Evlenme sayısının mı azaldığını yoksa düğünlerde salonların tercih mi edilmediğini tam olarak anlayamadıklarını belirten düğün salonu işletmecileri, “iki yıl öncesinin fiyatlarıyla salon kiralamamıza rağmen bu yaz umduğumuzu bulamadık” dediler
Bu yaz, düğün salonları da kuyumcular da umduğunu bulamadı. Öncesinde seçim sonrasına umut bağlayan salon işletmecileri, seçim sonrasında da kur fiyatlarındaki çarpıklığın etkileyici olmasının yanı sıra sokak aralarında yapılan düğünlerin de sezondan umduklarını bulamamalarına etken olduğunu belirtiyorlar.
Yeni yerleşen bir usul ile nişanların evlerde aile arasında yapılmasının yaygınlaşmasının etkilerini atlattıklarını ancak düğünlerin de mahallelerde sokak aralarında yapılmaya başlamasıyla salon işletmecilerinin mağduriyetlerin arttığı belirtiliyor.
İKİ YIL ÖNCESİNİN FİYATLARI
Salonlarda halen iki yıl öncesinin fiyatlarını uygulamalarına rağmen işlerde durgunluk olduğu belirtilirken, Almancı sezonu denilen Temmuz-Ağustos aylarında da beklenilen ivmenin yakalanmamış olması salon işletmecilerini rahatsız ediyor.
Elektrik, su, kira bedeli gibi ücretleri her ay düzenli olarak ödediklerini ancak, gelirlerinin bu masrafları bile karşılayamamasından yakınılırken, düğünlerin en çok yapıldığı yaz aylarının boş geçmesinin üzücü olduğuna da dikkat çekiyorlar.
Bir yıl boyunca neredeyse sadece yaz aylarında salonlarının kiralandığını, kışların zaten boş geçtiğini dillendiren işletmeciler, bu aylar boş geçince de zararın hatta iflasın eşiğine gidiyoruz diye serzenişte bulundular.
SOKAK DÜĞÜNLERİ YASAK AMA YAPILIYOR
Mahalle ve sokak aralarında düğün ve gece yapılmasının yasak olmasına rağmen insanların bu yasağı tanımadıklarını da belirten işletmeciler, bu sezonun böyle geçtiğini ancak önümüzdeki günlerde devletin bu duruma müdahil olup, sokak ve mahalle aralarında yapılan düğünlere izin vermemelerini istiyor.