USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

“Fikri olan ARGETİ’ye gelsin”

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, ARGETİ Uluslararası Yatırım Fikirleri Proje Pazarı’na ilişkin bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

“Fikri olan ARGETİ’ye gelsin”
07-12-2015 13:28
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, ARGETİ Uluslararası Yatırım Fikirleri Proje Pazarı’na ilişkin bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Gaziantep Üniversitesi Teknopark Toplantı Salonunda düzenlenen basın toplantısına çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantısında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Gaziantep Üniversitesi olarak 2016’ya dopdolu girmek üzere bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Gaziantep’in Kurtuluş yıl dönümünün ardından 28 Aralık 2015 tarihinde devasa bir toplantı gerçekleştireceğiz. Hem şehrimizdeki hem de Türkiye’deki diğer illerden projeler toplayacağız, yeni projeler ve yeni inovasyonları kamuoyu ve iş dünyasıyla buluşturacağız. ARGETİ (Araştır-Geliştir- Ticarileştir) artık bir marka haline geldi, yılda iki kere gerçekleştiriyoruz. İlk toplantı da geniş kapsamlı olmak üzere projeler toparlanıyor, ikincisinde ise özgün projeleri ise iş dünyasıyla buluşturuyoruz. Geçtiğimiz yıl ARGETİ toplantısını sizlerle paylaşmıştık. Bu yıl ARGETİ Fuarı’nı yeni kongre ve kültür merkezinde gerçekleştireceğiz. Kültür merkezimiz şuanda Türkiye’nin en önde gelen kültür merkezlerinden bir tanesidir. Salonu ve sahnesi ile Türkiye’de bir numaradır. Diğer tüm özellikleri ile ülkemize ve Ortadoğu’ya hizmet verecek olan kültür merkezinde ARGETİ etkinliği gerçekleştirilecek” dedi.

GAZİANTEP’TE ARGE ÜRETİM MERKEZLERİNİN SAYISININ ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR

ARGE çalışmalarının önemini vurgulayan Coşkun, “Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Gaziantep’e gelerek ARGE Merkezleri konusunda Gaziantep’i daha ileriye taşınması noktasında bir toplantı yaptılar. Bu toplantının amacı Gaziantep’te bir olan ARGE Üretim merkezinin sayısını arttırmaktır. Bir bilgiyi ürünün içerisinde gömmediğimiz sürece bu ürünün değeri yeterince ilgi görmüyor. Bizim ürettiğimiz malların yüzde 99’unun düşük ve orta dereceli olduğunu ve yüzde 1’inin bilgi ve teknoloji yoğun nitelikte olduğunu görüyoruz. Türkiye’de bilgi yoğun, teknoloji yoğun yeni üretim anlayışlarının tüm iş dünyasında hakim olması gerekiyor. AB ülkelerinde toplam bütçelerinin yüzde 2 oranında pay ayırdığını görüyoruz. Şuanda dünyada marka ürünler üreten ülkelere baktığımızda yıllık yüzde 3,5 -4 oranında bütçe içerisinde payı olduğunu görüyoruz. Türkiye’de ise ancak geçtiğimiz yıla kadar yüzde 1’e kadar yükseltilmiştir. 2023 yılında ise bu oranın yüzde 2’ye çıkarılması hedefleniyor. ARGE anlayışının ilgili üreticiler tarafından benimsenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“ARGE ÇALIŞMALARI YAYGINLAŞTIRILMALI”

ARGETİ Proje Pazarı ile ARGE çalışmalarının ortaöğretime kadar yaygınlaştırılması gerektiğini savunan Coşkun, “Öğrencilerimize, ortaöğretim öğrencilerine ve iş dünyasına bu fikri daha çok aşılamak için ARGETİ toplantılarını kararlıkla devam ettiriyoruz. Burada amacımız hem kendi öğrencilerimizin buluşları, çalışmalarını sergilemek hem de ticarileşebilecek ürünleri öne çıkarmak ve iş dünyasıyla buluşturarak yatırıma dönüştürmek isteniyor. Bu nokta yatırımcıların ve gençlerin önlerini açmak için toplantılar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“İNTÖRNLÜK UYGULAMASI BİR DEVRİMDİR”

Gaziantep Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin İntörnlük uygulaması ile işini alanda öğrendiğini dile getiren Coşkun, “ Daha önceki ARGETİ toplantılarında asansör tasarımından tutun da enerji sektörüne değin öğrencilerimizin buluşları vardır. Biz öğrencilerimize her türlü yenilikçi anlayışı, müfredatı uygulamaya çalışıyoruz, bu uygulama Türkiye’de bir ilktir. İntörnlük uygulaması ile 7 dönemini tamamlayan öğrencilerimizin 8.dönemini tamamıyla sahada geçirdiği ve iş yeri ile muhatap olduğu, akademisyenler tarafından takip edildiği, proje ödevleri ve iş yerine ilişkin buluşların ortaya koyulduğu özgün bir süreçtir. Bu uygulama bir taraftan öğrencilerimizin fikirlerini hayata geçirmek konusunda yönetim olarak öğrencilerimizin fikirlerini hayata geçirmek noktasında her türlü imkanı sağlıyoruz” diye konuştu.

“GENÇLERİN FİKİRLERİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Gençlerin fikirlerine önem verdiklerinin altını çizen Coşkun, “Gençlerimiz çok yaratıcı ve güzel fikirler ortaya koyuyorlar. Onların fikirlerini değerlendirirsek bunların olumlu sonuçlarına mutlaka tanık olabiliriz. Tüm alanlarda öğrencilerimiz ile birlikte söz sahibi olmak noktasında çalışmalar yapıyoruz. ARGETİ bu işin zirve yaptığı ve herkesin şölen içinde buluştuğu toplantının adıdır. 28 Aralık’ta ARGETİ’de buluşacağız. Nisan ayında da ikinci toplantısını yapıp yolumuza devam edeceğiz. ARGETİ’ye son başvuru tarihi 20 Aralık 2015 tarihidir. Kimin fikri varsa beri gelsin” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Ekim 2024 Hakimiyet Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler