USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“Her kurum farklı istiyor”

“Her kurum farklı istiyor”
21-03-2018 11:26
Gaziantep

Ali Eşkin Fotoğrafçılık işletme sahibi Ömer Eşkin, vesikalık fotoğraf çekiminde her kurumun farklı ölçülerde fotoğraf istediğini dile getirerek bu durum karşısında sektörün iyi durumda olduğuna dikkat çekti. 

Gaziantep’in en önemli fotoğraf sanatçıları arasında yer alan Ali Eşkin, vesikalık fotoğraf çekiminin son yıllarda arttığını anlattı. Her çekimin 10 lira olduğunu dile getiren Eşkin, her kurumun vatandaştan farklı ölçülerde fotoğraf çekimi istediğine dikkat çekti. Eşkin, dijital fotoğraf makinelerinin ardından artık en kötü cep telefonunun bile yüksek çözünürlükte fotoğraf çektiğine dikkat çekti. Eşkin açıklamasında, “Cep telefonu üreticileri ise rekabet güçlerinden emin. Akıllı telefonların kamera yönünden kendilerini oldukça geliştirmeleri fotoğraf makinesi üreticilerini zora soktu. Artık 10-12 MP çözünürlüklü fotoğraf özelliğini, cep telefonlarında yaygın olarak bulmak mümkün. Ayrıca HD video çekme özelliği de akılı cep telefonlarını cazip kılıyor. Yüksek çözünürlük özellikli ve anında sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıma olanak sunan akıllı cep telefonlarının bir bir piyasa sürülmesi, telefondan çekim yapanların artmasına ve fotoğraf makinelerinin devre dışında kalmasına yol açtı. Buna rağmen kaliteli fotoğraf çekimlerinde Gaziantepliler işi bilen yaptırıyorlar” şeklinde konuştu.

Fotoğraf sanatı üzerine uluslararası birçok alanda eğitim alan ve 20 yıllık fotoğraf sanatçısı olan Ömer Eşkin, fotoğrafçılığın yok olmadığını sadece kabuk değiştirdiğini söyledi. 20 yıllık fotoğraf sanatçısı olan Ali Eşkin, “Fotoğrafçılık yok oluyor  mu?" diye herkes birbirine sorarken, madalyonun diğer tarafında durumun çok farklı olduğunu belirtti. Ülkede her yıl yaklaşık 50 bin adet DSLR fotoğraf makinası satıldığını belirten Yavuz, "Fotoğraf paylaşım sitelerine, günlük 2 milyondan fazla fotoğraf yüklenmekte, fotoğrafçılığa yeni başlayan, eğitimli, genç arkadaşların sayısını her geçen gün artmaktadır. Bu örneklerden de anlayabileceğimiz gibi mesleğimiz yok olmuyor sadece kabuk değiştiriyor. Bu değişim sürecinde, bizlere düşen görev ise kendimizi geliştirmektir. İnternetten, sosyal medyadan ve fotoğrafçılık üzerine eğitim almaktan, bilgi paylaşmaktan kaçındığımız sürece asla kendimizi geliştiremeyiz” dedi.

Tüm sanatların birbirlerinden beslendiğini belirten Eşkin sözlerini şöyle sürdürdü: “Her fotoğraf bir sanat eseri olamayacağına göre, her fotoğrafçı da bir sanatçı değildir. Çektiğimiz fotoğraflar bir şekilde birilerinin evinde, iş yerinde yaşayacak, geleceğe taşınacaktır. Gelecekte, bizlerin çektikleri fotoğrafların doğru eleştiriler alabilmesi için, yenilikleri takipten ve kendimizi sürekli geliştirmekten asla vazgeçmemeliyiz. Yenilenmek ise, bir önce yaptığımız işin üzerine daha fazlasını koyabildiğimiz sürece ya da, bir önceki yaptığımızı tamamen altüst ettiğimiz sürece gerçekleşecektir. Bazen, herkes yaptığı işten pişmanlık duyar, vazgeçmek ister. Ancak yaşadığınız hayat ile mesleğiniz arasında güzel bir bağ kurar, tutku ile çalışırsanız hayatınız daha zevkli bir hal alacaktır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Ekim 2024 Hakimiyet Gazetesi
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler