USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

Gaziantep'te Türbeler yeniden restore edilecek

Gaziantep'te Türbeler yeniden restore edilecek
09-01-2017 10:58
Gaziantep

Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, tarihi Ömeriye Camide restore çalışmalarının daha önceden tamamlanmasına rağmen, caminin bahçe kısmında yer alan türbelerin bir kez daha restore edileceğini dile getirdi. Doğan nedenlerden dolayı türbelerin taşlarında yaşanan kırılmaların restore ile onarılacağını anlatan Güven, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını dile getirdi.

TARİHİ YAPISIYLA GÖZ DOLDURUYOR

Yapılış tarihi Miladi 1210 yılında tamir geçirdiği belirtilen Gaziantep’in en eski camisi olan Ömeriye Camii, asırlardır zamana meydan okuyor. Kurtuluş Savaşında Antep Savunmasının dehşetli günlerinden kalan mermi ve şarapnel parçalarının izlerini de taşıyan Ömeriye Camii, adeta tarihe tanıklık ediyor. Tarihi camide restore çalışmalarını tamamlayan Vakıflar Bölge Müdürlüğü caminin iç kısmında yer alan türbelerde yeniden restore çalışması başlatacak. Gaziantep’in merkez Düğmeci Mahallesinde bulunan Ömeriye Cami’nin yapılış tarihi kesin olmamakla birlikte kayıtlarda hicri 607, miladi 1210 yılında tamirden geçtiğini belirtiliyor. Taç kapısı ile mihrabı siyah ve beyaz taşlarla örülü olan caminin,  minare şerefesinin korkuluklarında oyma taş işçiliğinin güzel örnekleri dikkat çekiyor.

“ÇALIŞMALARA EN KISA SÜREDE BAŞLAYACAĞIZ”

Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, tarihi Ömeriye Caminin bahçe kısmında yer alan türbe mezarların restore çalışmalarına kısa süre içerisinde başlayacaklarını ifade etti. Güven açıklamasında, “Müdürlüğümüz Ömeriye Camimizde restore çalışmalarını daha önceden tamamladı. Tarihi camimizde restore çalışmaları titizle tamamlanarak ibadete yeniden açılmıştı. Cami bahçemizde yer alan türbe mezarlarımızın taşlarında doğal nedenlerden dolayı oluşan tahribatla ilgili olarak yeni bir çalışma daha başlatacağız. Bu çalışmamızı da kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler