mahallede ağırlıklı olarak Gaziantep’e göç ederek gelen kimselerin yaşadığını belirten Köse, “Gaziantep’in yerlisi olan vatandaşlar daha çok İbrahimli, Sarıgüllük gibi mahallelerde ikamet ediyorlar. Yapı olarak kozmopolit bir yapıya sahip mahalleyiz. Çok sayıda vatandaş Binevler Mahallesi’nde ikamet ediyorlar. Mahallede bin 500’e yakın Suriyeli Mülteci ikamet ediyorlar. Ekonomik durumları diğer mültecilere göre daha iyi olanlar burada ikamet etmeyi tercih ediyorlar” diye konuştu.

AYHAN DUMAN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler