![CHP Ankara’dan Umut Yılmaz’a Veto!](https://www.hakimiyetgazetesi.com/files/uploads/news/default/chp-ankara-dan-umut-yilmaz-a-veto-916262.webp)
6 Şubat depreminin 2. yıl dönümünde Gaziantep’te düzenlenen anma programı, duygusal anların yanı sıra siyasi kulislerde yankı uyandıran bir gelişmeye de sahne oldu.
Ayşe Polat Sitesi önünde gerçekleşen törende, CHP Genel BAşkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Gaziantep Milletvekilleri Hasan Öztürkmen ve Melih Meriç, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu ile birlikte kameralar karşısına geçti. Ancak bu karede CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Umut Yılmaz’ın yer almaması dikkat çekti.
Daha da çarpıcı olan ise törenden önce çadırda oturan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka ve milletvekillerinin, Umut Yılmaz içeri girdiği anda aniden yerlerinden kalkarak dışarı çıkmalarıydı. Bu durum, parti içindeki ayrışmanın artık gözle görülür hale geldiğini ve hatta Ankara’ya kadar sirayet ettiğini açıkça ortaya koydu.
Anma programı, duygusal bir atmosferde geçerken CHP içerisindeki bu siyasi gerilim, törene damgasını vuran detaylardan biri oldu. Parti içindeki bu ayrışmanın ilerleyen süreçte nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.