USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

“Çözüm bulunamıyor”

“Çözüm bulunamıyor”
19-01-2016 14:29
Gaziantep

Oğuzlar Mahallesi’ndeki elektrik hatlarının 15 yıl önce yer altına alındığını ifade eden mahalle muhtarı Ökkeş Eşkin, “Mahallemiz bu anlamda oldukça şanslı bir mahalle elektrik hatlarında meydana gelen voltaj sorunu 3 yıldır çözümlenemedi. Elektrik hattında meydana gelen problem nedeniyle elektrik kesintileri meydana geliyor. Sık sıky yaşanan voltaj problemi ve elektrik kesintileri nedeniyle mahalle sakinleri rahatsız oluyor” şeklinde konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Oğuzlar Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Ökkeş Eşkin’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Oğuzlar

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27010

Mahallenin nüfusu: 2 bin 500  

Mahallenin seçmeni: bin

Mahalle ve cadde sayısı: 9 Sokak ve 3 Cadde

Mahallenin muhtarı: Ökkeş Eşkin

Oğuzlar Mahallesi’nin 60 yıllık bir mahalle olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Ökkeş Eşkin, “1972 yılına kadar Özdemirbey Mahallesi olarak bilinen bölge bölünerek 4 mahalleye ayrıldı. Özdemirbey, Oğuzlar, Saçaklı ve Kurtuluş mahalleleri bölünme sonunda kuruldu. 2009 yılında yapılan yerel seçimler ile mahalle muhtarı olarak seçildim, iki dönemdir görevimi sürdürüyorum. Mahallemizin nüfusu 2 bin 500 seçmen sayısı ise bindir. Mahalle nüfusunun yanında 120 hanede bin kadar Süriyeli Mülteci aile ikamet ediyor. Mahalle sınırları içerisinde 3 cadde ve 9 sokak yer alıyor. Komşu mahallelerimiz ise Saçaklı, Kurtuluş, Özdemirbey ve Cemal Gürsel mahalleri yer alıyor” şeklinde konuştu.

“ALT YAPI YENİLENİYOR”

Alt yapıya ilişkin konuşan Eşkin, “Oğuzlar Mahallesi eski bir mahalle ancak yapılan alt yapı çalışmaları ile yenileniyor. Mahallede bulunan sıkıntılı alanları kısım kısım alt yapıları yenileniyor. Eskiyen taş kanallar değiştirilerek yeni kanallar yapıldı. Diğer yandan mahallede yağmur suyu tahliye kanalları bulunuyor. Engebeli bir yapıya sahip olduğumu için mahalle içerisindeki suları hızlıca tahliye ediliyor. Sokak ağızlarında mazgallar yardımlarıyla kısa süre içerisinde yağmur suları tahliye edilebiliyor” şeklinde konuştu.

“DÜZENLİ VE İMARLI YAPIYA SAHİP”

Oğuzlar Mahallesi’nin eski bir mahalle olmasına rağmen düzgün yapıya sahip olduğunu ifade eden Eşkin, “Mahallemiz eski bir yerleşim yeri olmasına karşın sokaklarımız diğer mahallelere göre oldukça düzgün ve sorunsuz bulunuyor. Mahalle içerisindeki sokaklarımıza rahatlıkla ulaşım sağlanabiliyor. Ambulans, itfaiye gibi acil durum araçlarının erişim sağlayamadığı sokaklarımız bulunmuyor” diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM KARARI ALINDI”

Oğuzlar Mahallesi’nin Kentsel Dönüşüm alanı ilan edildiğini söyleyen Eşkin, “Mahallemiz diğer 31 mahalle ile birlikte Afet Bölgesi ilan edilerek Kentsel Dönüşüm kararı alındı. Mahallemizde kentsel dönüşüm kararı var ancak yıkılış tarihi halen belirsiz. Kahvelipınar ve Özdemirbey mahallelerindeki çalışmaların ardından mahallemizde de kentsel dönüşüm çalışması yapılacağı konusunda yetkili mercilerden bilgi alıyoruz. Mahallemiz içerisinde henüz Kentsel Dönüşüm amaçlı bir kamulaştırılma çalışması yapılmadı.

“SAÇAKLI BABA ZİYARETİ’NİN ÇEVRESİ AÇILACAK”

Saçaklı Baba Ziyareti’nin çevresinin açılması için kamulaştırma çalışmaları yapıldığını söyleyen Eşkin, “Diğer yandan mahallemize ait olan Saçaklı Baba Ziyareti çevresinde kamulaştırma çalışmaları yapılıyor. Çevresinde bulunan bin metrekare alan istimlak edilerek mahallemize taziye evi ve sosyal tesis yapılacak. Çevre açılarak Saçaklı Baba Ziyareti’nin çevresinin açılması için 5 evin kamulaştırma çalışmaları yapılıyor. Belediye yetkililerinden aldığımız bilgilere göre iki evin kamulaştırılması yapıldı, kalan evlerin kamulaştırılmasıyla birlikte çalışmaların başlanacağı ifade edildi. Bu sosyal donatı alanların yapılması mahalle sakinlerini memnun edecektir” diye konuştu.

“SOKAK AYDINLATMA SİSTEMLERİ ÇALIŞMIYOR”

Oğuzlar Mahallesi’nde TEDAŞ ile yaşanan sıkıntıları dile getiren Eşkin, “Başta aydınlatma olmak üzere TEDAŞ ile sorunlar yaşıyoruz. Arızaları TEDAŞ’a bildiriyoruz ancak ekipler arızaların çözümü için çok geç geliyorlar. Mahallemizde 6 aydan bu yana aydınlatması çalışmayan sokaklarımız bulunuyor. Kış aylarında özellikle bu arızalara müdahale etmede sorun var. Aydınlatmaların çalışmadığı alanlarda hırsızlık, gasp gibi olumsuz olaylar meydana geliyor. Bu tip kötü niyetli insanlar için aydınlatmaların çalışmıyor olması olumsuz olaylara neden oluyor. Mahalleli evine işine gidip gelirken karanlık sokaklarda tedirgin oluyor” şeklinde yorumladı.

“ELEKTRİK HATLARI 15 YIL ÖNCE YERALTINA ALINDI”

Oğuzlar Mahallesi’nde elektrik hatlarının yer altına alındığını söyleyen Eşkin, “15 yıl önce mahallemiz pilot bölge seçilerek mahalledeki elektrik hatları yeraltına alındı. Bu noktada en şanslı mahallelerden biriyiz. Ancak elektrik hatlarının yer altında olması elektrik ile ilgili yaşanan sorunlarımızın çözümlenmesini sağlamıyor. Elektrik hatlarında meydana gelen voltaj düşüklükleri nedeniyle sık sık elektrik kesintileri meydana geliyor. Vatandaşların elektronik eşyaları bu elektrik kesintilerinden dolayı zarar görüyor. Bu sorun 3 yıldan bu yana mahallemizde meydana gelmeye devam ediyor. Yıllardır konuyla ilgili şikayetimizi bildiriyoruz ama herhangi bir çözüm bulunamadı” şeklinde konuştu.

SOSYAL DONATI ALANLARI KISITLI

Mahallede sosyal donatı alanlarının kısıtlı olduğunu belirten Eşkin, “Oğuzlar Mahallesi’nde sosyal donatı alanları konusunda sorunlar bulunuyor. Mahallemizde sadece park alanı yer alıyor. Bunun dışında kalan okul, sağlık ocağı, sosyal tesis ve taziye evi ne yazık ki mahallemizde yok. Sağlık ocağı mahallemize yakın olduğu için bu noktada problem yaşamıyoruz. Çocuklarımız Saçaklı Mahallesi’nde bulunan okula devam ediyorlar. Taziye evi ve sosyal tesis yapımı için mahallede kamulaştırma çalışmaları devam ediyor” şeklinde ifade etti.

“MÜLTECİLER İLE VATANDAŞLAR ARASINDA DİYALOG EKSİKLİĞİ VAR”

Suriyeli Mülteciler ile vatandaşlar arasında diyalog eksikliği olduğuna dikkat çeken Eşkin, “Ortak alanların kullanımında sorunlar meydana geliyor. Birçoğu Türkiye’deki yaşama uyum sağlayamadığı için sıkıntılar oluyor. Çöpler sokaklara atılıyor, sokalar çok kötü kullanılıyor. Mahalle sakinleri mülteci ailelerin sorunlarının giderilmesi noktasında onlara yardımcı olmaya çalışıyorlar. Mahallede ev kiraları 250 TL ile 500 TL arasında değişiyor. Kötü şartlarda kalabalık aileler yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Kamplara gitmek istemiyorlar” diye konuştu.

“MAHALLE SAKİNLERİ TEDİRGİN OLUYOR”

Asayiş olaylarına ilişkin bilgiler veren Eşkin, “Mahallemizde aydınlatma sistemlerinin çalışmıyor olması mahalle genelinde hırsızlık ve gasp olaylarının artmasına neden oluyor. Aydınlatma sistemlerinin çalışmadığı yerlerden mahalle sakinleri geçmeye korkuyorlar. Aydınlatmaların çalışmaya başlamasıyla birlikte bu olayların azalacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler