Gaziantep Üniversitesi ile Yeni Doğu Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen “10. Uluslararası Öğrenci Buluşması” renkli görüntülere sahne oldu.
GAÜN Mavera Atatürk Kültür Sahnesi Park Alanında yapılan etkinlik kapsamında 107 ülkeyi temsilen Gaziantep’te bulunan öğrencilerin ülkelerine özgü çeşitli kültürel aktivite, etnik ve yöresel ürünlerini tanıttı. UDEF’in gelenekselleşen öğrenci buluşmaları 10. Yılında “Rengimiz Türkiye, Hazırız Geleceğe” sloganıyla 22 Nisan’da başlayan Türkiye genelinde 55 şehir ve yurtdışında da 20 ülkede olmak üzere toplam 75 farklı noktada gerçekleştiriliyor.
Hindistan’dan Jameel Ahmed tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Alaaddin Serdar Polat, 2 milyonluk Gaziantep şehrinde nüfusun yüzde 25’i kadar bugün itibariyle 450 bin Suriyeli misafir ağırladıklarını belirtti. Vali Yardımcısı Polat, “Gaziantep hemşerilerimiz sofralarına bir tabak da onlar için koymaları onlara her türlü desteği göstermeleri açısından misafirperverliğin en güzel örneğini gösterdiği için tebrik ediyorum. Bugün 10’ncusu yapılan Uluslararası Öğrenci Buluşmasında bulunmaktan, sizlerin coşku ve heyecanınıza ortak olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Burada dünyanın bütün renklerini, güzelliklerini görüyorum. Sizler bu duruşunuzla, heyecanınızla, dayanışmanızla tüm dünyaya gerçek barış mesajı veriyorsunuz” şeklinde konuştu.
ÇOK RENKLİ ÇOK GÖNÜLLÜ BİR TOPLUMUZ
GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi’nin 52 bin öğrencisiyle aynı zamanda 107 ayrı ülkeden 3 bin 700 uluslararası öğrencisi olan bir üniversite olduğunu ifade ederek, “Afrika’dan, Asya’dan, Uzak Doğu’dan, Amerika’dan, Avrupa’dan, Balkanlar ve en yakın coğrafyadan en uzak coğrafyaya kadar, Amerika’dan tutun Angola’ya, Brezilya’dan Finlandiya’ya çok renkli, çok gönüllü bir toplumuz. Türkiye’de en fazla uluslararası öğrencisi olan birkaç üniversiteden biriyiz” dedi.
Uluslararası yapılan Amerika araştırmasında Gaziantep Üniversitesi’nin en fazla güvenli olarak yaşamak üzere tercih edilen üniversitelerin başında geldiğini aktaran Prof. Dr. Gür, şunları söyledi: “İstiyoruz ki, 107 ülkeden değil, 203 ülkeyi de üniversitemizde barındıralım. Buna emsal olsun diye Üniversitemizin ana kapısından girerken karşıda bayraklar var. Gelen öğrencilerimiz kendilerini buraya ait hissetsin diye bayraklarını oraya asıyoruz. Siz burada yerleşiksiniz, bizim emanetimizsiniz. Burası Birleşmiş Milletler gibidir ve hiç kimse korkuya kapılmasın. Biz size hem kültürümüzü yaşamanızı, öğrenmenizi sağlıyoruz ama en önemlisi de iyi bir eğitim inşa ederken aynı zamanda inançlarına bağlı, vatanına sevdalı ve asla kendisini buraya gönderenlere ihanet etmeyecek gençler olarak yetiştirmek istiyoruz. Düşünün, akledin, fikredin ve birilerinin sizi kullanmasına asla izin vermeyin.”
UDEF Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Selman Duran, ülkemiz genelinde uluslararası öğrenci bulunan bütün illerde dernekler kurmak, bu dernekler vasıtasıyla da kardeş olarak gördüğümüz bu uluslararası öğrencilere sahip çıkmak, kol kanat germek üzere var olmaya çalıştıklarını söyledi.
Konuşmaların sonrasında, Kazakistanlı Dostcan Sadıkov dombra şarkısını seslendirirken, Suriye Yetim Korosu ise katılımcıların beğenisini kazandı. Protokol mensupları tarafından açılış kurdelesi kesilmesiyle, ülkelerin tanıtımlarının yer aldığı stantlar gezildi.