USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Bu uyarıları dikkate alın!

Bu uyarıları dikkate alın!
23-05-2016 11:12
Gaziantep

Havaların ısınmasıyla birlikte hem Orman yangını hem de suda boğulma vakalarında artışlar yaşanıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz’da Orman yangını ve boğulma vakalarının önüne geçmek için vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, piknik kültürünün yaygın olduğu Gaziantep’te geçtiğimiz günlerde piknik ateşinin tam olarak söndürülmemesinden dolayı Dülük Baba Ormanında yangın çıktığını belirterek piknikçilerin piknik sonrası ateşi tam olarak söndürmeden ateşin başından ayrılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Özellikle ormanyangınlarının önüne geçilmesi için dikkatli olmalarını konusunda önemli uyarılarda bulunan Yılmaz, “yaz aylarında malum insanlarımız daha hareketli hale geliyorlar. Piknik d önemi geziler, ziyaretler havaların ısınmasıyla birlikte Gaziantep’teki göletler nehirler kullanılmaya başlandı yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı diyerek şöyle devam etti. “Orman bölgeleri çok hassas son günlerde de son 10 gündür yangın vakalarının artığının herkeste farkında. Burada önemli olan şu vatandaşlarımız tabiki piknik alanlarını kullanacaklar gidip gelecekler ekiplerimizde orada olacaklar ama, vatandaşlarımıza da çok görev düşüyor. Oradaki koruma görevi muhakkak bilinçli olmalı. Geçen hafta biliyorsunuz Dülük Ormanında yangın oldu. Gördük ki bir piknik ateşi tam söndürülmemiş. Muhtemelen onun kıvılcımıyla beraber orman örtüsünü tabi yakıyor. Çok şükür ekiplerimiz hızlıca müdahale ederek yangını kısa sürede söndürdü.  Burada vatandaşlarımızın çok dikit etmesi gereken konu kesinlikle piknik ateşini tam olarak söndürmeden alanı terk etmemeli. Ateşin sadece yüzüne su döküldüğünde ateş sönmez üst tabaka kurur sadece. Piknikçiler gittikten sonra çıkan rüzgar üst tabakayı kaldırıyor ve alttaki közler ormanda yangına sebep oluyor. Ormanlarımızı ve yeşil alanlarımızı bilinçli bir şekilde hep birlikte korumalıyız. 2015 yılından buyana baktığımızda, 41 adet orman yangınına müdahale itmişiz.” diye konuştu.

BOĞULMA VAKALARINA KARŞI CANKURTARAN TİMİ KURDUK
Bir diğer önemli konunun ise suda boğulma olduğunu söyleyen Yılmaz; “Boğulmaların önüne geçmek için öncelikle cankurtaran ekibi kurduk. Daha önce bizde bir su altı ekibi vardı. Şimdi 16 kişilik profesyonel cankurtaran ekibi kurduk. Bunları bu ayın sonunda muhtemelen herkesle paylaşacağız. Eğitimleri ve kıyafetleriyle hazırlar. Bu ekibin daha iyi çalışabilmesi için 4x4 arazi tipi araç siparişi verdik bu araçlarımız gelince de ekibimiz olaylara anında müdahale etme imkanı bulmuş olacak.” dedi.

GAZİANTEP’İN RİSK HARİTASINI ÇIKARTIYORUZ
Gaziantep genelinde olaylara daha çabuk müdahale etmek için risk haritası oluşturduklarını söyleyen Yılmaz, “Gaziantep’in risk haritasını oluşturuyoruz. Kaza olsun yangın olsun bütün olayları tek tek kayıt altına alıp nerede ne kadar olmuş onları tespit edip ona göre tedbirlerimizi artırıyoruz. 2015 yılında Bin 352 bina ve ev yangınına müdahale etmişiz. En çok yangın nerede olmuş diye baktığımızda Konak Mahallesi karşımıza çıkıyor. Olayların yoğunluğuna göre tedbirlerimizi arttırıp ona göre önlemler alacağız.” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Ekim 2024 Hakimiyet Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler