Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar 2013 Yılında temeli atılan , 8 yıl içerisinde inşaatının ancak yarısının tamamlanan, ne zaman faaliyete geçeceği henüz bilinmeyen Şehir Hastanesinin faaliyete geçmemesi nedeniyle sağlıkta yaşanan sorunları dile getirdi.
Mevcut kamu hastanelerinin talebi karşılamakta yetersiz kaldığını belirten İl Başkanı Uçar ekonomik olarak dar boğazdan geçen hemşehrilerimizin kamu hastanelerindeki aşırı yoğunluk nedeniyle özel hastanelerin yolunu tutmak zorunda kaldığını söyledi.
İl Başkanı Uçar yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi.
“Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 2019 yılında ilimize yaptığı ziyarette şehir hastanesinin 2020 yılının mart ayında tamamlanacağını iddia etmişti. 2013 yılında temeli atılan şehir hastanesinin aradan geçen 8 yılda ancak YARISI tamamlanabilmiş durumda.
Şehir merkezine yaklaşık 30 Km uzaklıkta olan şehir dışı hastanesinin çok kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyleyen, şantiye sahasında inceleme yaptıklarını ileri sürerek fotoğraflar paylaşan yerel yöneticiler nerede? Aylardır çivi dahi çakılmayan şantiyede neyi incelediniz?
Her şeyin en büyüğünü, en devasa olanını yapmayı marifet sanan AKP iktidarının bu merakı halkımızı , en çok da sağlık çalışanlarımızı mağdur etmektedir. Şehir Hastanesinin aradan geçen 8 yıla rağmen tamamlanmamış olması kentimizde hizmet veren diğer kamu hastanelerinde olağanüstü yoğunluk yaşanmasına neden olmaktadır.
Özellikle Gaziantep Üniversitesi Hastanesinde yaşanan aşırı yoğunluk vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini ya hiç ya da gereği gibi almasına da engel olmaktadır. Bu nedenle pek çok vatandaşımız özel hastanelerin yolunu tutmaktadır.
Şehir Hastanesinin taahhüt edilen sürede tamamlanmaması ve kovid 19 pandemisi pek çok yurttaşımızın yoğun bakım yatağı bulunmaması nedeniyle çevre illere nakline neden olmuş ve pek çok yurttaşımız hastanelerde yaşanan yatak sıkıntısı nedeniyle hayatını kaybetmiştir.
İktidarının her şeyin mega boyutta olanını yapma hastalığına tutulması söz konusu olmasaydı, aynı bütçeyle Gaziantep'in farklı bölgelerinde 5 veya 6 adet tam teşekküllü hastane yapılabilirdi. Bu sayede yurttaşlarımız sağlık hizmetine en hızlı şekilde ulaşması sağlanabilirdi.”