USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

CHP İl Başkanı Sucu, "19 Mayıs dönüm noktası"

CHP İl Başkanı Sucu,
18-05-2016 07:15
Gaziantep

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı ve tüm Türkiye'nin bayramını kutladı. Sucu mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı ve millete olan inancın simgesi olan bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Açıklamasında 19 Mayıs 1919'un sadece Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç günü olmadığını vurgulayan Sucu, Kurtuluş, üstün dayanışma ruhuyla birlikte yepyeni bir devlet kurma istediğinin ilk ateşinin atıldığı gündür. Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, Türk Milletinin yazgısını değiştiren, tarihte yeniden, daha güçlü olarak yer almasını sağlayan önemli bir gündür. 19 Mayıs, gençlik gençlik gelecek demektir. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıkları, ahlâksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakika aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan gençlik görmemdir” sözlerine de değinen Sucu, “Günümüzdeki karanlıkları o dönem dahi görerek, gençlere verdiği önemin nedenini anlayabiliyoruz. Ülkemizde yaşanan tüm hukuksuzluklara ,baskılara sözün kısası her türlü zorluğa karşıda mücadele azmi ve kararlılığıyla doluyuz. Ülkemizin ulaştığı seviyenin, milletimizin Atatürk’ün işaret ettiği hedefleri gerçekleştirme konusundaki kararlılığının bir yansıması olan bu bayramımızda; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor. Bu duygu ve düşüncelerle CHP Gaziantep örgütü adına; milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, bu anlamlı günün ülkemizin geleceğini tesis edecek olan gençlerimize yol gösterici olmasını temenni ederiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler