KOSGEB'de yeni dönem başlıyor. İmalat sanayi dışında faaliyet gösteren girişimciler 31 Aralık 2018'e kadar Yeni Girişimci Desteği'ne başvurmamaları durumunda kuruluş dönemi makina teçhizat ofis donanım ve yazılım desteği ile işletme giderleri destek kalemlerinden faydalanamayacaklar. Planlarını mevcut girişimcilik destek programına göre yapan imalat dışı sektörde faaliyet gösteren girişimcilerin 31 Aralık tarihine kadar Yeni Girişimci Desteği'ne başvurmaları gerekiyor. Konuyla ilgili Girişimciliği Geliştirme Desteği Programı Hakkında Bilgilendirme Toplantısı yarın saat 14:30'da KOSGEB binasında gerçekleştirilecek.
GERİ ÖDEMESİZ 'HİBE'LER VERİLECEK
KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Sadık Gözek yaptığı açıklamada "Başkanlığımız bahse konu stratejik hedeflere ulaşmak amacıyla geliştirdiği destekleme araçlarına Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’nı da ekledi. 01.01.2019 tarihi itibari ile Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında yürürlüğe alınacak olan Yeni Girişimci Programı kapsamında girişimcilere faaliyette bulundukları sektörlere göre değişen tutarlarda 370 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sağlanabilecek. Girişimcilerimizin 50 bin liraya kadar geri ödemesiz, 100 bin liraya kadar geri ödemeli destek kullanabilecekler. Yeni Girişimci Desteğine ise 31.12.2018 tarihi itibari ile yeni başvuru alınmayacak" dedi.
YENİ PROGRAMIN FAYDALARI
Sadık Gözek konuşmasına şöyle devam etti: "Yeni Girişimciliği Geliştirme Destek Programı ile Girişimcinin, Türk Ticaret Kanununda tanımlı, gerçek kişi statüsünde kurduğu işletmeye 5 bin lira sermaye şirketi statüsünde kurduğu işletmeye 10 bin lira geri ödemesiz kuruluş desteği verilecek. İşletmenin destekten yararlanmaya başladığı tarihten itibaren 2 yıllık sürede gerçekleştirdiği istihdama oranla 40 bin lira geri ödemesiz 'Performans Desteği' ödemesi yapılabilecek; girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda ise her performans döneminde 5 bin liraya kadar ilave destek sağlanabilecektir. KOSGEB tarafından belirlenen 'İleri Girişimci Programı Faaliyet Konuları Tablosunda belirtilen konularda faaliyet gösteren işletmelere geri ödemesiz 100 bin liraya kadar makine, teçhizat ve yazılım desteği sağlanacaktır. İşletmenin orta yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet göstermesi durumunda geri ödemesiz olarak sağlanacak desteğin üst limiti 200 bin lira yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet göstermesi durumunda geri ödemesiz olarak sağlanacak desteğin üst limiti 300 bin lira olacak. Orta yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında faaliyet gösteren işletmeler için mentörlük, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği verilecek olup, desteğin üst limiti geri ödemesiz 10 bin lira olarak uygulanacak."
NARİN DEMİRCİ
Özel Haber