Gaziantep’ten dünyaya açılan Para Müzesi birçok ülkede değişik kanallarda haber oldu.
Müze Sahibi Esat Kaplan, dünya genelinde milyonlarca insana ulaştıklarını ama Gaziantep’te yetkililerin bir türlü ilgisini çekemediklerini anlattı. Dünya genelinde çok sayıda tv kanalına ve gazeteye konu olduklarını anlatan Kaplan, bugün geldikleri noktadan dolayı büyük mutluluk duyduklarını anlattı.
PARA MÜZESİ BELGESELLERE KONU OLDU
Gaziantep Para Müzesi Sahibi Esat Kaplan, birçok ülkede yayın yapan tv kanallarına haber olduklarını dile getirerek, “Para Müzemiz bugün dünya ülkelerinin önemli bölümü tarafından tanınıyor. Bu bizim için çok önemli değil ama Gaziantep’imizin tanıtımı açısından oldukça önemli. Paranın merkezinden dünyaya açıldık. Bizler Gaziantep’imizi en iyi şekilde tanıttığımıza inanıyoruz. Para Müzesi artık dün gibi değil. Para Müzemiz hepimizin müzesi ve kentimizi tarih ve kültür anlamında ileriye taşıyacaktır” şeklinde konuştu.
“BİRÇOK UYGARLIĞA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR”
Gaziantep’te, birçok uygarlığa ait para biriminin bulunduğu Devri Alem Para Müzesi’nde 150 ülkeden 100 bin üzerinde kağıt ve madeni para sergileniyor. Paralar üzerinde bulunan simge ve figürler geçmişte yaşanmış birçok olayı anlatırken tarihi paralar Alzheimer hastalığı tedavisinde kullanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekle tarihi yansıtan müze 15 bilim dalı hakkında da bilgi veriyor. Müze Sahibi Esat; “Oldukça geniş bir koleksiyona sahip olan müzedeki eserlerin rahatça sergilenmesi için ihtiyaç duyulan alan ise 10 futbol sahası büyüklüğüne işaret ediyor. Şu anki müze boyutları bu alanın yanında küçük kalsa da, tüm eserler insanlık tarihine ilişkin bilgi ve anekdotlar eşliğinde ziyaretçilerle buluşuyor. Pek çok ziyaretçinin aşamalı olarak ziyaret ettiği müzenin tüm eserlerinin ve notların incelenmesi konusunda tavsiyemiz bir aylık ziyarettir” diye konuştu.