USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Gaziantep, Nobel barış ödülüne aday

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, sanayi ve ticaret odaları ile önemli paydaşların dahil edilerek Gaziantep için hazırlanan yeni logonun tanıtımı yapıldı.

Gaziantep, Nobel barış ödülüne aday
09-02-2016 09:56
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, sanayi ve ticaret odaları ile önemli paydaşların dahil edilerek Gaziantep için hazırlanan yeni logonun tanıtımı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Şehir Markalaşma Projesi Lansmanı’nda, 95 yıl önce atalarımızdan aldığı tarihle, bilim dünyasında bu şehri hakkettiği yere getirmeye çalıştıklarını söyledi.

350 bin Suriyeli vatandaşı misafir eden Gaziantep’in bu yönüylede dünyada eşi benzeri olmayan bir misafirperverlik ve kardeşlik örneği gösterdiğine vurgu yapan Şahin, şehrin dünyada en rekabetçi 7 il arasında olmasının yanı sıra en eski 20 şehirden biri olduğunun da tescillendiğini belirtti.

ŞAHİN, “GAZİANTEP NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜNÜ HAK EDİYOR”

“Daha bugün açıklandı, National Geographic ve dünyanın en önemli uluslararası gazetesi diyor ki; Gaziantep hem dünyanın 7 büyük rekabet şehrinden biri hem de dünyanın en eski 20 şehrinden biri” diyen Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“O yüzden bütün yöneticilerimizle birlikte 2 milyonun sorumluluğunu alarak ensar muhacir sorumluluğu ile büyük bir vicdan sorumluluğundan geçtik. Bugün valimizle birlikte yeni bir zafere de imza attık. Suriyeli çocuklar Suriye’de okusa eğitime katılma oranı yüzde 85 olacaktı. Siz çocuklarınızı, Suriyeli çocuklarla aynı okullara gönderdiniz ve bu rakam yüzde 95 oldu. Ve biz bugün Nobel Barış Ödülü için başvuruda bulunduk. Gaziantep Nobel’i hak ediyor dedik. Ve misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimize gösterdiğimiz bu yakınlıktan dolayı, Gaziantepli vatandaşların gösterdiği bu ensarlıktan dolayı bu şehrin Nobel Barış Ödülü’nü hak ettiğini düşündük. Allah’ın izni ile bu defa olmazsa seneye aynen gastronomi gibi Nobel ile ilgili de hedefimize ulaşacağız. Torunlarımız ecdadı ile gurur ve onur duyacak.”

Vali Ali Yerlikaya da kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri ve odalarla yaklaşık bir yıldır Gaziantep’in dünyaya daha iyi tanıtılması noktasında mücadele verdiklerini anlattı.

Gaziantep’in en rekabetçi 7 şehir arasında olduğunu belirten Yerlikaya, dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin rebaket ettiğine dikkati çekti.

LOGO, SUNUM EŞLİĞİNDE ANLATILDI

Kentte 350 bin Suriyelinin misafir ediğildiğini aktaran Yerlikaya, şunları söyledi:

“Biz şu anda ensarlık görevimizi yerine getiriyoruz. Bizde şöyle bir farkındalık oluşturduk. Bizim şehrimizde, ilkokul, ortaokul, lise ve okuyan muhacir çocuklarını, Suriyeli yavruların yüzde 60'ına yakınını 4 sene bitmeden okullaştırdık. Bunlar içerisinde ilkokul birinci sınıfa başlama oranı yüzde 98'dir. Bu rakama, Özgür Suriye Ordusu’nun Başbakanı yapmış olduğumuz toplantıda el kaldırdı. Dedi ki bizim ülkemizde, ilkokuldaki, okullaşma oranı en son, yüzde 85'idi dedi. Biz bunu nasıl başardık. Biz bunu birileri bize aferin desin, Nobel versin diye yapmadık. Allah için yaptık. Allah razı olsun diye yaptık. 2016'da daha iddialıyız. Hedefimiz, amacımız daha büyük. Hükümetimiz, o çocukların okullarda tam gün eğitim yapması için para gönderiyor."

Konuşmaların ardından Gaziantep için yeni yapılan logonun ana fikri sunum eşliğinde anlatıldı.

Şehir Markalaşma Projesi Lansmanı’nın sonunda, sanatçı İhsan Güvenç ve Esra İçöz konser verdi.

Tanıtım programına, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık,  dernek temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Ekim 2024 Hakimiyet Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler