USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

En meşhur mahalle: Hoşgör

Gaziantep’in eski yerleşim yerlerinden olan Hoşgör Mahallesi’nin yıllara meydan okuduğunu dile getiren mahalle muhtarı Salman Ciro, Hoşgör Mahallesi’ne ilişkin bilinmeyenleri gazetemize anlattı.

En meşhur mahalle: Hoşgör
28-11-2015 14:22
Gaziantep

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Hoşgör Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Salman Ciro’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Hoşgör       

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27070

Mahallenin nüfusu: 2 bin 681  

Mahallenin seçmeni: bin 768

Mahalle ve cadde sayısı: 18 Sokak ve 2 Cadde

Mahallenin muhtarı: Salman Ciro

 !#**g90&in=false**#!  

Hoşgör Mahallesi’nin Gaziantep’in eski yerleşim noktalarından biri olduğunu dile getiren mahalle muhtarı Salman Ciro, “Hoşgör eski bir yerleşim yeri olarak biliniyor. Tam olarak kuruluş tarihini bilmesem de şarkılara konu olmuş bir mahalle olarak biliniyor. Hoşgör Mahallesi geçmiş yıllarda çok geniş sınırlara sahipken şimdilerde küçük bir mahalle haline geldi. İlk kurulduğu dönemden bu yana Hoşgör Mahallesi’nde dar gelirli aileler ikamet ediyorlar. Mahallemizin nüfusu 2 bin 681, seçmen sayısı ise bin 768’dir. Mahallemizde 200 hanede Suriyeli Mülteci ikamet ediyor. Mahallemizde 18 sokak, 2 caddemiz bulunuyor. Komşu mahallelerimiz ise Gültepe, Gümüştekin, Turan Emeksiz, Süleymanşah ve Kolejtepe mahallelerinden oluşuyor” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE VE GASKİ’NİN ÇALIŞAMLARINDAN MEMNUNUZ”

Alt yapıya ilişkin bilgiler veren Ciro, “Alt yapı konusunda sıkıntı yaşanmıyor. Önceki dönemlerde mahalle kara taştan kanalizasyon vardı, mahallemizdeki alt yapı yenilenerek mahallemizdeki sıkıntılar giderildi. GASKİ’nin çalışmalarını takdir ediyoruz. Şahinbey ve Büyükşehir Belediyesi mahallemizdeki hizmetleri ile mahalle sakinlerini memnun ediyor. Bu noktada belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz. Mahallemize doğal gaz hatları döşendi ancak vatandaşlar dar gelirli oldukları için evlerine doğal gaz çektirmiyorlar” diye konuştu.

“DAR SOKAKLAR ÇARESİZ BIRAKIYOR”

Hoşgör sokaklarının dar olduğunu dile getiren Ciro, “Mahallemiz eski bir yerleşim yeri olduğu için plansız yerleşmeler göze çarpıyor. Mahallemizde bulunan sokaklar oldukça dar ve bu dar sokaklarda araç trafiği bulunuyor. Sokaklarda yürüyen vatandaşların araç trafiği nedeniyle can güvenliği bulunmuyor. Mahallemizdeki plansız yerleşmenin bir diğer olumsuz özelliği ise sokaklara itfaiye ve ambulans gibi acil durum araçlarının girişlerinde yaşanıyor. Sokakların dar olması ve gelişi güzel park edilen araçlar nedeniyle acil durum araçları sokaklarımıza giremiyor. Aynı zamanda dar sokaklar mahallemize gelen hizmetlerin aksamasına da neden oluyor. Bu noktada çaresiz kalıyoruz” şeklinde konuştu.

“KALİTELİ HİZMET BEKLİYORDUK”

Gaziantep genelinde bulunan mahallelerin büyük kısmında TEDAŞ ile ilgili sorunlar yaşandığını aktaran Ciro, “Mahallemizde aydınlatma direkleri ile ilgili bir sorun oluyor, bunu 186’yı arayarak bildiriyoruz. 10 iş günü içerisinde sıkıntının giderileceği söylenmesine rağmen herhangi bir gelişme olmuyor. Muhtar olarak bu durumdan şikayetçiyiz. Özelleştirme öncesinde mahalle muhtarları sıkıntılarını kendilerine verilen özel telefonlar ile TEDAŞ’ı arayarak çözümlüyorlardı. Özelleştirmenin ardından TEDAŞ’a ulaşamaz olduk. Daha kaliteli bir hizmet alacağımızı düşünürken bitmez, tükenmez problemler ile karşı karşıya kaldık. Sorunların çözümlenememesi nedeniyle mahalle sakinleri bize dert yanıyorlar. Her gün sokağında aydınlatma direği çalışmayan vatandaşların şikayetlerini alıyorum. TEDAŞ’ı arayarak bildiriyorum ancak bir gelişme olmuyor” diye konuştu.

“MAHALLEMİZE TAZİYE EVİ İSTİYORUZ”

Mahallede taziye evi olmadığını ifade eden Ciro, “Mahallemizde taziye evi, sosyal tesis ve muhtarlık bürosu bulunmuyor. Çevre mahallelerde de taziye evi bulunmadığı için mahalle sakinleri cenazesi olduğu zaman mağdur oluyorlar. Sokaklarımız dar olduğu için taziye çadırları mahalledeki geçişleri engelliyor. Diğer yandan vatandaşlar dar gelirli aileler oldukları için evlerinde gelenleri ağırlayamıyorlar. Mahallemize taziye evi yapılması için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan istekte bulunduk. Yer göstermemizi istedi bende mahallede taziye evi yapılmaya müsait alanı gösterdim. Ertesi gün belediye görevlilerine alanı gösterdim, ölçümlerden sonra taziye evi yapılmaya uygun olduğu söylendi. Ancak mahallemiz mağaralar üzerine kurulu olduğu için zeminden dolayı taziye evi yapılamayacağı bana bildirildi. Çevre mahallelerde de taziye evi olmadığı için komşu mahallelerinde ihtiyaçlarını karşılayacak taziye evi yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

SAĞLIK OCAĞINA ULAŞIMDA SIKINTILAR YAŞANIYOR

Mahallede sağlık ocağı olmadığını söyleyen Ciro, “Mahallemizde sağlık ocağı olmadığı için Cumhuriyet Sağlık Ocağı’na gidiyorlar. Sağlık Ocağı mahalleye uzak olduğu için vatandaşlar sıkıntı yaşıyorlar. Mahalleye uzak olduğu için aileler ya araba tutuyorlar ya da yürüyerek ulaşım sağlıyorlar. Yaşlı vatandaşlar için ambulans ile sağlık ocağına taşınıyorlar. Yakın olsa da olmasa da mecburen oradaki sağlık ocağına gidiyoruz” diye konuştu.

“AİLELER ÖZEL İDARE İLKOKULUNA GÖNDERMEK İSTİYORLAR”

Mahallede okul olmadığını dile getiren Ciro, “Mahallemizde okul olmadığı için aileler çocuklarını Hoşgör İlkokuluna ya da Özel İdare İlkokuluna gidiyorlar. Okul konusunda mahalle sakinlerinin istekleri oluyor. Hoşgör İlkokulu uzak olduğu için aileler çocuklarını Özel İdare İlkokuluna göndermek istiyorlar. Mahallemize okul yapılmasıyla ilgili yazılı bir istekte bulunmadık” dedi.

KOMŞULUK İLİŞKİLERİ YÖNÜNDEN ÖRNEK MAHALLE

Komşuluk ilişkilerine değinen Ciro, “Mahallemizde ikamet eden insanlar birbirlerini tanıdıkları için komşuluk ilişkilerimiz çok iyi durumda bulunuyor. Mahalle genelinde ikamet eden vatandaşların hemen hepsi Gaziantep’in çevre illerinden ve köylerinden gelen insanlardan oluşuyor. Eskiden Pazarcıktan gelen aileler mahallemizde ikamet ediyorlardı. Pazarcıklı aileler mahallemizden taşındılar. Şimdilerde ise daha çok İslahiye İlçesi’nden gelen vatandaşlar mahallede ikamet ediyor. Dar gelirli aileler mahallemizde ikamet ediyor, ekonomik durumu düzelen aileler ise mahallemizden taşınıyorlar” diye konuştu.

“MAHALLE SAKİNLERİ HIRSIZLIK OLAYLARINDAN RAHATSIZ”

Asayiş olaylarına değinen Ciro, “Mahallemizde aydınlatma sistemlerinin çalışmamasından dolayı hırsızlık olayları meydana geliyor. Mahalle sakinleri hırsızlık olaylarından muzdaripler. Mahallemizdeki aydınlatma sorunları hırsızlık ve gasp olaylarının artmasına neden oluyor. Bu noktada çalışmalar yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Ekim 2024 Hakimiyet Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler