USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“HKÜ’DE ÖZGÜVEN SAHİBİ ÖĞRENCİLER YETİŞİYOR”

“HKÜ’DE ÖZGÜVEN SAHİBİ ÖĞRENCİLER YETİŞİYOR”
27-10-2017 07:34
Gaziantep

Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2017-2018 “Akademik Yıl Açılış Töreni”, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi. Bakan Çavuşoğlu, “Medeniyetlerin merkezi Gaziantep’te okuyorsunuz.  Ülkemizin yetiştirdiği en değerli girişimcilerden biri olan rahmetli Hasan Kalyoncu’nun adını taşıyan üniversite de eğitim alıyorsunuz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi, dünyadaki gelişmelere duyarlı, evrensel ve ahlaki değerlere sahip, farklılıkları anlayan ve zenginlik olarak gören ve sorunlara bilimsel bakış açısıyla yaklaşan özgüven sahibi öğrencileri yetiştirmeyi kendine ilke sayan bir üniversitedir” dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ise “Üniversiteler ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmekte ve bilgiyi insanlığın yararına sunmaktadır. Bu yolda ilerliyoruz” diye konuştu.

“2023 VE 2071 VİZYONUNA YAKIŞIR BİR EĞİTİM”

Üniversitelerin yalnız eğitim öğretim hizmeti veren değil, aynı zamanda bilgi ve teknoloji üreten kurumlar olduğunu ifade eden Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu: “Üniversiteler ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmekte ve bilgiyi insanlığın yararına sunmaktadır. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde kurulan ilk vakıf üniversitesidir. Üniversitemiz öğrenci odaklı ve mesleki yeterlilik kazanmasına önem veren bir eğitim anlayışına sahiptir. Her eğitim öğretim yılı başlangıcında sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyor ve sizlerle onur duyuyoruz. Ayrıca, her geçen sene yükselen başarı grafiğimiz bizler için önemli bir gurur vesilesidir” dedi. Hasan Kalyoncu Üniversitesinin öğrenci tercihlerine bakıldığında çok çeşitli bir profile sahip olduğunu dile getiren Cemal Kalyoncu: “Üniversitemiz, Türkiye gibi büyük ve güçlü bir devletin 2023 ve 2071 vizyonuna yakışır bir şekilde bilim ve teknoloji üretmekte güçlü ideali olan ve bu alanda araştırmalar gerçekleştirme vizyonu olan bir üniversitedir. Özetle; üniversitemiz kurulduğu günden itibaren akademik bilgisi ve mesleki donanımı yüksek, milli birlik şuuruna sahip, değerlerine bağlı bireyler yetiştirmek ve geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesine katkı sağlamak amacındadır” dedi.

 

“MEDENİYETLERİN MERKEZİNDE OKUYORSUNUZ”

Açılış töreninde konuşan Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Medeniyetlerin merkezi Gaziantep’te okuyorsunuz.  Ülkemizin yetiştirdiği en değerli girişimcilerden biri olan rahmetli Hasan Kalyoncu’nun adını taşıyan üniversite de eğitim alıyorsunuz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi, dünyadaki gelişmelere duyarlı, evrensel ve ahlaki değerlere sahip, farklılıkları anlayan ve zenginlik olarak gören ve sorunlara bilimsel bakış açısıyla yaklaşan özgüven sahibi öğrencileri yetiştirmeyi kendine ilke sayan bir üniversitedir. Üniversite 2010-2011 yılında öğretime başlamasına rağmen kısa süre içinde kendisini kanıtlamıştır. Türkiye ve dünyanın her yerinden gelen öğrenciler için eğitim yuvası haline gelmiştir. Gençlerimiz hangi eğitimi alırsa alsın sürekli gelişmemiz gerekiyor. Örneğin fen bilimlerinden 6 ay önce aldığımız eğitimle, 6 ay sonra aldığımız eğitim aynı değil. Sürekli bilgiler değişiyor ve yenileniyor. Fen Bilimlerinde, teknolojide çok hızlı değişimler var. Keza Sosyal bilimlerde de aynı değişim söz konusu. Geçen yıllarda insanların, tercihleri, sorunlar değişim gösteriyor. 5 yıl önce belediye başkanımız ile valimizin yönetim anlayışıyla şuandaki yönetim anlayışları farklıdır. Dünyada da bu değişmiş gösteriyor, bunlara ayak uydurmak gerekiyor” dedi.

“ÇOK SAYIDA YASA ÇIKARTTIK”

Hukuk alanında reformlar yapıldığını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “Reformlar yapıyoruz çünkü mevcut yasalar vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamıyor. Hatta ilave sorunlara neden oluyor. 16 yılda o kadar fazla yasa çıkardık ki, milletvekillerimiz de burada; hatta 5 yıl sonra çıkardığımız yasayı bazen yeniden ele almak durumunda kalıyorduk. Çünkü iyi niyetle hazırlanmış bir yasa sahada vatandaşların isteklerini karşılamıyor. Dünya değişiyor, reformlar yapıyoruz. 16 yıl içinde o kadar çok yasa çıkardık ki şimdi say deseniz, hangisini sayayım. Ama Uluslar Arası Hukuk’ta değişiyor. Mahkemelerin kararları içtihatlar olarak geçiyor, Uluslar arası anlaşmalar da hukuk yerine geçiyor. İnsan Hakları sözleşmeleri de dahil olmak üzere değişen dünyanın ihtiyaçlarını karşılamak için kendi kendini yeniliyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi bu değişimi yakalayacaktır. Biz de dış politikamızı buna göre değiştiriyoruz, yön veriyoruz. Bugünün gelişmelerini çok iyi takip etmeliyiz. Türkiye için fırsatlar nerede doğuyor? Var olan sorunları nasıl çözebiliriz? Küresel dünyada dengede nasıl durabiliriz? Onun içinde dış politikamızın temel prensibi, Girişimci ve İnsani dış politikadır” şeklinde konuştu.

“GAZİANTEP KENDİNİ YENİLEYEN BİR ŞEHİR”

Gaziantep Sanayisine ilişkin sözlerini sürdüren Bakan Çavuşoğlu, “Gaziantep üreten bir şehir, bugün 5 tane Organize Sanayi Bölgesi bulunan kaç tane şehir var? Gaziantep’in ne kadar çok ürettiğinin göstergesidir. Bu anlamda Türkiye’de en önde gelen illerden bir tanesidir. Bunu ihraç etmemiz gerekiyor. Bir ülkeye ihracat için önümüzde engeller mi var. O ülkeyle serbest ticaret anlaşması imzalamalıyız. Bunları tek tek müzakere ederek, yatırımları karşılıklı korunması ve çifte vergi verilmesinin önlenmesi gibi anlaşmalar imzalayalım ki, iş adamlarımız gittiği ülkelerde rahat etsinler. Ayrıca vizeleri kaldırmamız gerekiyor. Bakmayın bugün dostluğumuza, müttefikliğimize ve diplomatik olgunluğa yakışmayan Amerika’nın aldığı karara. Bu karar hiçbir şekilde doğru değil, bizde bunu karşılarız hiç problem değil. Bugün biz dünyanın her yeriyle vizeleri kaldırıyoruz, bir taraftan da pasaportsuz ve kimlikle seyahati sağlamaya çalışıyoruz. Ukrayna ile bunu yapıyoruz, Gürcistan ile yıllardır bunu yapıyoruz. Suriye ile bu kriz olmadan önce engelleri ve sınırları kaldırıştık. Bunlar Türkiye’nin girişimci ve insani politikalarının sonucudur. Dünyaya açılacaksınız, Afrika açılımımız bugün ortaklık politikasına dönüştü. Ticarete de yansıdı bu durum, ticaretimiz 2,3 milyar dolardan 23 milyar dolara çıktı. Latin Amerika ile 800 milyon dolar olan ticaretimiz, 2014 yılında 8 milyar dolara çıktı. Büyükelçiliklerimizin sayısını her geçen gün artırıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Bir yıl önce olsaydı burada savaştan kaçan Suriyelileri ve sivillerin başına yağan bombaları konuşuyor olacaktık. Bugün ise Cerablus’u ve Fırat Kalkanı Operasyonu bölgesine geri dönen Suriyeli Mültecileri konuşuyoruz. Bugün ise İdlib Bölgesi’nde çatışmasızlık bölgesini nasıl tesis edebiliriz, çatışmaları nasıl sıfıra indirebiliriz, bunu konuşuyoruz. Geçen yıla oranla çatışmalarda çok büyük azalma oldu. Bu nasıl oldu? Halep ile beraber Türkiye’nin insiyatifi, Rusya ile işbirliğimiz ve İran’ın da bu sürece dahil edilmesiyle birlikte sahada ateşkesi büyük oranda sağladık. Şimdi sıra geldi siyasi çözümlere, siyasi çözümler olmadan bu adımlar ne kadar sağlıklı atılabilir? Bu soru işareti. Sadece DEAŞ gibi terör örgütleri ile mücadele etmek yetmez, bu gibi terör örgütleriyle mücadele etmemiz lazım. Operasyonlarla bizde DEAŞ’e sınırlarımızı kapattık. Kilis ve Gaziantep kendisini daha güvende hissediyor ama siyasi bir çözüm olmadan Suriye’de bir çözüm olmaz.”

“MARKA KENTİN MARKA ÜNİVERSİTESİ”

Açılış konuşmasında HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz; “Üniversiteler, bilimsel düşünce ve araştırmalardan elde ettiği ürünleri ülkesinin ve tüm insanlığın yararına sunan ve bulunduğu bölgeyle bütünleşen kurumlardır. Üniversiteye hizmetin ülkeye hizmet olduğunun bilinci içerisinde, tüm iç ve dış paydaşlarımızla beraber bilimsel bir yaklaşımla katma değer sağlayan projeler üretmeyi ve uluslararası üniversitelerle rekabet edebilecek çağdaş bir dünya üniversitesi oluşturmayı amaçlamaktayız” dedi. Toplumun ve sanayinin problemlerine çözüm getiren, bilim ve teknoloji üreten, ulusal ve uluslararası üniversiteler ile işbirliklerinin kurulacağı sanayi kuruluşlarına yönelik AR-GE yapan bir anlayışı hedefliyoruz diyen Rektör Yılmaz: “2008 yılında kurulan HKÜ, 2010 yılında ilk öğrencisini almış ve 2015’in Haziran ayında ilk mezunlarını vermiştir. Üniversitemiz bugün 7 Fakülte ve 24 bölüm ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Birçok bölümümüz en yüksek puanla öğrenci alan bölümler arasında yer aldı. Bugüne kadar ve bundan sonra bize destek verecek olan tüm paydaşlarımız, “Marka Kentin Marka Üniversitesi Ödülünü” ve “Yılın Vakıf Üniversitesi” ödülünü sizlerin desteğiyle ve sizler için aldık. Size sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

BÖLGENİN İLK GOLF SAHASI AÇILDI

Program, HKÜ tarafından yapılan bölgenin ilk golf sahasının açılışı ile başladı. Akademik yıl açılış töreni öncesinde HKÜ tarafından yapılan bölgenin ilk “Golf Kulübü”nün açılışı gerçekleştirildi. HKÜ Kampüsü içerisinde yer alan golf kulübünün açılışı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapıldı. Golf kulübünün, bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını temenni eden Bakan Çavuşoğlu, ilk topa vurdu. Golf kulübünün açılışının ardından HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında, fotoğraf sergisi ve geleceğin mimarları sergisinin açılışına da katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Ekim 2024 Hakimiyet Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler