Emine Fevzi Uslu İlkokulu’nu yaptırarak Gaziantep’in hizmete sunan Hayırsever İşadamı Bülent Uslu, eğitime katkı vermenin sadece okul yaptırmaktan ibaret olmadığını vurgulayarak yaptığı açıklamada, “Biz okulu yaptırıp kendimizi geri çekme taraftarı değiliz. Bizler yaptırdığımız okulun neye ihtiyacı varsa o ihtiyaçları karşılamaktan yanayız. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Biz bu okulu yaptırdık ve yaptırdıktan sonra hangi ihtiyaç hasıl olduysa o yönde çalışmalarımızı sürdürüp eğitime katkı sunmaya devam ediyoruz. Okulumuzun bir toplantı salonuna ihtiyacı olduğunu görünce şimdi bir toplantı salonu yaptık. sınıflarımız yetmiyor ve biz seneye buraya ana okulu yaptırmayı düşünüyoruz. Bu okul bizim ve bizim adımıza ise buranın her türlü ihtiyacını da bizim karşılamamız gerekiyor. Devletin bir sürü okulu var ve hepsi ile ayrı ayrı ilgilenemeyebilir. Burada bize düşen de okulumuzla ilgilenmek ve her şeyi devletten beklememektir. Bütçe olarak bizi zorlamayacak her türlü ihtiyacı karşılamaya hazırız. Annemizin babamızın adının olduğu yerde eksik ne varsa bize düşer” şeklinde konuştu.
“BİZ ATAMIZDAN BÖYLE GÖRDÜK”
Hayırsever İşadamı Beyhan Uslu ise eğitime katkı sunmak adına ellerinden geleni yaptıklarının belirterek, “2012 yılında bu okulu yaptırdık. Burada 42 dersliğimiz var. Bine yakın öğrencimiz var. 2013 yılında babam rahmetlinin ölüm yılında ve Gaziantep’in kurtuluş yıldönümü olan 25 aralıkta burayı eğitime açtık. Burası bizim şahsımıza ait bir yapı değil. Burası devletin ve milletindir. Biz okul yaptırmayı bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Okul ve cami yaptırmak bizim ailemiz müthiş bir onurdur. Bizim kazandığımızı bu memlekete harcamak boynumuzun borcudur. Dünyadan her şeyin eğitimden geçtiğini biliyoruz. Atalarımızdan ve büyüklerimizden bunu öğrendik. Biz bu okulu yaptırıp devletimize hibe ettik. Burada öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ne kadar güzel bir eğitim görüp mutlu olursa biz de o kadar mutlu oluruz. Eğitimin içinden elimizi asla çekmeyeceğiz. Eğitime ne kadar destek verirsek kendimizi o kadar mutlu hissederiz” dedi.
TEPE: “USLU AİLESİ KALICI ESERLER BIRAKIYOR”
Açılış törenine katılan Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe öğrencilere ve velilere yönelik konuşmasında, “Hiçbir servet ya da varlık bu dünyada kalıcı değildir. Kalıcı olan tek şey dünyaya bıraktığınız eserlerdir. Hayırsever ailemiz Uslu ailesi büyük ir duyarlılık göstererek bir okul yaptırmış durumda ve şimdi okulu yaptırıp geri çekilmiş değiller. Okulun ihtiyaç duyduğu her noktaya el atarak çözüm üretiyorlar. Kendilerine bu anlamda teşekkür ediyoruz. Eğitime olan katkıların artarak devam edeceğini umuyoruz” ifadelerine yer verdi.
MİNİK ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ
Akkent Mahallesi’nde eğitim öğretimine devam eden Emine Fevzi Uslu İlkokulu’nun zemin katında açılışı gerçekleştirilen Çok amaçlı toplantı Salonu’nun açılış kurdelesini kesen Hayırsever emine Uslu ile oğulları Bülent Uslu ve Beyhan Uslu, daha sonra salondaki ilk etkinliğe de katıldı. Okul öğrencilerinin halk oyunları gösterileri, çeşitli korolar ve gösterilerle Öğretmenler Günü’nü kutladıkları etkinliği çok sayıda veli de takip etti.
TEPE’DEN USLU AİLESİNE PLAKET
Açılış töreninin sonunda Şahinbey İlçe Milli eğitim Müdürü Yasin Tepe tarafından Hayırsever İşadamı Bülent Uslu’ya, eğitime sundukları katkılardan dolayı bir plaket takdim edildi.
ANA OKULU DA YAPTIRACAKLAR
Güven Boya işletmesinin sahibi olan Beyhan Uslu ve Bülent Uslu, törenin sonundaki kokteylde anneleri Emine Uslu ile birlikte öğrenci ve öğretmenlerin sorunlarını ve sıkıntılarını da dinledi. Uslu ailesi, önümüzdeki yıl bir ana okulu yaptırma planında olduklarını da dile getirerek açılış törenine katılan tüm öğrenci ve velilere teşekkür ederek töreni sonlandırdılar.