Çağlayan Mahallesi’nin 1970’li yıllarda kurulduğunu dikkat çeken mahalle muhtarlığı birinci azası Zeyit Özer, mahallede madde bağımlısı gençlerin neden olduğu sorunları dile getirerek, “Güvenlik önlemleri arttırılsın” şeklinde konuştu.
Gaziantep Hakimiyet okurları ve Çağlayan Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtar azası Zeyit Özer’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hâkimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.
MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ
Mahallenin adı: Çağlayan
Mahallenin İlçesi: Şehitkâmil/Gaziantep
Posta Kodu: 27500
Mahallenin nüfusu: 5 bin
Mahallenin seçmeni: 2 bin 900
Mahalle ve cadde sayısı: 8 sokak, 3 cadde ve 1 bulvar
Mahallenin muhtarı: Halil Havar
Çağlayan Mahallesi’nde 3 dönemdir azalık yaptığını ifade eden Zeyit Özer, “Çağlayan Mahallesi uzun yıllar önce Hacıbaba Mahallesi’nden ayrılarak kuruldu. Mahallenin seçmen sayısı 2 bin 900, nüfusu ise 5 bindir. Mahalle genelinde 8 sokağımız, Mehmet Akif, Sabri Yener, Maho Paşa Caddeleri ile Sani Konukoğlu Bulvarı yer alıyor. Mahallemizin komşuları ise Mithatpaşa ve Hacıbaba Mahallelerinden oluşuyor. Daha önce Çağlayan Mahallesi, Hacıbaba Mahallesine bağlıydı. 40 yıl önce Hacıbaba Mahallesi’nden ayrılarak kuruldu” diye konuştu.
“3 YIL ÖNCE TÜM ALT YAPI YENİLENDİ”
Alt yapıda bir sorun ile karşılaşmadıklarını belirten Özer, “Çağlayan Mahallesi’nin alt yapısı belediye tarafından yapıldı. Kanalizasyon istemler, mazgallar yenilendi. 3 yıl önce tüm elektrik ve telefon hatlarımız yer altına alındı. Böylelikle mahallemizde görüntü kirliliği ortadan kalkmış oldu. Yollarımız dört dörtlük asfaltlandı. Geçtiğimiz hafta iki caddemiz asfaltlandı. Belediyemize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
“TEDAŞ’TAN MEMNUN DEĞİLİZ”
Tedaş ile sorunları olduğunu dile getiren Özer, “Aydınlatma sistemleri çalışmıyor. Bazı sokaklarımız karanlıkta kalıyor. Sıkıntıları Tedaş’a bildiriyoruz ama geri dönüş olmuyor. Şikâyeti bildiriyoruz ama ekipler geç geliyor. Muhtarların çağrılarına kulak vermiyorlar. Bu yönden Tedaş hizmetlerinden memnun değiliz. Mahalle sakinleri de yaşanan bu sıkıntılara tepki gösteriyorlar. Arızaların giderilmemesinde dolayı Tedaş’tan şikâyetçiyiz. Elektrik hatlarına bakım yapılmıyor” diye konuştu.
“ÇAĞLAYANPARKI’NA BAKIM İSTİYORUZ”
Mahallemizde bir park alanı olduğunu söyleyen Özer, “Bu parkımızda ne yazık ki bakımsız halde bulunuyor. Çağlayan Parkı, mahalle sakinlerinin dinlenme ve çocukların oyun ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Parka bakım yapılmadığı için insanlar buraya gelmiyorlar. Madde bağımlıları parkın kademeli yapısından yararlanarak burada madde kullanıyorlar. Bunları görünce vatandaşlarda parktan geçmeye bile tedirgin oluyorlar. Parkın düzenlenerek mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak hale getirilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
“ÇAĞLAYAN ÖRNEK BİR MAHALLE”
Çağlayan Mahallesi’nde komşuluk ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Özer, “Mahallemizde yaşayan vatandaşlar, komşuluk ilişkilerine büyük önem veriyorlar. Büyük mahallelerde artık insanlar kendi hayat dertlerine düştükleri için komşuluk ilişkileri eskiden olduğu gibi değil. Bu yönden Çağlayan Mahallesi diğer mahallelere örnek olacak komşuluk ilişkilerine sahiptir. Çağlayan Mahallesi örnek bir mahalle” diye konuştu.
“EĞİTİMDE İYİ BİR NOKTADAYIZ”
Eğitim konusuna değinen Özer, “Mahallemizde Osman Nezihe Atay İlköğretim ve Ortaokulu bulunuyor. Okulumuz, mahallede yaşayan çocuklarımıza yeterli geliyor. 3 mahallenin çocukları Osman Nezihe Atay Ortaokulunda eğitim ve öğretimlerine devam ediyorlar. Bu yönden mahallemizin eğitimde iyi bir noktada olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
“TAM ANLAMIYLA ÇÖZÜM ÜRETİLEMİYOR”
Mahallede madde bağımlılarıyla ilgili sorunlar olduğunu ifade eden Özer, “Mahallenin içinde bulunan park alanında gençler madde kullanıyorlar. Geceleri sokaklarda dolaşıyor, metruk yerlerde madde kullanıyorlar. Haliyle mahalle sakinleri tedirgin oluyorlar. Bazı gençler gürültülü şekilde araç ve motor kullanıyorlar. Evde hasta mı var cenaze mi var düşünmüyorlar. Bazı kişiler mahallenin ortasında madde kullanıyorlar. Emniyet güçleri devriye geziyorlar ama tam anlamıyla bir çözüm üretilemiyor. Hacıbaba ve Çağlayan Mahallesi’nde madde kullanımı çok yaygın. Su Deposu olarak bilinen yere kadar madde kullanılıyor. Buralar çok tehlikeli yerler. Çok fazla asayiş olayı yaşanıyor” diye konuştu.
“100 HANEDE SURİYELİ MÜLTECİLER İKAMET EDİYORLAR”
Mahalle genelinde Gaziantep’e göç ederek gelen vatandaşların ikamet ettiğini belirten Özer, “Gaziantep’in yerlisi olan kimseler mahallemizde az sayıda bulunuyorlar. Gene olara çevre illerden ve köylerden gelen vatandaşlar mahallemizde ikamet ediyorlar. Bunun yanında Suriye’deki iç savaştan kaçarak ülkemize gelen Suriyeli Mülteciler mahallemizde yaşıyorlar. Şuanda mahallemizde 100 hane de ikamet ediyorlar. Nüfusları her geçen gün artıyor ve yeni mülteciler taşınıyor. Mahalleli ile mülteciler arasında bir sıkıntı yaşanmıyor. Tek sorun Gaziantep’te ev kiralarının artması” diye konuştu.
“SOSYAL TESİS VE TAZİYE EVİ YAPILDI”
Mahallede sosyal tesis, taziye evi ve muhtarlık bürosu bulunduğunu dile getiren Özer, “Belediyelerimiz eksiklerimizi gidererek mahallemize önemli katkılarda bulundu. Sosyal tesis, taziye evi gibi mahallenin önemli ihtiyaçları karşılandı. Belediyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.