CHP seçmenin de hoşnutsuzluk yaratan ve henüz yeni başkanın belirlenemediği parti de, milletvekillerinin bir açıklama dahi yapmaması partililer arasında vekillerin Reis Reisoğlu’nun istifasında etkileri olduğu düşündürmeye başladı.
NELER OLMUŞTU
4 Şubat tarihinde ön seçim yarışına giren adayların sıralaması kadın ve genç kotası uygulanmasını öngören parti içi genelge doğrultusunda MYK'da değiştirilince, 'örgüt iradesini yok sayan anlayışın siyasi sorumluluğunu taşımayacaklarını' belirten İl Başkanı Reis Reisoğlu ve yönetimi toplu halde istifa etti.
İddialara göre, CHP’de meclis üyeliği gerilimi, Reisoğlu’nun istifası ile sonuçlandı. İstifa kararı alan Reisoğlu, genel merkez ve partinin önemli isimlerinin tüm baskılarına rağmen kararından dönmedi. “Ön seçim dikkate alınmazsa görevimden ayrılırım” sözüyle başkanlığa seçilen Reisoğlu ‘nun, seçim arefesinde istifa kararı alması seçmenler cephesinde şaşkınlık ve üzüntüyle karşılandı.
CHP Gaziantep il başkanlığına geldiği günden bu yana genel merkezle çatışmalar yaşayan ve sürekli “istifa edeceğim” söylemleri sonunda istifa kararı alması “söyleye söyleye gerçek oldu” yorumlarına yol açtı. Seçime sayılı günler kala ana muhalefet partisi il başkanının bu talihsiz kararı, Reisoğlu’nun partiye gönüllü olarak geldiği mi yoksa farklı sebeplerle mi görevi kabul ettiği tartışmalara neden oldu.