USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

GAÜN’de Yazar Yanık ile Edebiyat ve Psikoloji Üzerine Söyleş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bilinçli Gençler Topluluğu tarafından düzenlenen...

GAÜN’de Yazar Yanık ile Edebiyat ve Psikoloji Üzerine Söyleş
13-03-2017 05:28
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bilinçli Gençler Topluluğu tarafından düzenlenen konuşmacılığını Yazar Kaan Murat Yanık'ın yaptığı “Edebiyat ve Psikoloji” konulu söyleşi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Psikolojinin son zamanlarda bütün dünyada oldukça önem kazanan bir disiplin, bilim haline geldiğini belirten Yazar Yanık, psikolojiyi edebiyattan ayrı olarak düşünmediğini çünkü edebiyatın bir anda insanın yazıya geçirilmiş hali olduğunu ifade etti. Psikolojinin insanın ruh halini tayin, tesis, tetkik eden bir bilim olduğu için psikoloji ve edebiyatın birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini vurguladı.

Butimar isimli son kitabının psikolojik bir roman olduğunu söyleyerek, katılımcıları kitabı hakkında bilgilendiren Yazar Yanık, “Yazmak yaşanmamış olan hayattan intikam almaktır. Yazarak yaşayamadıklarımı evcilleştirdiğimi düşünüyorum. Özellikle edebiyat ve psikolojinin kesişimi değil, her zaman iyi kitaplar okumak istediğim kitaplardır. Yazarken de okumak istediğim kitabı yazıyorum. Bu bakımdan kesinlikle vazgeçilmez yazarlarım arasında Sabahattin Ali, Peyami Safa, Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Oğuz Atay, İsmail Güzelsoy gibi bir çırpıda sayabileceğim yazarlar. Dünya edebiyatından Dostoyevski, Tolstoy yani klasikler aynı zamanda Japonya edebiyatından yazarlar aklıma ilk gelen yazarlar diyebilirim” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler