USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Gaziantep'te yaşlılara sağlık taraması

Gaziantep'te yaşlılara sağlık taraması
23-05-2016 05:04
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, belediye bünyesinde hizmet veren Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi’ndeki yaşlıları sağlık taramasından geçirdi.

Engelli, engelsiz demeden toplumun her kesimine dokunmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, bakıma muhtaç ve yalnızlık içindeki yaşlılar için açtığı Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi’nde bir yandan onların ihtiyaçlarını giderirken bir yanda da sosyal hayata adaptasyonları için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Bu kapsamda merkeze üye olan 422 kişiyi Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İnayet Topcuoğlu Hastanesine götüren Engelliler Daire Başkanlığı yetkilileri, onları EKG, kan tahlilleri ve testleri başta olmak üzere genel sağlık taraması (check-up) yaptırdı. Genel sağlık taramasından geçirilen yaşlılar, durumdan memnun kaldıklarını belirterek, yetkililere teşekkür etti. Öte yandan Aktif Yasam ve Eğitim Merkezi, evde yaşama destek birimi ile de 65 yaş üstü yaşlı ve engellilere de hizmet veriyor. Onların yaşadığı psiko-sosyal sorunlarına yardımcı olan  evde  yaşama destek birimi, düzenlediği aktiviteler, temizlik, kişisel bakım, tadilat ile  de yaşamlarına dokunmayı başarıyor.

Evde yaşama destek birimi kurulduğu günden itibaren 194 vatandaşa daimi hizmet verirken,  toplamda 669 kişiye ulaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler