USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde etkili iletişim etkinliği

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde etkili iletişim etkinliği
13-01-2017 06:18
Gaziantep

HASAN Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü (PDR) akademisyenleri ve öğrencileri, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında etkili çalışmalar yapabilmek, öğrencilerinin birbirleriyle olan iletişimini artırabilmek için etkinlik düzenlendi.

Bu yıl aralarına yeni katılan öğrencileri de kapsayan programda akademisyenler ve PDR öğrencileri bir araya geldi. HKÜ Eğitim Fakültesi Fuaye alanında gerçekleşen programa; HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay, HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, akademisyen ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bu yıl üniversiteye yeni başlayan PDR öğrencilerinin, üniversite ve kampüs yaşamına daha iyi adapte olarak çeşitli çalışmalar yapmaları ve üniversiteolanaklarından faydalanarak, başarılı projeler üretmeleri için düzenlenen program öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Öğrencilerin gelişimi için yapılan toplantıların öğrenciler için çok önemli olduğuna değinen HKÜ Rektör Yardımcısı Yaşar Özbay, "Biz öğrencilerimizin eğitim gördüğü üniversitesi, arkadaşları, dersleri ve akademisyenleri ile kaynaşmasını sağlamak için bu tür toplantılara çok önem veriyoruz. Eğitim hayatı sadece derslere girmekten ibaret değildir. Özellikle üniversite öğrencilerinin ders dışında çevresindekilerle sosyal ilişkiler kurması kişisel gelişimleri açısından çok önemli" dedi.

Öğrencilerin birbirleriyle olan iletişimlerini güçlendirmek ve öğrencinin gelişimi için sıklıkla etkinlikler düzenlediklerini belirten Dekan Büyüköztürk, "Üniversitemizin sıklıkla üzerinde durduğu ‘sadece derslere girmekle üniversiteli olunmaz’ sloganı ile çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Öğrencilerimizin, teorik bilgilerinin yanı sıra, sosyal ilişkilerini de geliştirmek için çeşitli sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Öğrencilerimiz için düzenlediğimiz bu programda, öğrencilerimizin kendi hazırladığı sergiyi gösterime sunduk. Hazırladığımız etkinlik öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü. Bu da bizi ziyadesiyle memnun etti" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
Süperbaba Okulları Gaziantep’te Açıldı!
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler