USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Gerçek Eşitlik Derneği'nden İlk Etkinlik

Eşitlik ve çoğulculuk ilkesini temel alan Gerçek Derneği , 26 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştireceği ilk etkinlikte, yerel yönetimlerde sosyal adalet sistemi masaya yatırıyor. Siyaset Bilimci Dr. Ayşe Kaşıkırık'ın düzenlenecek konferansta, toplumsal refah ve hak seçimlerin önemine dikkat çekilecek.

Gerçek Eşitlik Derneği'nden İlk Etkinlik
24-10-2024 21:26

Gerçek Eşitlik Çoğulculuk ve Kapsayıcılık Derneği, 26 Ekim 2024 Cumartesi günü düzenleyeceği ilk etkinlikle toplumsal eşitlik mücadelesine yerelden başlıyor. Makine Mühendisleri Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşecek konferansın konuğu Siyaset Bilimci Dr. Ayşe Kaşıkırık olacak. Kaşıkırık, "Yerel Yönetimlerde Sosyal Adalet ve Hak Temelli Yaklaşım" başlıklı konuşmasıyla yerel yönetimlerde eşitliğin ve sosyal adaletin önemine dikkat çekecek.

Gerçek Derneği Başkanı Gül Yıldız Bozgeyik, konferans öncesinde yaptığı açıklamada, “Gerçek Eşitlik Yerelden Başlar” sloganıyla çıktıkları bu yolda, çoğulcu ve kapsayıcı bir eşitlik anlayışına katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti. Bozgeyik, özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan bireylerin eğitim, sağlık, adalet ve siyasete eşit erişim hakkı için çalışmalar yürüttüklerini, kadınlar ve gençlerin karar mekanizmalarında eşit temsili için de çaba harcadıklarını vurguladı.

Gerçek Derneği’nin hak temelli çalışmalar yaparak ulusal ve uluslararası projelere katkı sunduğunu belirten Bozgeyik, konferansın eşitlik ve sosyal adalet arayışında önemli bir kilometre taşı olacağını ifade etti. Konferans, sosyal adalet ve hak temelli yaklaşımlar konusunda toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Eşit Temsil ve Karar Mekanizmalarına Katılım

Konferansta üzerinde durulacak bir diğer kritik konu ise kadınların ve gençlerin siyasetteki temsili olacak. Gerçek Derneği, kadınların ve gençlerin karar alma süreçlerinde daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla projeler yürütmeyi planlıyor. Bozgeyik, kadınların ve gençlerin toplumun geleceğini şekillendirmede oynadıkları rolün göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Siyasette ve yönetimde kadınlar ve gençlerin eşit temsili, toplumsal kalkınmanın temel taşlarından biridir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Ekim 2024 Hakimiyet Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler