USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gençlere hibe desteği

Gençlere hibe desteği
06-04-2016 09:13
Gaziantep

“ KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA GENÇ ÇİFTÇİLERE 30 BİN TL HİBE DESTEĞİ SAĞLANMASI, SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMA VE GENÇ NÜFUSUN KIRSALDA İSTİHDAMINA KATKI SUNACAKTIR”

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın genç çiftçilere Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 30 Bin TL’ye varan hibe desteği sağlamasının, sürdürülebilir tarıma ve alternatif gelir kaynaklarının artmasına katkı sunacağını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın genç çiftçilerin projelerinin desteklenmesine ilişkin tebliğinin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Tiryakioğlu, buna göre kırsalda yaşayan 18-40 yaş arasındaki genç çiftçilerin bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri ve tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik hazırlayacakları projelerine 30 bin liraya kadar hibe ödemesi yapılacağını ifade etti.

-GENÇ ÇİFTÇİ İSTİHDAMINA KATKI-

Genç çiftçilerin desteklenmesinin Türkiye’de tarım potansiyeline ve istihdamına pozitif etki sağlayacağını kaydeden Tiryakioğlu, “ Son yıllarda dünya genelinde köyden, kente doğru ciddi bir göç yaşanmakta. Küresel ölçekte oluşan hızlı nüfus artışı ve bu duruma paralel gelişen daha fazla gıda talebi de tarım sektörünün hayati önemini açıkça ortaya koymakta. Bu nedenle verimli topraklarıyla dünyanın sayılı tarım ülkelerinden biri olan ülkemizde kırsal kalkınmanın gelişimine katkı sağlayacak tüm programları önemsiyor ve destekliyoruz“ dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç çiftçilere  30 bin TL hibe desteği sağlanması yolunda atılan adımın her şeyden önce kırsaldaki genç nüfusun bulunduğu alanda istihdam edilmesine katkı verecek olmasından dolayı ayrı bir değer ve ehemmiyet taşıdığına vurgu yapan Tiryakioğlu, şunları söyledi:

“Türkiye’de tarım; istihdam, ihracat ve mili gelire sağladığı katkı ile önemli bir sektör oluşturmakta. Ülkemizin tarımsal üretim değerinin 2023 yılında 150 milyar dolara çıkması ve bu rakamla dünyanın en büyük beş tarım ekonomisi arasına girmesi hedeflenmekte. Bu hedeflerin yakalanması doğrultusunda genç çiftçilerin desteklenmesi gibi AB’de uygulanan tarım programlarının ülkemizde de hayata kazandırılması sektöre önemli bir dinamizm kazandıracaktır. Bu tarz destekler genç çiftçilerin gelirinin artmasına, tarım nüfusumuzun topraklarında kalmasına ve dengesiz göçün önüne geçilmesine öncülük edecektir. Aynı zamanda genç çiftçilere verilecek eğitimlerle tarımda kalifiyenin gelişmesi ve iyi tarım uygulamalarıyla tarımsal potansiyelimizin daha etkin kullanılması da sağlanacaktır .”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Ekim 2024 Hakimiyet Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler