İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Celal Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sabiha Kocaman ile Merve Tanrıöver'i ziyaret etti. Ziyarette ağırlıklı olarak ekonomide yaşanan kötü gidişe dikkat çeken Yıldırım, "Bıçak kemiğe dayandı. Vatandaş pazara markete giderken ne kadar zor durumda olduğunu yakından görüyoruz. Geçim sıkıntısı aile içindeki huzura tesir etmeye başlıyor" diye konuştu.
"YAŞANAN YOĞUN ZAMLAR VATANDAŞIMIZI ÇIKMAZA SOKUYOR"
"Daha önce Gaziantepli vatandaşlarla konuştuğumuzda daha değişik sıkıntılar dile getiriliyordu. Mesela trafik sıkıntısı, Suriyeli göçmenler, hava kirliliği ve eğitimdeki geri kalmışlık dile getirilirdi. Ancak şuanda vatandaşlar ilk olarak geçim sıkıntısı ve pahalılığı söylüyor" şeklinde konuşan İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Celal Yıldırım açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
"Herkes aynı şeyden dert yanıyor. İnsanlar pazarda önceden 3 tane alırken şimdi bir tane alıyor. Temel ihtiyaç maddesi olmayan şeylerden fedakarlık ederek tüketimi kısmaya çalışıyor. Evlerde artık “Aman o lambayı söndür. Doğalgazın derecesini düşür” muhabbetleri başladı. Geçen bir arkadaşım söyledi. İş yerinde müşterinin olduğu taraftaki petekler açılırken diğer petekler kapatılıyor. Artık insanlar bu denli tasarruf yapıyor. Bu insanların temel ihtiyaç maddelerinden fedakarlık seviyesine geldiğini gösteriyor."
"BIÇAK KEMİĞE DAYANDI"
"Bıçak kemiğe dayandı. Vatandaş pazara markete giderken ne kadar zor durumda olduğunu yakından görüyoruz. Geçim sıkıntısı aile içindeki huzura tesir etmeye başlıyor. Bugün OSB’de işçi işveren arasında başlayan gerilim yarında Allah etmesin aile içine yansıyacak" diye konuşan İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Celal Yıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü;
"Çok ciddi sosyal sıkıntılara sebep olabilir. Gaziantep’e 500-600 bin Suriyeli’nin geldiği söyleniyor. Tam rakamı bilmiyoruz. 500-600 bin kişinin yüzde 1’i problemli insanlardan oluşsa, gelenlerin hepsi sütten çıkmış akkaşık değil. Bir kısmı hakikaten savaştan kaçıp geldi. Bunlarda asayiş olaylarında artışa neden oluyor. Bize de çok ciddi duyumlar geliyor. Bu tür şeyleri sadece polis tedbiriyle önleyemeyiz. Asayiş problemleri çok ciddi boyuta ulaşmış."
"ÜLKEMİZ İYİ YÖNETİLEMİYOR"
Türkiye ekonomisinin 20 yıldan beridir iyi yönetilmediğinin altını çizen Yıldırım açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;
"Artık deniz bitti kara göründü. 2021’in sonunda Türkiye duvara tosladı maalesef. Bütçe çok fazla zayıfladı. Zamlarla baş edilemiyor. Zamlar durdurulamıyor. Dövizdeki artış durdurulamıyor. Hükümetin aldığı tedbir asgari ücrete yüzde50 zamdı ama yeterli mi? İlk bakıldığında yüzde 50 zam Türkiye şartlarında çok iyi bir zam. Fakat daha asgari ücretin ilk maaşı vatandaşın eline geçmeden zamlar eridi. Dolayısıyla ekonomideki kötü gidişatın etkileri giderilemiyor. Pahalılık bizzat artık yakından yaşanıyor. Yapısal bozukluğa sebebiyet veren politika izleniyor. Günübirlik politikalar ekonomi için çözüm değil. Ekonomideki sorun üretim artışıyla giderilebilir. Üretim artarsa istihdam da artıyor. İstihdam artınca ihracatta artıyor. İhracat artınca milli gelir artıyor. Komple ülke çapında bir kalkınma söz konusu oluyor. Özellikle son 20 yılda üretime yönelik yatırım yerine günü birlik işler yapılıyor. Ekonomiyle çok oynandı. Damat geldi, damat gitti. Gece yarısı merkez bankası başkanları görevden alındı."