USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

"Hatlar yetersiz kalıyor"

27-01-2016 14:15
Gaziantep

İstiklal Mahallesi’nde bulunan elektrik hatlarının mahallenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar iyi olmadığını ifade eden mahalle muhtarı Yaşar Mayda, “Mahallede bulunan elektrik hatları mahallenin ihtiyacını karşılayamıyor. Hemen her gün elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar rahatsız oluyorlar. Elektrik hatlarının yenilenmesi gerekiyor” dedi.

Gaziantep Hâkimiyet okurları ve İstiklal Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Yaşar Mayda’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: İstiklal

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27060

Mahallenin nüfusu: 25 bin         

Mahallenin seçmeni: 14 bin 300

Mahalle ve cadde sayısı: 150 Sokak, 7 Cadde

Mahallenin muhtarı: Yaşar Mayda

İstiklal Mahallesi’nin 1989 yılında Cumhuriyet Mahallesi’nden ayrılarak kurulduğunu ifade eden mahalle muhtarı Yaşar Mayda, “Geçmiş yıllarda Cumhuriyet Mahallesi’ne bağlı bir yerleşim yeri olan mahallemiz, 1989 yılında ayrılarak mahalle olarak kuruldu. Daha önceki yıllarda 4 dönem muhtar azası olarak görev yapıyordum. 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde mahalle muhtarı olarak seçildim. Mahallemizin nüfusu 25 bin, seçmen sayısı ise 14 bin 300’dür. Mahallemizde kayıt altına aldığımız kadarıyla 700 hanede 3 bin kadar Suriyeli Mülteci ikamet ediyor. Mahalle genelinde 150 sokak ve 7 caddemiz bulunuyor. Komşu mahallelerimiz ise 60.Yıl, Beyazlar, Cumhuriyet, Mimar Sinan, Onur ve Yeşilevler mahalleleri yer alıyor” şeklinde konuştu.

“MAHALLEDE ALT YAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Altyapıya ilişkin bilgiler veren Mayda, “Mahallemiz eski bir yerleşim noktası olması nedeniyle zaman zaman altyapı sorunları meydana gelebiliyor. Muhtarlık olarak mahallemizde meydana gelen alt yapı sorunları ile ilgili olarak belediyelerimiz ve GASKİ ile koordineli olarak çalışıyoruz. Mahalle ile ilgili başvurduğumuz her sorunda ekipler yerinde tespitlerde bulunarak sorunların kısa süre içerisinde giderilmesi noktasında çalışmalar yapıyor. 12 sokağımızda kanal yenileme çalışmaları yapıldı. 6 sokağımızda yağmurlama çalışmalarının bir kısmı bitti geri kalan kısmında çalışmalar devam ediyor. 2 sokağımız da su şebekesi yenileniyor” diye konuştu.

“TRAFOLAR YETERSİZ KALIYOR”

TEDAŞ konusunda mahallede meydana gelen sıkıntıları anlatan Mayda, “Mahallemizde 5 yılı aşkın süredir çalışmayan aydınlatma sistemlerimiz bulunuyordu. Yoğun çabalarımız sonunda aydınlatma sistemlerinin lambalarını değiştirdik. Diğer yandan mahallemizde bulunan trafolarımız oldukça eski durumda. Trafolar artık mahallenin elektrik yükünü kaldıramıyor. 140 nolu cadde üzerinde bulunan trafoyla ilgili dilekçe verdik. Buradaki elektrik direği yaz aylarında yenilenecek. Bir trafo hattımız ise Mimar Sinan Mahallesi, Onur Mahallesi ve İstiklal mahallelerine elektrik sağlıyor. Mahallemizde trafolar diğer mahallelere de elektrik sağlıyor bu nedenle yetmiyor. Trafoların yetersiz kalmasından dolayı çok sık elektrik kesintileri meydana geliyor. Bazı günler voltaj sorunlarından dolayı aydınlatma sistemlerimiz arızalanıyor. Evlere elektrik voltajı düşük geldiği için ev aletleri bozuluyor. Haftalarca aydınlatmalar tamir edilmiyor. Şuanda Suriyeli Mülteci ailelere kömür yardımları yapılmadı. Bu nedenle büyük çoğunluğu elektrikli soba ile ısınmaya çalışıyorlar. Bu da trafolara aşırı yük binmesine ve trafoların yetersiz kalmasına neden oluyor” şeklinde konuştu.

“ORTAOKULUMUZ YOK”

İstiklal Mahallesi’nde bir ilkokul bulunduğunu ifade eden Mayda, “Mahallemizde 25 bin nüfus bulunmasına rağmen tek bir tane ilkokul bulunuyor. Okul için mahallemizde yer bulunuyor, bu noktada İl Milli Eğitim Müdürümüzde bizlere destek veriyor. Bu yıl ilkokulumuzdan mezun olacak öğrenci sayısı 600’dür. Biz bu öğrencileri hangi ortaokula göndereceğiz? Mahallemizde okul olmadığı için başka bir mahalledeki okullara gidiyorlar” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK OCAĞININ YERİNE BİR TIP MERKEZİ YAPILMASI İSTEĞİNDE BULUNDUK”

İstiklal Mahallesi’nde Aile Hekimliği bulunduğunu ifade eden Mayda, “Mahallemizde bulunan Aile Hekimliği oldukça geniş bir alanda yer alıyor. Bu bölgeye nüfusun ihtiyaçlarını karşılayacak acili olan bir sağlık tesisi yapılmasını istiyoruz. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile görüştük. Konuyu gündeme alacaklarını söylediler. Mahallede bulunan sağlık ocağının alanı 4 bin metrekare kadar yeri bulunuyor. Bir hastane görünümünde olmasına rağmen aile hekimliğine geçildiğinden dolayı sorun oluyor. Belirli bir saatten sonra bir iğne yaptıracak kimseyi bulamıyoruz. Bu bölgeye bir tıp merkezi yapılması mahallemiz açısında büyük bir önem taşıyor. Böyle bir yapının mahallemize yapılması noktasında isteğimiz bulunuyor” diye konuştu.

“TAZİYE EVİ NOKTASINDA EKSİKLİK VAR”

Mahallemizde sosyal donatı alanı noktasında Taziye evi konusunda sıkıntı olduğunu söyleyen Mayda, “Başkanımız ile görüşerek mahallede bir taziye evi yapılması yönünde istekte bulunduk. Mahallede taziye evi yapılması için yer gösterilmesi gerektiği söylendi. Taziye evinin yapımı için uygun alanı belirledik, ekiplerin mahalleye gelmesini bekliyoruz. Bunun dışında mahallede sosyal tesis, muhtarlık bürosu ve park alanı bulunuyor. Sosyal donatı alanları noktasında taziye evi dışında bir eksiğimiz bulunmuyor” dedi.

“EV KİRALARI YÜKSELDİ”

İstiklal Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşların dar gelirli olduğunu söyleyen Mayda, “İnsanlar aldıkları düşük ücretler ile geçimlerini sürdürmeye gayret ediyorlar. Mahallemizde şuanda ev kiraları 400 ila 600 lira arasında değişiyor. Dar gelirli aileler kiralarını ödeme noktasında sorunlar yaşıyorlar. Diğer yandan vatandaşlar arasında büyük bir dayanışma ve komşuluk ilişkisi bulunuyor” diye konuştu.

“ACİL DURUM ARAÇLARI GİREMİYOR”

Mahalle genelinde dar ve çıkmaz sokaklar bulunduğunu belirten Mayda, “Dar sokaklara ne yazık ki araç girişlerinde sorunlar yaşanıyor. 97 nolu sokakta bulunan iki ev nedeniyle araçlar sokaklara dönüşte sıkıntı yaşıyorlar. İtfaiye ve ambulans gibi büyük araçlar, sokağa giremiyor. Şahinbey Belediyesi eski Başkanı Ömer Can döneminden bu yana bu evlerin yıkılmasını bekliyoruz. Diğer yandan 12 nolu caddemizin de ileri kısmının açılması noktasında yıkımlar yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“VATANDAŞ TEDİRGİN OLUYOR”

Asayiş olaylarına değinen Mayda, “Mahallede aydınlatma sistemlerinin çalışmaması hırsızlık ve gasp gibi olayların artmasına neden oluyor. Aydınlatmanın çalışmadığı sokaklarda hırsızlık olayları meydana geliyor. Mahalleli aydınlatmanın çalışmadığı sokaklardan geçerken tedirgin oluyor. Araç hırsızlıkları gibi olumsuz olaylar yaşanıyor. Bu olaylara önlem alınmasını ve aydınlatma sorunlarının giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler