Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete’nin Gaziantep Eğitimine ilişkin yaptığı açıklamayı gazetemize değerlendiren Eğitim sendikası temsilcileri, Gaziantep’in eğitimde istenilen başarıyı yakalayamadığını söylediler.
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete Gaziantep Eğitimine ilişkin yaptığı, “Gaziantep’te başarısızlık üzerine kurulmuş bir anlayış hakim” açıklamasını gazetemize değerlendiren Gaziantep Eğitim Sendikası temsilcileri, Gaziantep Eğitiminde yaşanan başarısızlığın bir algı olmadığını söylediler. Gaziantep Eğitiminin Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade eden Eğitim Sendikası Temsilcileri, eğitimde yaşanan sorunlar çözümlenmeden Gaziantep Eğitiminde istenen başarının yakalanamayacağını söylediler.
“ÖRGÜN EĞİTİM DIŞINA ÇIKAN ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR”
Gaziantep Eğitiminde başarısızlık algısı oluşturulmadığını söyleyen Eğitim-İş Gaziantep Şube Başkanı Halil Bostancı, “Gaziantep Eğitimine yönelik somut göstergeler Gaziantep’in eğitimdeki başarısını gözler önüne seriyor. Gaziantep’in TEOG ve YGS’deki başarısı gözle görülür bir şekilde arttı mı? Okullardaki öğrenci devamsızlıklarının önün geçebildik mi? Gaziantep’teki öğretmen açıklarını hangi oranda kapatabildik? Bizler değerlendirme yaparken bunlara bakmalıyız. Ortaöğretimde durum içler acısı. Örgün eğitim dışına çıkan öğrenci sayısında büyük bir artış var. Bir ilde öğrencilerin okullara devamsızlığı artıyor ve okullaşma oranı azalıyorsa eğitimde başarılı olduğumuz söylenemez” şeklinde konuştu.
“GAZİANTEP EĞİTİMİ İÇİN TOPYEKÜN BİR ÇALIŞMA YAPILMALI”
Gaziantep Eğitimine yönelik yapılan değerlendirmelerin 1 yıl ile sınırlı kalmadığını ifade eden Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, “ Eğitim ile ilgili değerlendirmeleri onlarca yılın birikimi olarak değerlendiriyoruz. Bir ilin eğitimindeki başarıyı salt olarak akademik başarı olarak ta düşünmüyoruz. Akademik başarının yanı sıra o ilin eğitiminde yaşanan sorunların ne kadarının çözümlenebildiğine de bakıyoruz. Salt akademik başarı eğitimdeki kulvarlardan sadece biridir. Biz Gaziantep Eğitimine bir bütün olarak bakıyoruz. Son 10 yılda Gaziantep Eğitiminde yaşanan kalabalık sınıf sorunu çözümlendi mi? İkili eğitim sorunu çözüldü mü? Öğretmen açıkları kapatılabildi mi? Her şeyden önce Gaziantep Eğitimi Türkiye ortalamasını yakalayabildi mi? Bunlara bakmamız gerekiyor. Gaziantep Eğitimine yönelik sorunların çözümü için tüm STK’ların, odaların, kuruluşların, velilerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin topyekün ortak bir çalışma yürütmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde sorunlar çözümlenebilir Gaziantep eğitiminde başarı sağlanabilir” diye konuştu.
“GAZİANTEP’TE EĞİTİME YÖNELİK YATIRIMLAR ARTIYOR”
Gaziantep’te eğitim konusunda yapılan yatırımların arttığını belirten Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Gaziantep eski Valisi Erdal Ata’nın eğitim konusunda yaptığı çalışmaları Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın devam ettirmesi önemlidir. Geçtiğimiz aylarda alınan karar ile Gaziantep zorunlu görev bölgesi haline getirildi ve Gaziantep’ten giden öğretmen ile Gaziantep’te kalan öğretmen sayısı arasında bir denge oluşmaya başladı. Gaziantep’te görev yapan öğretmenlerimiz görevlerini büyük bir özveri içerisinde yerine getirmeye çalışıyorlar. Yapılan yatırımlarla Gaziantep’teki derslik sayısı artıyor. Gaziantep Eğitimi iyiye doğru gitse de halen istenilen düzeye ulaşamadı” şeklinde konuştu.